Quantcast
Channel: BUZZ – Debuzzer.com
Viewing all 743 articles
Browse latest View live

בין הפירנאים לאלפים –דן ברקאי

$
0
0

הרבה עבר על הפלוטון מאז הסיכום הקודם, הפירנאים לקחו מהרוכבים כל טיפת אנרגיה שנשארה בגופם מהשבוע הראשון ועכשיו בא יום המנוחה להטעין מחדש את הסוללות / ללקק את הפצעים – לקראת השבוע האחרון והמכריע.

*

אפתח דווקא עם מישהו הראוי להכרה אך יותר מכל – לחמלה, ניירו אלכסנדר קינטאנה רוחה. כיום, באמת קשה לקחת דאבל גראנד טורס בשנה. יפה לו שלקח את הוואלטה שנה שעברה אחרי ניצול מהלך יפה של קונטאדור, אבל רחוקה הדרך של הקולמביאני אל הפסגה. הוא שגה בגדול  כשהלך על דאבל, הג'ירו גמר לו את האוויר והוא בא בלי אנרגיה לטור הכי אינטנסיבי משלושת הגראנד טורס. לכאורה המטפס הטוב בדבוקה אך יכולת הנג"ש שלו לוקה בחסר. מחכה להופעה שלו באלפים כמו גם של קונטאדור, קצת כמו שהיה בקטע 13 המרתק. הם ראויים ליותר. שניהם.

מעניין שדווקא מיקל לנדה מסקיי שלקח את חולצת מלך ההרים בג'ירו נראה יותר חזק ממה שהיה בג'ירו וממוקם כעת במקום השישי הכללי.

*

כריס פרום כבר לא מה שהיה.
אני לא נשען על מיסטיקה מהדופינה או תחושות בטן מ 2017 כשעוד לא ניצח בשום מרוץ, אני נשען על מה שעיניי רואות. בכל המהדורות בהם זכה פרום היה קורע את יריביו מעליו בחצי הראשון ונותן להם לרדוף אחריו, תמיד צמצמו את הפערים ממנו בשבוע השלישי אך הפער היה בלתי ניתן לגישור. השנה, אין את התפוצצות הוואטים הידועה שלו על ההרים הראשונים שהוא פוגש, עובדה שדן מרטין, ריגוברטו אורן, פאביו ארו ורומיין בארדה יושבים עליו ומצליחים לקצב שלו. פעם זה לא היה קורה.

מקרה פרום – וויגנס חזר על עצמו בקטע 12. לנדה השריד האחרון של סקיי שנשאר עם פרום רדף אחרי התקפה בקיר הסיום (שלוש מאות מטרים של 20% שיפוע) והשאיר את פרום לבד שנאבק ואיבד את הצהובה לפאביו ארו. באוטובוס של סקיי לנדה קיבל בראש ונראה מתנצל ודי כועס על עצמו למה לא הביט לאחור. אך הנזק נעשה – בעיקר המנטלי. אפשר לתקוף את סקיי, אפשר לתקוף את פרום ואפילו לנשל אותו מהצהובה עם צמד מתקפות בזק (ארו בקטע 5 ובקטע 12).

נקודת שבירה - בארדה, ארו ואורן בורחים לפרום בקטע 12

נקודת שבירה – בארדה, ארו ואורן בורחים לפרום בקטע 12

הפאשלה הזו הספיקה לסקיי כשסופסוף הם יצאו מהשבלונה שלהם. לא עוד משיכת הפלוטון, לא עוד טיפוס בקצב טמפו עד להתפוצצות של פרום שלא תבוא. סקיי התחילו לשחק עם הכלים הרבים שיש להם כבר ביום המחרת ומיקל לנדה טס למקום השישי בדירוג אחרי המהלך המבריק ביום הבסטיליה. אז נכון שפרום נראה אנושי יותר אך בהנחה וסקיי תפרוש את הנשק שלה לכל אורך המסלול כמו שקרה בשלושת הימים מאז הפסד הצהובה הסיכוי של שאר המתמודדים לזכות בטור – אפסי.

*

פאביו ארו אמנם נהנה מיומיים בצהובה אך הרגיש את המשקל שלה בקטע 14. קטע מעבר בו פרום הראה כמה ניסיון יש לו ותקף בסיום כדי להחזיר לעצמו את הצהובה. ברילספורד המנג'ר של סקיי מעלה השערה שייתכן וארו ויתר על הצהובה כמהלך מתוכן – עם הקבוצה המדוללת שיש לו לאחר פרישתם של קטאלדו ופוגלסן אולי יש אמת בדבריו.

*

אם נסתכל על הקבוצות, חוץ מסקיי שמגיעה עם סוללת כוכבים (קוויטקובסקי מדהים! ממש קריינקה לעשירים. צריך לראות איך פרום מפרגן לו ברשתות החברתיות. שומר ראש של כריס פרום במלוא מובן המילה) ופעילה בימים האחרונים, AG2R לה מונדיאל של בארדה באה מוכנה לטור וכל קטע עושה לסקיי בעיות. מעבר לשתי הקבוצות האלו יש את סאנווב שבנתה את הסגל שלה בצורה יוצאת מן הכלל, דומולן עם ניצחון בג'ירו, וורן ברגיל נראה כמי שייקח את החולצה המנוקדת ואף מייקל מתיוס – סאגאן לעניים – ניצח קטע ומציק לקיטל במאבק לחולצת המאיצים. בנייה פשוט נכונה.

*

הנקודה הבאה תציק להרבה אנשים יקרים לי, אז – סליחה מראש. יש לנו טור צמוד, כשההפרש בין לנדה במקום השישי לפרום במקום הראשון עומד על 1:17 דקות בלבד. אבל, הטור השנה חלש. חלש מאוד. כל ספרינט – אין בכלל קרב עם קיטל, כל טיפוס כמעט ולא מגיעות התקפות למעט קצת בחצי קילומטר סיום, ובתכלס הקטעים המעניינים הגיעו בקטעי מעבר. מספיק לראות את דן מרטין ואורן שנמצאים במאבק לצהובה והם לא מטפסים ברמה של ארו, פרום או בארדה. זה לא טור טוב, זה בהחלט טור צמוד.

יש עוד צמד קטעים (17 ו 18 רביעי וחמישי) שיהיו תחרותיים מהבחינה שכל הרביעייה הרודפת אחרי פרום תהיה חייבת לבוא עם יתרון עליו לפני הנג"ש בשבת. ייתכן שפרום בנה את עצמו לשבוע השלישי, ייתכן שהוא אכן חלש משנים קודמות, נצטרך להיאזר בסבלנות.

*

שתיים עשרה שנים עברו עד שרוכב צרפתי יזכה ביום הבסטיליה. סופסוף ברגיל עשה את זה, אחלה טור הוא עושה.

*

ביום שפדרר לוקח את המייג'ור התשעה עשר שלו, אעלה נקודה קטנה. ישנם ספורטאים שנותנים 100% שלהם, ויש את הספורטאים שיודעים לסחוט מעצמם עוד מאהבה למשחק ומהתשוקה לנצח. כזה הוא רוג'ר פדרר. אחד שגם אחרי שנות בצורת של שברון לב נלחם כדי לקחת עוד תואר, עוד גראנד סלאם. אז… אל תזלזלו בפרום, הוא עשוי מחומר של אלופים והוא הוכיח זאת מספיק.

 


טור דה פרום –דן ברקאי

$
0
0

ה 23 ביולי הוא יום חג בפריז. רוכבי האופניים שהשתתפו בטור עוברים בשאנז אליזה והקהל מריע לאלוף החדש (ישן..). הבמות כבר בפירוק – וזה הזמן לסכם טור מדהים, צמוד ומותח.

עולם הספורט נתון לפרושים. אהדה אינה דבר רציונלי, וכך כל סיטואציה מצטיירת בעיניי האחד כחיובית, ובעיניי השני כשלילית.

בשלושת השבועות האחרונים עלו הרבה טיעונים לכאן ולכאן על הטור. אני רק אכניס את המצקת לערבב את הכול יחדיו.

*

עוד בטרם החלו גלגלי הרוכבים לנוע, נשמעה ביקורת על תוואי המסלול. לא הרבה טיפוסים, קצת נג"ש, והרבה קטעים בנאליים משהו. בפועל, הטור היה צמוד כשבאמצע השבוע השלישי עוד לא ידעו מי ייקח, אז המסלול היה מוצלח או לא?

פרום vs פורט
שני רוכבים היודעים לרכוב נג"ש לא פחות טוב מלטפס. בלי פורט היחס על פרום בהימורי הספורט היה נמוך יותר עקב חוסר היכולת של יריביו בנג"ש (על אף קוצרם של צמד קטעי הנג"ש), ועדיין, גם אחרי שפורט פרש פרום לא לקח בקלות את הרביעי, מי הוערך יתר על המידה ומי לא נספר??

אחרי שכוכב הדבוקה והרוכב שבכל קטע כמעט יכול לנצח, אלוף העולם שנתיים ברצף – פטר סאגאן – הורחק, כשנתן מרפק לקוואנדיש (אולי הספרינטר הטוב בדורנו) שפרש גם הוא, נגזרה כליה על קטעי הספרינט. ככה זה שהשלושה היכולים לקיטל נמצאים בבית (סאגאן, קוואנדיש וגאביריה). הירוקה כבר עמדה יפה על מנצח חמשה קטעי טור מרסל קיטל, לפני שמייקל מתיוס נכנס לתמונה והפך את המאבק על הירוקה לקרב של ממש שהופסק – שוב – בגלל פרישה של קיטל. מי אמר שצריך סאגאן בשביל 'צבע' בטור??

מיעוט קטעי ההרים נועד להתחשבות בספרינטרים, או ליצור דרמה ולהכריח את המטפסים לפעול במעט הקטעים שנתנו להם? מה שלא תהיה התשובה, התקפות על הרים לא ראינו מרוכבי הGC. זה לא קשור לסימום, כי גם לפני שנתיים ושלוש היו הצגות כשהשנה היו בעיקר התקפות קצרות או התקפות סרק.
היה שווה??

פרום בורח

כאמור, כל אדם יענה אחרת על השאלות הנ"ל. אתן את הגרסה שלי לסיפור.

כריס פרום היה חלש בדיוק כמו העונה שלו – ביחס ליכולותיו כמובן. זה עדיין לא מספיק כדי לנצח אותו בגלל (ובעיקר) העומק של סקיי. הפעם פרום ניצח בזכות סקיי, ולא סקיי ניצחה בזכות פרום כפי שהיה בניצחונותיו הקודמים (2013, 2015 ו 2016). פרום אולי לא היה המטפס הטוב בדבוקה, אך גם רומיין בארדה, או ריגוברטו אורן לא הרשימו כשברוב מוחלט מההרים השלישייה הזו סיימה יחד, הוא אולי לא ניצח קטע הפעם אך הוא סיים ארבעה קטעים במקום השלישי (כולל הנג"ש במרסיי), ופעם אחת רביעי. גם יכולת הנג"ש שלו לא כפי שהייתה אך הניסיון יחד עם קור הרוח שלו עדיין מעמידים אותו לפני מתחריו, אם כי הפער הצטמצם.

רומיין בארדה, פאביו ארו, ניירו קינטאנה ועוד מטפסים מחוננים – חייבים להבין; אי אפשר לקחת את הטור דה פראנס בלי לדעת לרכוב נג"ש ביכולת סבירה. דוגמה יפה לכך, אלברטו קונטאדור שהודיע שזו הפעם האחרונה שלו בטור דה פראנס, הפסיד לפרום רק 15 שניות היום כשסיים במקום השישי וזה כשהוא רחוק משיאו. כך בדיוק נראה רוכב גראנד טור.

(אגב קונטאדור, מי בעיניכם רוכב הגראנד טור הטוב ביותר בדורנו, פרום או קונטאדור? האחד עם רביעיית טור, השני עם שבע זכיות הכוללות ג'ירו×2, טור×2, וואלטה×3. האחד – מכונה עם קרח בוורידים היושב על האוכף, השני – לב ונשמה העומד ומדווש גם כשהגוף אומר די, שני סגנונות עולם אחד מופלא)

אולי היה צמוד, אולי היה קצב מהיר (ברוב הימים), עדיין היו חסרים לי הרבה כוכבים. שחקנים ראשיים כוואלורדה, סאגאן, קוואנדיש, פורט, תומאס ועוד לא השתתפו בהצגה שהייתה אפורה מזוהר. כמות תאונות מרגיזה ויותר מדי חוסר מזל לרוכבים, ולנו הצופים.

*

המובחרים הנבחרים

הקבוצה: סאנווב
לבחור בסקיי זה בנאלי. סקיי זה כמו ברצלונה נגד סטוק סיטי, הכי טובה ועמוקה בכל עמדה. אך מה שעשתה סאנווב ביחס לרוכבים ולתקציב שלה – הכי מרשים. גם חולצה מנוקדת עם ברגיל, גם קצב רצחני עם מתיוס עד להשגת החולצה הירוקה, כולם למען כולם וארבעה ניצחונות יומיים. אם נוסיף גם הג'ירו עם דומולן זו הקבוצה הכי מרשימה השנה בפער.

המטפס: וורן ברגיל
אין קל מזה. הרוכב הכי מרשים בטיפוסים השנה בלי קשר לחולצת הנקודות. הטיפוסים שלו היו 'משכך כאבים' בשבילי אחרי עוד קטע שרביעיית אורן-פרום-ארו-בארדה סיימה יחד. רק שישמור על כושר כזה הלאה.

הספרינטר: מרסל קיטל
חמשה קטעים בקלות. נכון שגדולי המאיצים לא נכחו אך הקלות שבה הוא ניצח מקנים לו מקום של כבוד. מי יודע מה היה קורה אם לא היה חוטף מחלה ולא היה פורש בגלל תאונה. סרט הקרב בינו לבין מתיוס נתקע בדיוק בשניות האחרונות ואנחנו יכולים רק לדמיין מה היה קורה אילו…

הדומיסטיק: מישל קוויטקובסקי
אני זוכר שהרמתי גבה כשקוויטקובסקי – הפולני של סקיי – אמר שהוא רוצה להשתתף בטור. אולאראונדר מעולה שטוב בשביל קלאסיקות האביב או שבוע הארדנים. בתכלס ההימור השתלם בגדול כשקוויטקובסקי הוכיח שהוא סופר דומיסטיק, במישור בהרים ובגבעות צמוד לפרום עם ארסנל יכולות לא מהעולם הזה. ענק!

הקטע: קטע 15
מצד אחד, הקטע ה13 ביום הבסטיליה היה מהיר, עם הצגה של קונטאדור, קינטאנה, ברגיל ולנדה. מצד שני, קטע 15 עם סולו של באוקה מולמה מטרק על 30 קילומטר. בחרתי בשני בגלל הפאשלה של יריביו של פרום כשלא תקפוהו כשנשר בעקבות התקלה. אפשר להגיד שבטור יש הזדמנות אחת לזהות את היריב שלך במצוקה ואז לתקוף. ארו ובארדה לא תרגמו את המצב נכון, ופספסו את ההזדמנות המשמעותית לזכייה בטור.

הצעיר: סיימון ייטס
לא זיהיתי איזה צעיר שבלט יתר על המידה. היה את קלמיז'ן הצרפתי שניצח בקטע השמיני, אך לא יותר מזה. ייטס נבחר בגלל שבא למלאות את מקום האח היותר מוצלח (בטיפוס) שלקח את החולצה הלבנה אשתקד ועשה זאת בהצלחה גדולה. מתי אוריקה ישחררו את שניהם יחדיו לאיזה טור?

*

קטנות:

  • פרום זכה בטור כשלא ניצח באף קטע. זה בסדר, הוא לא הראשון, למונד ב 1990 ופרירו ב 2006 גם ניצחו כך.
  • בשנה שעברה ניצחו שלושה רוכבים בריטים שבעה קטעים כשהצרפתים ניצחו רק בקטע בודד. השנה הטור היה צרפתי עם ארבעה רוכבים וחמשה ניצחונות בנוסף לחולצת מלך ההרים.
  • לנדה מפספס פודיום בשניה כי פרום לחץ על בארדה בסוף הנג"ש, פרום לא התכוון, אבל כנראה הפסיד את הפועל הכי טוב שלו. למי? זה כבר שייך למקום אחר. בכלל לא בטוח שילך למוביסטאר, הוא רוצה להוביל בפעם הבאה.
  • כמה סקיי היו חזקים השנה? הם הובילו בקטגוריה הקבוצתית מתחילת הטור ועד סופו. הישג שמ 1990 לא היה, ואולי יותר אך הפסקתי לבדוק…
  • גרייפל כמעט וסגר שלושה ניצחונות בשאנז אליזה. הפעם הוא הגיע 'רק' למקום השני.

*

אין הרבה זמן לנוח, ב 19 באוגוסט יתחיל הוואלטה לסשן האחרון בעונת הגראנד טורס. אני לא צריך להזכיר איפה יחל הג'ירו 2018, כן?!

 

ספורטנ'רול (כ') –רן עצמון

$
0
0

גאנס

GUNS N' ROSES – APPETITE FOR DESTRUCTION

 

עולם הרוק של אמצע שנות השמונים היה בתקופת שפל. בצד הבריטי של האוקיינוס שלטו בעיקר להקות ניו וייב מבוססות סינתסייזרים בעוד שבצד האמריקאי הלהקות השולטות היו בעיקר להקות HAIR METAL שהמוסיקה שלהן הייתה ירודה ברוב המקרים. הרוק הקלאסי הלך ונדחק לשוליים עד שבאה להקה אחת וגרמה למפץ גדול שהחזיר את הרוק לקדמת הבמה.

בשנת 1985 הוקמה בלוס אנג'לס להקת גאנס אנד רוזס על ידי חמישה חברים שהכירו במהלך פעילותם בלהקותLA GUNS  ו-HOLLYWOOD ROSE. הגיטריסט איזי סטראדלין, הבאסיסט דאף מקאגאן, המתופף סטיבן אדלר, הזמר אקסל רוז והגיטריסט המוביל סלאש. החמישה החלו לחרוש את סצינת המועדונים בלוס אנג'לס וההופעות הללו הקנו להם מוניטין בקרב שוחרי רוק בעיר ובמקביל, החלו החמישה לעורר עניין בקרב חברות התקליטים השונות.

הייתה זו "גפן רקורדס",חברת התקליטים הצעירה והמצליחה של טייקון הבידור דייויד גפן שהחתימה את הלהקה המדוברת. ההחתמה נעשתה על ידי איש ה A&R של "גפן",טום זוטאוט שהפך מאז לאגדה בתעשיית המוזיקה כאדם בעל מגע והחתמות של זהב (בין שאר האמנים שזוטאוט גילה והחתים אפשר למנות את מוטלי קרו, טסלה, אידי בריקל, האנוי רוקס ועוד).

*

אפשר להבין מדוע גאנס אנד רוזס נחשבו לסחורה חמה. היה להם שילוב מושלם של הלוק הנכון, האטיטיוד המתבקש, מוניטין פרוע ומעל הכול מוסיקליות אדירה. כל קלישאות הרוק התגלמו בלהקה: בגדי העור והג'ינס הקרוע, הקעקועים, התכשיטים, השיער הארוך והלכאורה לא מוקפד, סקס אפיל, גישת "כל העולם על הזין שלנו", הסמים, האלכוהול, הגרופיות וגם קצת אלימות להשלמת התדמית הפרועה. בשלב מסוים קיבלה הלהקה את הכינוי "הלהקה המסוכנת ביותר בעולם" מה שרק הגביר את הסקרנות מאלבום הבכורה שלה.

הלהקה נכנסה לאולפן להקלטת  APPETITE FOR DUSTRUCTION עם המפיק מייק קלינק ובחודש יולי 1987 ראה אור האלבום ששינה את מפת הרוק. כבר מפתיחת הגיטרה המתגלגלת בשיר הראשון WELCOME TO THE JUNGLE  אפשר להרגיש את הפיצוץ הקרב ובא. אקסל רוז מצטרף בשאגות לגיטרה ומכין אותנו לכניסת הבאס תופים בגרוב נהדר המשמש במה לגיטרה של סלאש. ואז פורץ אקסל רוז בשירת רוק מלאת עצמה וכל המרכיבים הללו פותחים את האלבום בשיר רוק קלאסי.

למרות איכותו של השיר הסינגל לא ממש תפס עד שדייויד גפן אישית ביקש ממנהלי MTV לשדר את הקליפ לשיר בשעות הלילה המאוחרות. למרות השעות השידור הנידחות הקליפ תפס תאוצה והאלבום עצמו החל לעורר עניין ולטפס לאיטו במעלה מצעד האלבומים של "בילבורד". הסינגל השני SWEET CHILD OF MINE התפוצץ הן במצעד הסינגלים, בתחנות הרדיו ובMTV – ועכשיו לא היה דבר שיעצור את הלהקה לקראת ההצלחה הפנומנלית שלה.

*

SWEET CHILD OF MINE  אולי היום קצת מאוס לאחר שנטחן רבות במשך השנים אבל אם תנסו להקשיב לו בראש פתוח, כאילו זו הפעם הראשונה, תגלו שיר רוק ענק שלא בכדי הפך ללהיט כזה עצום. ריף הגיטרה הפותח הוא מהריפים האלה שאי אפשר לעמוד בפניהם עם יופי מהפנט ורצון שלא ייגמר לעולם. הריף הנפלא הזה מהווה את המצע לשיר שהלחן הנהדר שלו משתלב עימו באופן מושלם. דקה וחצי לתוך השיר מכניס סלאש ריף יפהפה נוסף שמושך את השיר עד לפזמון בו חוזר ריף הפתיחה המקורי. מלאכת מחשבת של עבודת גיטרות מוקפדת וכתובה לעילא אבל סלאש לא מסתפק בזאת-סולו הגיטרה בשיר נהדר ומלא דמיון ורגש. אקסל מגיש אף הוא שירה שהיא רגשנית מצד אחד ופרועה בחלק המסיים את השיר. הצמד מקאגאן ואדלר מלווה את השיר בעבודת באס-תופים פנטסטית והבאס המלודי של מקאגאן מוסיף אף הוא ליופיו של השיר.

ההצלחה העצומה של השיר שהגיע למקום הראשון במצעד הסינגלים של "בילבורד" סחפה אחריה את האלבום שהתמקם במקום הראשון במצעד האלבומים. הסינגל הבא, PARADISE CITY, הפך את גאנס את רוזס ללהקה הכי חמה בארצות הברית. האינטרו הארוך של השיר הוא הברקה בפני עצמה. הגיטרה העדינה של סטראדלין מנגנת ריף פשוט, התופים מצטרפים ברעם ואז מגיע אקסל ששר את הפזמון בתור הקדמה, מפנה את הבמה לסינתסייזר שבעצמו מכין את הבמה לסלאש. סלאש מתחיל להאיץ את האינטרו עם הגיטרה המסחררת שלו ואז עם שריקת משרוקית הכול מתפוצץ לשיר רוק אדיר וסוחף. הפזמון של השיר הוא קלאסיקת רוק שלא פלא שהפכה לאחד מרגעי השיא בהופעות הלהקה.

הקליפ עצמו שתיעד את הלהקה על הבמה שודר ברוטציה אינסופית בMTV- ועשה מחבורת הג'אנקים ההוליוודיים כוכבי ענק. אי אפשר היה לברוח מגאנס אנד רוזס בקליפורניה של סוף שנות השמונים שם התגוררתי. כל צעד וכל שערורייה שלהם תועדו בהרחבה. הרדיו ניגן אותם בלי הפסקה. בחברות התקליטים השונות הביטו בקנאה ב"גפן רקורדס" וכולם חיפשו להחתים את הגאנס הבאים מה שגרם לפריחה ברוק הקלאסי. "גפן רקורדס" עצמה  הפכה מלייבל קטן יחסית לאימפריה מוזיקלית שכל אמן רוצה לחתום אצלה. אני זוכר שהסטונס הגיעו לשתי הופעות ענק בקולוסיאום של לוס אנג'לס אחרי שנים שלא ניגנו בעיר וכולם התעסקו רק בלהקת החימום שלהם – גאנס אנד רוזס.

*

לא מפתיע ש – APPETITE FOR DESTRUCTION  הפך לכזו הצלחה מטורפת עם מכירות של מעל שלושים מיליון עותקים ברחבי העולם. זהו אלבום רוק בן זונה עםשירים מעולים ונגינה והגשה פנטסטיים בתוספת לגיטריסט על שלא נשמע כמותו מאז אדי ואן היילן. היו באלבום עוד שירים מעולים כמו,ROCKET QUEEN,NIGHT TRAIN ו-MR BROWNSTONE אבל שלישיית הסינגלים הכבירה היא המנוע העיקרי להצלחתו.

הצלחה עולמית לא איחרה לבוא בעקבות סיבובי הופעות ברחבי העולם שעוררו עניין רב ו EP בשם GNR LIES שהיה אקוסטי ברובו וזכה אף הוא להצלחה.

בשנת 1990 הייתה הלהקה אחת הלהקות הגדולות המדוברות בעולם והיה זה אך טבעי שהגיע הזמן להקלטת האלבום השני, פרויקט שאפתני ומגלומני בשם USE YOUR ILLUSION שיצא בשנת 1991 כשני אלבומים נפרדים (ולא כאלבום כפול). עם תחילת ההקלטות פוטר המתופף סטיבן אדלר מהלהקה והוחלף במתופף בינוני בשם מאט סורום. ללהקה צורף גם קלידן בשם דיזיריד והסאונד של האלבום היה מלוטש ונפוח בניגוד לסאונד החד והרזה של APPETITE. גודש השירים היה מוגזם אף הוא וכרגיל עם כל אלבום כפול כמעט, אפשר היה לעשות מצמד האלבומים הדי בינוניים, אלבום אחד טוב.

יש בצמד האלבומים כמה שירים ממש טובים כמו CIVIL WAR, ESTRANGED, PRETTY TIED UPו-COMA , לצד קאברים מיותרים לדילן ו – WINGS וכמה בלדות די מאוסות כמו DON’TCRY  או NOVEMBER RAIN. בסופו של דבר הרוב הגדול של שלושים השירים היה סתמי ברובו והלהקה לא נשמעה טוב כמו באלבום הבכורה.

GUNS

אנשי הד ארצי מעניקים תקליט זהב לדאף מקאגאן ודיזי ריד

אבל הציפיות משני האלבומים היו בשמיים והוצאתם היו מבצע צבאי בפיקוד "גפן רקורדס".חודשיים לפני יציאת האלבומים לאור ב 17.9.1991 התחלתי לעבוד בחברת "הד ארצי" כמנהל הרפרטואר של "גפן רקורדס" ונשאבתי ישר לפרויקט הכי חשוב של השנה. הכול התנהל בסודיות וקפדנות כדי שחלילה לא ידלפו שירים החוצה. בשלב ראשון אישרו לנו רק לייבא דיסקים מוגמרים ואלה הגיעו יומיים לפני תאריך ההוצאה. למרות שהסינגל הראשון  YOU COULD BE MINE די כשל, עדיין הציפייה היתה גבוהה וההזמנות המוקדמות עמדו על מספרים שטרם נראו כמותם בארץ. תחנות רדיו ואנשים התחננו שניתן להם להקשיב לאלבום לפני ההוצאה השמית אבל סירבנו בתוקף. המתח סביב הוצאת האלבום הלך וגאה ובערב של השישה עשר לספטמבר, מספר שעות לפני מכירת החצות שנקבעה במספר חנויות, ארגנו ערב האזנה לשני האלבומים במועדון "רוקסן" בהנחיית שרון מולדאבי.

"רוקסן" היה מפוצץ בבני נוער שבאו לשמוע את היצירה חדשה של גאנס אנד רוזס בהשמעת בכורה לפני כולם. עד כדי כך היה רב העניין סביב הלהקה ומיום המחרת נחטפו הדיסקים מן המדפים. בארצות הברית נכנסו שני האלבומים למקום הראשון והשני במצעד של "בילבורד".

*

במקביל הכריזה הלהקה על סיבוב הופעות עולמי אולם היה ברור שמשהו מתחיל לחרוק. איזי סטראדלין הודיע על פרישתו מן הלהקה והוחלף בסיבוב ההופעות על ידי גילבי קלארק. גם ישראל נכללה באותו סיבוב ובחודש יולי 1993 נחתה כאן הלהקה וכמובן שהציפיות וההתרגשות היו בשמיים. איתרע המזל ומספר ימים לפני הגעת הלהקה לארץ גילבי קלארק שבר את ידו ואיזי סטראדלין הוזעק להחליפו. הלהקה נחתה בארץ עם מערך אבטחה חסר תקדים ובניגוד לכל האמנים האחרים שהופיעו בארץ ונפגשו עם אנשי חברת התקליטים המקומית, לא התאפשרה לנו פגישה עם אקסל ושות'. ההופעה עצמה הייתה בזיון שעד היום מוזכר כאחת ההופעות הגרועות שנערכו בארץ בכלל ובפארק הירקון בפרט. איזי לא היה בעניין וסירב לערוך חזרות לפני ההופעה. גם שאר חברי הלהקה נראו מנותקים וחסרי עניין וההופעה הגרועה הסתיימה במהרה לאכזבת הקהל הרב שמילא את הפארק. לימים יספר לי מנהל הלהקה שההופעה ההיא בתל אביב לא נשכחה מחברי הלהקה שרואים בה את אחד מרגעי השפל שלה.

בנוסף לכך, גם מכירות האלבומים נרגעו די מהר לאחר ששככה ההתלהבות הראשונית. רצף סינגלים די בינוני לא שיפר את המצב ובסופו של יום, USE YOUR ILLUSION לא נמכרו בכמויות שציפינו מהם. היה כבר ברור לכולם ששני האלבומים הם די בינוניים ולא עומדים בסטנדרט שהציב אלבום הבכורה. במקביל הלכו וגברו החיכוכים בין חברי הלהקה, במיוחד בין אקסל לסלאש. אלבום קאברים מחריד בשם THE SPAGHETTI INCIDENT (1993) שנכשל טוטאלית במכירות סימן את קיצה של הלהקה שלא מיצתה אפילו חמישים אחוזים מן הפוטנציאל העצום שלה. בשנת 1995 הלהקה פשוט קרסה לתוך עצמה והתפרקה תוך חילופי האשמות כבדים בין חבריה.

*

במהלך השנים נעשו ניסיונות רבים לאחד את חברי הלהקה המקורית אך ללא הצלחה. אקסל שנותר עם הזכויות על שם הלהקה הוציא בשנת 2008 אלבום בשם CHINESE DEMOCRACY שלקח שנים להקליטו בעלויות מפלצתיות, אך גם אלבום זה התרסק במכירות והראה שגאנס אנד רוזס בהרכבי הטלאים שלה אינה מעניינת איש. אבל כשהכסף הגדול על השולחן, גם האויבים המרים ביותר יחזרו לשתף פעולה. ניסיונות הפיוס בין אקסל לסלאש הצליחו והלהקה הכריזה על סיבוב הופעות עולמי עם השלישייה המקורית אקסל/סלאש/דאף מחוזקת בנגנים נוספים, סיבוב שהתברר כהצלחה כבירה עם הכנסות של מעל 150 מיליון דולר במחצית הראשונה של שנת 2017.

לפני כשבועיים הטור הזה הגיע גם אלינו להופעה אחת בפארק הירקון ומי שלא נכח בה הפסיד את אחת ההופעות הטובות והמלהיבות שהיו אי פעם בארצנו. חברי הלהקה היו נחושים לפצות את הקהל הישראלי על הפיאסקו מ – 1993 ועשו זאת בענק עם הופעה אדירה בת שלוש שעות עם מיטב שיריהם, קאברים פנטסטיים ברובם, סאונד פצצתי שלא נשמע כמותו בפארק ומופע וירטואוזי של גיטריסט על בשם סלאש שהוכיח שוב מדוע הוא גיטריסט רוק כל כך נחשב ומוערך. הלהקה נתנה את כל מה שהיה לה בערב תל אביבי לוהט ולח וששים ואחת אלף הצופים קיבלו תמורה מלאה לכספם. גאנס אנד רוזס הזכירו באיחור של עשרים ומשהו שנים מה עשה אותם ללהקה כל כך גדולה ונערצת והיה ניכר עליהם שגם הם נהנים להופיע ולנגן יחד. כשדיברתי עם מנהל הלהקה אחרי ההופעה הוא אישר לי שהחברים נהנו מאד מההופעה הזו ומהטור בכלל. כששאלתי אותי מהו סוד ההצלחה הפעם ואיך זה שכולם ביחסים טובים התשובה הייתה פשוטה :

FOR THE FIRST TIME THEY ARE ALL SOBER

 

 

 

כדורגל שכונה –ורד שפירא קורנגוט

$
0
0

הליגה הישראלית בדרך להפוך לליגה חובבנית. הכדורגל הפך לספורט גלובלי. נכון שהיסודות של כדורגל הם לוקליים ונשארים כאלו אבל מדברים על פיוז׳ן. זה המקצוע. זה מה שקורה. יש לזה השלכות. השפעות. וזה כל הזמן מתפתח. מועדון מליגה בינונית או חלשה יכול לשפר את איכות הכדורגל שלו בהרבה לשנות את הניהול שלו וגם להגיע למעמד חדש. יותר טוב. אפילו להרוויח כסף. אבל בשביל לתפוס סלוט בתור משהו שנחשב למשהו אתה חייב להבין שבוחנים אותך. בודקים מה המטרות שלך. וזה כולל הכל. איכות האימון והניהול במועדון. התחרותיות של הליגה שלך. הישגים במפעלים אירופאיים. מי עוד משחק אצלך. בליגה שלך.   שכר. תנאי מגורים. דמוקרטיה או לא דמוקרטיה. מזג אוויר. טוטי.

*

הליגה הישראלית החליטה להסתגר. הסתגרות והתבדלות שווה ויתור על כדורגל מקצועני. בואו ננפץ את הנארטיב הדפוק  שמוכרים לנו. שמירה על מעמדו של הכדורגלן הישראלי זה מצג שווא. קודם כל כי בישראל לא שומרים על מעמדו של אף עובד. נהפוכו. אז פתאום הצעיר הזה שמרויח מאות אלפי דולרים בשנה הוא חזות הסוציאליזם. תודה. לא נכון. רגע של הזדהות עם עובדי הרכבת או הנמל. לדוגמא נמל חיפה מדורג כבר כמה שנים בין עשרת הנמלים היעילים ביותר. אתם גם לא תדעו את זה. לא יפרסמו את זה פה אבל בשביל זה יש פרסומים זרים. זה לא מפריע לאף אחד לבנות דחוף בהול נמל פרטי ולהתעלל אקלוגית באזור כולו רק בשביל שבעלים פרטי ירוויח יותר ושעוד ערימה של עובדים ייזרקו נטולי זכויות סוציאליות וירוויחו הרבה פחות.

*

כדורגל זה לא טניס אבל שחקני כדורגל רציניים כבר ערים לזה שהם יצטרכו לשוטט בין ליגות ושזה חלק אינטגרלי מהספורט. אז אם כבר חשיבה על מעמדו של השחקן הישראלי זה להכין אותו טכנית ופיסית ליעדים של ליגות מקצועניות. שזה אותו דבר מקודם. אנשי מקצוע ושחקנים זרים וכמה שיותר. להעלות את הסטנדרטים. להביא הנה את מה שחסר : פיסיות, מהירות, טכניקה,הבנה טקטית הרבה יותר טובה, משמעת, מוסר עבודה. ואם חלק מהישראלים יצטרכו לשחק בליגה הלאומית- מעולה. זה טוב לפריפריה. וזה נכון גם למאמנים ישראלים. בטווח הארוך זה יגדל פה שחקנים שיבינו שיש סטנדרטים חדשים שצריך לעבוד יותר קשה בשביל פחות כסף. לעבוד קשה בשביל להשתלב בכלל במקצוע שנקרא כדורגל. לליגה הישראלית היו את כל הסיבות להתחרות על הסלוט של ליגה בינונית חלשה ממדינה שמצבה הכלכלי סביר ויכולה בקלות להעמיד אפילו ארבעה מועדונים מקצועניים שמעסיקים צוות זר מליגה בכירה בכל המחלקות ונהנות מתחלופה הגיונית של שחקנים זרים עם אינטרסים. שאר הקבוצות היו רק מרוויחות מזה.

*

מכבי תל אביב תכננה על הסלוט הזה בדיוק. דגם באזל. היום אפשר להכניס בקלות עוד כמה מועדונים לרשימה הזאת. אבל קצבו לה את מנת השחקנים הזרים וראינו בדיוק לאן ואיך יכולה להגיע קבוצה שבנויה על שחקנים ישראלים בליגת האלופות. יותר מזה. אם יש מועדון שאחראי על הפיכתה של הליגה הישראלית לחובבנית זה מכבי חיפה. כי מכבי חיפה זה מועדון פרוגרסיבי שהפך בעונות האחרונות למועדון ריאקציונרי.  בתחילת העונה העלו שם את ״מחכים לגודו״. בשביל להגיד את זה.  והמשיכו גם אחרי שהורידו. משם הדרך לזה שעל משחק הטוטו הראשון גילי ורמוט לא חגג עם חבריו לקבוצה מפני שהוא כועס על מעמדו היא הגיונית. בדרך חתכו אנשים כמו מיק פריסט. בסדר. כל מה  שקרלסן אמר בנורבגית. ועכשיו מביאים את מאור בוזגלו שהולך לשחק במכבי חיפה כדורגל של פאק יו. אז תודה על זה. גם בלי להיות אוהד של מכבי חיפה  אתה מבין שאם ככה מתנהגת הקבוצה עם האיצטדיון שה לא חדשות טובות ללליגה הישראלית.

*

חובה לבחון את הנושא בפרמטרים מאד קשוחים. המועדון הכי גדול בישראל מכבי תל אביב מוריד פרופיל. כבר לא מחפשים שם זרים איכותיים אלא יותר איך הם  שולפים את אלירן עטר ממכבי חיפה. ג׳ורדי קרוייף יצא מדעתו במונחים הולנדיים כשדיבר על רכש זר שאמור לעשות את זה יותר קל לעבור עוד סיבוב במפעל אירופאי.  אבל מיטש גולדהאר הבין משהו אחרי ליגת האלופות. שזה לא לוקח לשם. זה לוקח לקטטות רחוב על שחקנים ישראלים כושלים במונחים אירופאיים.  ומאידך לחיפוש של אוהדים אחרי דילים טובים לראות משחקים באירופה. מה שמגיע לכיוון שלנו זה כדורגל שכונתי.

מהר וחזק וגבוה, רק יותר –ארם אבירם

$
0
0
נהניתם משש האומות? ישבתם על קצה הכיסא בסדרה של הלייונס נגד האול בלאקס? חשבתם שגמר הסופר ראגבי בדרום אפריקה יביא ניצחון לקבוצה המקומית? עוד לא ראיתם כלום. הנה מגיע הטורניר הטוב מכולם, הראגבי צ'מפיונשיפ. הגרסא הדינמית, אגרסיבית ומלהיבה לשש האומות. טורניר בין שלוש המעצמות של חצי הכדור הדרומי בתוספת ארגנטינה שמתקדמת בצעדי ענק. בנוסף, בונוס של הבלדיסלואו קאפ בין ניו זילנד לאוסטרליה. חודשיים של כיף מצפים לנו.

ארם

  • ניו זילנד – הסידרה מול הבריטיש אנד אייריש לייונס הראתה שהאול בלאקס לא חסינים לגמרי ושאפשר לזעזע את הסירה שלהם. האם זה אומר שנבקעו בקיעים בחומה ובבטחון העצמי שלהם? האם נמצאה הטקטיקה שתוביל להפסדים שלהם? עצה שלי? אל תשימו על זה את מיטב החסכונות שלכם. כשסטיב האנסן המאמן הניו זילנדי נשאל על כך, הוא ענה שסדרת המשחקים מול הליונס בחנה אותם ולימדה אותם כמה דברים חדשים על עצמם ונתנה להם הזדמנות להתאמן ולשפר אספקטים מסויימים במשחק שלהם. במילים אחרות, "תיקנו את הליקויים ונבוא מחוזקים ועצבניים". ניו זילנד תחסר אמנם את ג'וליאן סביאה אבל מאגר הכשרונות שלהם בלתי נדלה ויש להם את קיירון ריד כקפטן שהוא מנהיג עצום וכנראה השחקן הטוב בעולם כרגע. בנוסף, בכלל לא ברור שמי מיריבותיה משתווה ברמתה לליונס בנקודת הזמן הנוכחית.
  • דרום אפריקה – הדרום אפריקאים מגיעים לטורניר עם המון ביטחון לאחר סידרה מוצלחת מול צרפת (3:0) והופעה מרשימה מאוד של הליונס (לא הבריטים) בטורניר הסופר ראגבי, למרות ההפסד בגמר לקרוסיידרס של קיירון ריד. מהמעט שראיתי, הדרום אפריקאים הוסיפו לעוצמה ולאגרסיביות שלהם גם משחק מאוד דינמי ומהיר. אם הם ימשיכו ככה הם עשויים להפתיע. בכל מקרה, רוחות של אופטימיות נרשמו מכיוון האוהדים הדרום אפריקאים לקראת הטורניר. כשהם באים בכזה ביטחון אפשר לצפות לתוצאה מרהיבה בין אם זו תהיה הצלחה גדולה או כישלון מפואר.
  • ארגנטינה – הארגנטינאים מפתיעים אותי שוב ושוב בקצב ההתקדמות שלהם. מי שיזלזל בהם יפסיד נקודות. כבר בשנה שעברה הפומות שינו סיגנון, בעצתו של מאמן האול בלאקס לשעבר גראהם הנרי ומשחקים ראגבי התקפי ודינמי. חוץ מזה, כמו שאמר המאמן הניו זילנדי הנוכחי, משחק מול ארגנטינה תמיד מבטיח הרבה סימנים כחולים על הגוף.
  • אוסטרליה – בתחילת הקדנציה של מייקל צ'ייקה כמאמן הייתי מאוד אופטימי. היה נראה שיש פה מישהו שיש לו תוכנית ושהוא יודע איך להוציא אותה לפועל. באליפות העולם האוסטרלים היו מאוד מרשימים כשהם נסמכים על היכולת של דיויד פוקוק ומייקל הופר להיות ראשונים לכל ברייק דאון ולזכות בהמון Turn overs. מאז נראה שהאוסטרלים קצת איבדו את הדרך ושקבוצות למדו איך לעצור אותם ולא להגיע למצב של שחקנים מבודדים ללא תמיכה מול הצמד המהיר הזה. ממקום של קבוצה שחסר לה עוד קצת ניסיון כדי לעמוד בכבוד מול האול בלאקס, הם כרגע נראים נחותים גם בהשוואה לספרינגבוקס. בסופר ראגבי שאך הסתיים, הובסו כל הקבוצות האוסטרליות מול היריבות מניו זילנד מה שלא יוסיף לביטחון של הוולוביז לקראת המשחק בשבת הקרובה מול האול בלאקס.

חלק מהחולשה האוסטרלית נובע אולי ממחסור במנהיגות. מהבחינה הזאת, האוסטרלים באים לטורניר עם שינוי מעניין כשמייקל הופר הוכרז כקפטן במקום סטיבן מור שהודיע על פרישה מראגבי בינלאומי בסוף העונה הזאת. השינוי הזה מעניין במיוחד מכיוון שמור עדיין בסגל לטורניר. קשה לי להאמין שבניו זילנד היינו רואים מצב בו יש קפטן חדש בזמן שהקודם עדיין בנבחרת. מעניין מאוד אם הודעת הפרישה של מור נעשתה עם דחיפה מצידו של צ'ייקה. בכל מקרה, הופר הוא מנהיג טבעי והשינוי הזה עשוי להתגלות כמשמעותי.

בונוס – שני המשחקים במסגרת הצ'מפיונשיפ בין הוולוביז לאול בלאקס הם חלק מהבלדיסלואו קאפ שחל כל שנה ושתי הקבוצות ישחקו את המשחק השלישי והאחרון של הגביע הזה באוסטרליה עם סיום הטורניר.

 

משחקים:

מתחילים בשבת הקרובה 19.8.2017

13:00 – אוסטרליה – ניו זילנד

18:05 – דרום אפריקה – ארגנטינה

כל הפרטים כאן:

http://www.sanzarrugby.com/therugbychampionship/fixtures/2017-trc/

 

 

 

הקרב על תהילת עולם –דן ברקאי

$
0
0

כמו בפוטבול, עונת הגראנד טורס קצרה ואינטנסיבית. במאי מתחיל הג'ירו, יולי יש את הטור, והוואלטה סוגר בסוף אוגוסט. חמשה חודשים אינטנסיביים של רכיבה, עומדים להסתיים אחריהם יכנסו הרוכבים (יש עוד את הג'ירו דה לומברדיה ואליפות העולם, אך אלו רוכבים מסוימים ומוכנות שונה) לשנת חורף עד בואו של האביב ורכיבת הקלאסיקות המפורסמות. (אח"כ ג'ירו בישראל!!! בספטמבר יתפרסמו הפרטים המלאים לגבי תוואי המסלול)

הוואלטה השנה מביאה בכנפיה משב רוח של היסטוריה. פרום הרוצה לקחת דאבל (טור – וואלטה) משהו שלא עשה רוכב מאז 1995, קונטאדור ירכב גראנד טור בפעם האחרונה כשבאמתחתו שבעה גראנד טורס (ניצח תשעה ונשללו שניים עקב סיפר הבשר המקולקל), ואולי יעשה את הבלתי יאומן וינצח בפעם הרביעית את הוואלטה מה שלא עשה רוכב מעולם.

כמו כן, הפארסה עם לוטו סאודל שהחליטו בצעד מעורר מחלוקת לא לאפשר לאדם האנסן לרכב בוואלטה. את מי זה מעניין? שוב, היסטוריה!! אדם האנסן התחיל בוואלטה 2011 רצף מופלא של 18 גראנד טורס ברצף. במשך ששת השנים האחרונות האנסן השתתף בכל שלושת הגראנד טורס וסיים את כולם!! אך סוף טוב, אחד מתשעת הנבחרים של לוטו נפצע והאנסן נקרא למלא את מקומו. גראנד טור 19 ברצף!! וזה חברים שיא להיסטוריה.

*

אף אחד לא הולך לעשות את החגיגה קלה בשביל אי מי מהמועמדים לנצח. תוואי הוואלטה השנה הררי מאוד עם שמונה סיומות בעלייה!! כמות גדולה של טיפוסים ארבעים ושש עליות מדורגות!!) חלקם בשיפועים לא הגיוניים – המסורת בוואלטה, נג"ש אחד קבוצתי בתחילה של שלושה עשר קילומטרים, ועוד אחד קטלני של ארבעים + קילומטרים מלוס ארקוס ללוגרוניו בצפון ספרד, ועוד.

פרום מכריז על ניבאלי שלא השתתף בטור דה פראנס כמתמודד החזק ביותר לזכייה בוואלטה. פרום היה קרוב פעמיים לקחת דאבל ובניגוד לכל השנים בנה את הכושר שלו לשבוע השלישי בטור כדי לשרוד את הוואלטה בכושר גבוה יותר. הנג"ש בגלל אורכו משמעותי מול ארו, בארדה ועוד מתמודדים, קצת פחות לניבאלי שבא רענן וטרי.

מאידך, פרום הוכיח שהטיפוסים כבר לא לחם חוקו, ושם מחכים צעירים כמו ברגיל הרוצים להוכיח ולהצדיק את החוזה הגדול בפורטונאו-אוסקרו שתעלה לדירוג העולמי שנה הבאה. קינטאנה ינוח ויעשה חושבים איך מחלום דאבל הוא נשאר בלי כלום (מקום שני בג'ירו. לא מספיק ביחס לציפיות) ומיקל לנדה הספרדי של סקיי עוד בא להוביל גם. מוביסטאר עדיין בטוחה שתצליח להחתימו על חוזה חדש בשנה הבאה אבל בהחלט בנתה לעצמה כקבוצה ספרדית על רוכב הגראנד טור הבא של ספרד אחרי קונטאדור. אולי הגיעה שעת פרידה שתחיה לקולומביאני קטן הקומה את תהילת העולם לה הוא מייחל זמן רב.

קינטאנה, ברמבילה וקונטאדור קטע 15 וואלטה 2016

קינטאנה, ברמבילה וקונטאדור קטע 15 וואלטה 2016

הוואלטה שנה שעברה הוכרעה על מהלך נהדר של קונטאדור בקטע 15. קינטאנה היה בר מזל לגנוב לפרום חסר החברים יותר משתי דקות כדי להבטיח פער מניח את הדעת לפני ביצוע הנג"ש. הפעם, סקיי באו מוכנים עם קבוצת חלומות. זו קבוצה היכולה להוביל כל מתחרה בטור דה פראנס, והפעם יהיה קשה יותר לתפוס אותו עם המכנסיים למטה. פולס, דייגו רוזה וניאבה (יעבור לאוריקה לחנוך צעירים) יסייעו בטיפוסים וסטאנרד ומוסקון הצעיר במישורים. מדהים מה שהם בונים עם שאריות של סוף עונה.

אוריקה תביא הרכב מעניין שיכלול סופסוף את האחים ייטס יחד בנוסף לאסטבן צ'אבז. כל כך הרבה כלים טקטיים כדי לטרוף את הקלפים. ראפא מייקה יוביל בבורה אחרי האכזבה בטור כשלא סיימו עקב תאונה, אילנור זכארין הסוס השחור של התחרות מקטושה, כמו גם דויד דה לה קרוז מקוויק-סטפ (חתם בסקיי יחד עם קרסטביחו ממוביסטאר) יחד עם ינגלס ואלפיליפ עלולים לפתע למצוא עצמם במעלה הדירוג, הם בנוסף לכל המתחרים הבאים אחר צליחת הטור כדוגמת בארדה, ארו, מיינטס ועוד.

*

חשבתי לכתוב פירוט קצר על הקטעים, אך כמעט כל קטע טריקי ובעייתי. הניצחון ייפול או יקום על הדברים הקטנים. אבל אם בכל זאת מעוניינים לסמן את הקטעים המסומנים הנה חמישה כאלו של  .Cyclingnews

קטע 3, יום שני 21/8 – קטע שיחל בצרפת, ימשיך לספרד ויסתיים באנדורה עם שלושה טיפוסים שניים בדרגה 1. קטע קשה ביחס לכושר הרוכבים בתחילת התחרות לפני שהספיקו לעשות חימום.

קטע 11, יום רביעי 30/8 – מלורקה לקאלר אלטו עם צמד טיפוסים קצרים אך תלולים בדרום ספרד.

קטע 15, יום ראשון 3/9 – קטע שנברא בגיהינום. 30 הקילומטרים האחרונים כוללים צמד עליות, הראשונה בשיפוע ממוצע של 8%, והאחרונה – ההוייה דה לה מורא – של 20 קילומטר אורך בשיפוע ממוצע של 6%. זה יהיה מפרך.

קטע  16, יום שלישי 5/9 – קטע הנג"ש בן ה40 קילומטרים. סדר הטבלה ישתנה ביום הזה, השאלה מי ירד ומי יעלה.

קטע 20, יום שבת 9/9 – קטע האחרון בצפון פסרד (למטה מחיחון) עם שלושה טיפוסים קשים. האחרון קיר של 12 קילומטרים עם שיפוע ממצוע של 9.8%, כאן ב'אלטו דה לאנילירו' יקבע המנצח של וואלטה 2017.

*

עונת פוטבול וקצת מפרידה בין הוואלטה לג'ירו הבא (ישראל כן? אהה.. הזכרתי את זה יותר מדי פעמים, אני באמת מתרגש). מבחינת צריכת ספורט אני מסודר נהדר.

שיבוא כבר!!

 

בלוגרנה –אופיר ממן

$
0
0

התיישבתי לראות את משחק הפתיחה לעונת 2017/18 של ברצלונה בלי הרבה ציפיות. ניימאר (ניימאני בפי האוהדים היצירתיים) עושה חיים בפריס, ממש כמו האקסית שאתה מקלל כל היום רק כדי לחלום בלילות שהיא חוזרת (היא לא), בהסכם הגירושים קיבלנו את פאוליניו במקום קוטיניו ודמבלה, אינייסטה אהובי סוף סוף הגיע לגיל שמתאים למראה החיצוני שלו (הבנאדם נולד בן 32) ואין מחליף ראוי, וכבונוס לריאל יש את הסגל הטוב באירופה (לפחות עד שקיליאן נולדתי עם שם של כוכב 'מבפה יחתום בפסז'). אה, ובקיוסק נגמר הווינשטפן. בלי הרבה ציפיות, אמרנו.

האמת, סך הכל היה ערב משעשע. יורם מסביר ש'סביר להניח ששחקן בטיס שנפצע לא יחזור למשחק כי הוא הוחלף', חיים ממשיך לנסות לתקשר עם קופים (אוו, אהה, איי חיים? באמת?) וטר סטגן היה רק קצת יותר עסוק משף צמחוני בצאת הרמאדן.

*

המשחק עצמו הסתיים בניצחון מאוד לא משכנע, היה לא מסודר ולא התעלה לרמה גבוהה, אבל השחקנים באו לעשות כבוד למעמד ולחולצות (שנשאו באופן מיוחד את שם העיר ברצלונה במקום את שמות השחקנים). תכנית משחק מיוחדת לא ראיתי מבטיס, כלומר בהנחה ש'כולה מחזור ראשון, אפשר להתחיל את הליגה בשבוע הבא' לא יכול להיחשב לתכנית. מול קבוצות מאורגנות שיציגו מטודה התקפית מסודרת ברצלונה תתקשה הרבה יותר.  נקודות האור הן בעיקר התחושה שהרווחנו בחזרה את ראקיטיץ' , שהיה ראשון לכל כדור כמעט והפעיל לחץ אפקטיבי מאוד, ושבצד ימין סוף סוף יש לנו מחליף פוטנציאלי לדני (מה קורה עם האקסיות המיתולוגיות הלילה) – כי סמדו עוד יהיה שחקן שחקן. סרג'י כובש שער ליגה ראשון, מסצ'רנו דופק גליצ' כאילו הוא ביום כיף בממדיון והייתי גם כותב משו לגבי בוסקטס אבל אני חושש שהוא יסחט ממני פאול (הבנאדם פאקינג ג'ינייס).

אלקסר? שילמד מהקורה איך לעצור כדור.

דברים מוזרים שחושבים כשהמשחק תקוע: יכול להיות שלוקה דין וג'ררד דולפאו הם תאומים שהופרדו בלידתם? צופית גרנט – Tsufit Grant יש פה פוטנציאל לפרק!

*

לסיכום, קיץ קשה עבר עלינו, וזה עוד לפני שמגיע החורף.  ניימאר שהובא בחטא (השחיתות הכלכלית וההשתעבדות המוגזמת לאבא שלו, שמעבר לכך שגזר עמלות סוכן מפלצתיות, נהנה מבלעדיות כסקאוטר וסוכן של ברצלונה בברזיל) נלקח בחטא (היוהרה, הניתוק מחדר ההלבשה והניהול הכושל -סעיף שחרור נמוך מידי לשחקן ברמתו). כיום ניימאר מרשה לעצמו לדבר בהתנשאות על חטאי ההנהלה באיצטלה של אמפתיה כלפי המועדון ואין יותר סמלי ואירוני מכך.
הצד החיובי הוא שכרגע, לאחר עזיבתו ועזיבת אבא שלו – מהאנשים הסחטנים בכדורגל העולמי (הוא השהה את החתימה על החוזה בפסז' עד לתאריך בו אמור היה לקבל בונוס נאמנות!), לאחר מסע רכש רב שנתי מופרך וגרוע, לאחר רכישת פאוליניו התמוהה שגם אם לא ימצא בה מימד פלילי (הקבוצה ממנה נרכש, אברגנדה – בונה נמלים בסין ותשתף פעולה בבניית נמל חדש בעיר יחד עם קבוצת בניה ספרדית בה ברתומיאו חבר הנהלה) ובעיקר לאחר שהסיסמה 'יותר ממועדון' המתייחסת לדבקות בערכים של כדורגל שמח ושיטת משחק שחיים ומתים איתה רוקנה מתוכן ונשמעת כמו סיסמת בחירות חלולה של ביבי ליבני, נוצרה הזדמנות משמעותית להחליף את ההנהלה ולייצר תהליך שיקום חדש, בתקווה שבסופו תחזור ברצלונה להיות לא רק קבוצת הכדורגל גדולה, אלא מועדון מיוחד וייחודי.
תחילת עונה וסוף קיץ מוצלחים לכולנו, מי שעובר בדיוטי שיביא בבקשה דמבלה, וסארי (קוטיניו אזל) ובעיקר רוח שמחה וחיובית.  מחזור ראשון לא וואו, אבל היי, תחשבו מה עובר על אוהדי מכבי תל אביב.

אה ובחיאת בלי שטויות מסי אנחנו יודעים שאתה אלוף במשקופים (במלעיל). פעם הבאה ברשת, טוב?

התגעגענו, ויסקה.

ראגבי צ'מפיונשיפ (2) –ארם אבירם

$
0
0

מידת הנעליים של הפרופ של נבחרת פיג'י בסוף שנות התשעים היא 48. אין לי מושג איך קוראים לו, אבל אני יודע את מידת הנעליים שלו כי היא התנוססה על המצח שלי במשך איזה שבוע בכל פעם שהסתכלתי במראה. לא קל לקום אחרי שמשהו בגודל של סמי טריילר עובר לך על הראש. מילא הכאב, אבל הכבוד הרמוס וההכרח להתייצב שוב על קו ההגנה ולחכות לגל הבא, יושבים לך טוב טוב בראש. ככה בערך ירגישו השחקנים האוסטרלים לקראת המפגש החוזר בשבת בניו זילנד. אני לא מקנא בהם. המשחק הראשון פשוט לא היה כוחות (54-34 לאול בלאקס). יותר מזה, האוסטרלים פשוט לא נראים כמו קבוצה. הם לא סומכים אחד על השני בהגנה והחוסן המנטלי שלהם פשוט לא קיים. כן, הם עשו קאמבאק נאה במחצית השניה אבל זה כבר היה גארבג' טיים אחרי שהאול בלאקס כבר מאסו קצת בהתעללות. שיהיה להם בהצלחה. בכושר הנוכחי הם יפסידו גם לספרינגבוקס ואולי גם לארגנטינאים.

חןץ מזה, תסתכלו על ה- Dummy pass של מודי בדקה 2:10 של ההיילייטס מהמשחק. כשה- Tight head prop שלך יכול לעשות כזה מהלך, אתה די מסודר.

את המשחק השני לא ראיתי מלבד היילייטס. ניצחון צפוי של הדרום אפריקאים (37-15) אבל הפומות החזיקו מעמד יפה במחצית הראשונה והראו גם כמה מהלכים יפים. לא בטוח בכלל שהספרינגבוקס מנצחים בבואנוס אייריס. קל זה בטוח לא יהיה.

*

משחקים:

שבת 26.8.2017

10:35 – ניו זילנד – אוסטרליה

22:30 – ארגנטינה – ד. אפריקה


איווניר ושלושת הבלמים –עדי אבני

$
0
0

לאורך כל תקופת ההכנה לעונה, וביתר שאת אחרי הניצחון בשיניים על בני לוד, יצאו רבים בביקורת כנגד מוטי איווניר על מערך שלושת הבלמים שהוא מנסה ליישם בהפועל. הטענות העיקריות כנגד איווניר הן שהמערך הגנתי מדי, בטח לקבוצה כמו הפועל תל אביב שאמורה לשלוט במשחקיה בלאומית, ושתפגוש בעיקר קבוצות שיבואו להסתגר נגדה. לדעת הרבה אנשים בתקשורת ובקהל האוהדים, איווניר צריך לשחק שיטה התקפית יותר, עם שני בלמים בלבד, וכך יוכל לנצל את היתרון האיכותי שיש להפועל על רוב קבוצות הלאומית.

מנגד, טוען איווניר כי המבקרים מיושנים בתפיסתם, וכי מדובר בשיטה מודרנית שיכולה להיות גם מאוד התקפית, וכדוגמה הוא נותן את צ'לסי של האליפות האחרונה, ואת רוב הקבוצות האיטלקיות הדומיננטיות, ובמיוחד יובנטוס של השנים האחרונות: כולן שיחקו כדורגל התקפי ודומיננטי, וכולן שיחקו עם שלושה בלמים בצורה קבועה.

אז מי צודק, המבקרים או המאמן המקועקע?

*

צודק איווניר כשהוא טוען ששיטת שלושת הבלמים יכולה להיות התקפית, והאילנות בהם הוא נתלה אמנם גבוהים, אבל בהחלט מראים כי הדבר אפשרי. יתרה מזאת, לאחר ההצלחה של צ'לסי בשנה שעברה, נראה כי הרבה קבוצות בליגה האנגלית מנסות לסגל לעצמן את השיטה החדשה-ישנה, כולל טוטנהאם של פטוצ'יני, פפ גווארדיולה חובב הפוזשן במנצ'סטר סיטי ואפילו ארסן ונגר המיושן בארסנל ניסה לשחק כך בחלק האחרון של העונה. אלה מראים כמה צורות בהן השיטה יכולה בהחלט ליצור יתרונות התקפיים ולא להיות שיטה הגנתית בלבד כפי שאנשים כמו שייע פיינגנבוים, חושבים, ולא רק באנגליה. גם אצלנו ראינו לא פעם קבוצות דומיננטיות משחקות במערך של שלושה בלמים. אם זה מכבי של סוזה, באר שבע של העונה שעברה בכמה משחקים, חיפה של לוזון וגם מכבי של קרויף השנה עשתה זאת לא אחת.

הבעיה הגדולה היא שבמקרה של איווניר המבקרים דווקא צודקים. לא בגלל השיטה, כאמור אלא בגלל הדרך שאיווניר מנסה ליישם אותה. ובשביל להבין היכן איווניר נכשל, צריך קודם לנתח איך האחרים הצליחו להוציא מהשיטה יתרונות התקפיים בהתמודדות עם מערכים מודרניים אחרים ובראשם ה 4:4:3 שהפך בשנים האחרונות לברירת המחדל של רוב הקבוצות.

*

ה 4:4:3 נתן דגש מחודש על מרכז השדה, ובכך הראה את החסרונות של ה 4:4:2, ששם את הדגש על הכנפיים. גווארדיולה בברצלונה עם המסירות הקצרות, ומנגד מוריניו עם הכדורגל מבוסס האתלטיות, הראו, כל אחד בדרכו, כיצד שליטה במרכז השדה (כששלושה שחקני מרכז שדה נמצאים בעדיפות מול שני קשרים אחוריים ב 4:4:2 המסורתי) חשובה יותר ממשחק אגפים, וכיצד היא מאלצת את היריב לוותר על הדומיננטיות גם אם הוא מחזיק יותר בכדור (במקרה מוריניו), ובו זמנית, השלישייה ההתקפית, שמשחקת לרוב עם שחקן בצד ההופכי לרגל הדומיננטית שלו, יוצרת יתרון מספרי מול צמד הבלמים ממול ולמעשה משתקת את המערך הקלאסי, כשהמחיר הוא ויתור על משחק אגפים התקפי של שני שחקנים על כל קו.

מערך שלושת הבלמים ההתקפי לוקח את השיטה הזאת ומשכלל אותה. מצד אחד, שלושת הבלמים נצמדים לשלישיית ההתקפה היריבה ומונעת מהם יתרון מספרי. מצד שני, מנסה השיטה ליצר מחדש את היתרונות של האגפים ב 4:4:2 כששחקני הכנף נעים לאורך כל הקו ונספרים למעשה כשחקני קישור, מגדילים את רוחב המגרש ולמעשה נותנים יתרון מספרי במרכז המגרש, דבר המאלץ את מגני היריבה לצאת אליהם ומשאיר שלישייה קדמית מול שני בלמי יריב.

*

הכול טוב ויפה, אך כדי לעשות זאת, אתה צריך שחקנים מסוגים מאוד ספציפיים שמשותף להם היא גמישות. אתה צריך שני שחקני אגף שטובים בהתקפה לפחות, אם לא יותר, משהם טובים הגנתית. לשלוח קדימה מגן שאינו יודע להרים כדור או לנוע במהירות על הקו גורם לפספוס היתרונות ההתקפיים העיקריים של השיטה. שנית, אתה צריך ששני שחקני ההתקפה בצדדים ידעו לפנות מקום לאותם שחקני אגף וידעו לעשות תנועה חכמה למרכז רחבת היריב תוך כדי דריבל חכם ומשחק מסירות מהיר.
דבר חשוב נוסף הוא הימצאותם של שני שחקני קישור אמצעי "גרזנים" שידעו לחסל את ניסיונות התקיפה של היריב דרך המרכז, היות והם צפויים להיות במיעוט מול שלושת שחקני הקישור של היריבה.
ודבר הכרחי נוסף, בעיקר כנגד קבוצות שבאות להסתגר, הוא בלם שיודע לצאת קדימה עם הכדור ולשחק סוג של "ליברו", שחקן עם גמישות מחשבתית ויכולת לנוע בין תפקיד הבלם לתפקיד הקשר האחורי, כמו שבונוצ'י עשה ביובנטוס בשנים האחרונות, כמו שעשה הובאן בשנה שעברה בבאר שבע וכמו שעושה לעתים גם שרן ייני כשהוא מתופקד פורמלית בקישור האחורי של מכבי.

*

אם נחזור לאיווניר והפועל, לפי ארבעת המשחקים ששוחקו עד עתה לא נראה שאיווניר מבין את הצרכים הללו או שיש לו את חומר השחקנים לבצע זאת.המאמן מנסה לשחק ורסיה מוזרה מאוד של שיטת שלושת הבלמים, כאשר במרכז השדה שלו שחקן דפנסיבי אחד בלבד (וכשידין פצוע זה אפילו פחות מזה, היות ומחליפיו לקס וגרץ הם שחקני 50:50 ולא קשרים הגנתיים).

לפני ידין הוא פורס מערך די משונה של ארבעה שחקנים התקפיים, כשגלבאן מצוות לצד השמאלי של הקישור ההתקפי, גנדה לצד הימני וברשצקי משחק כשחקן החופשי מאחורי החלוץ הבודד אקסברד. מדי פעם השיטה משתנה כאשר גנדה עובר לשחק כחלוץ שני ליד אקסברד וברשצקי, שגם הוא כמו גנדה שחקן עם רגל שמאל דומיננטית, עובר במקומו לצד הימני של הקישור ההתקפי. מדובר בשיטה מוזרה מאוד, שלא יצא לי להיתקל בדומה לה באותן אילנות בהן נתלה איווניר. אבל גם אם ישנה אותה לשיטה מעט מוכחת יותר הוא יתקל בלא מעט בעיות:

  1. שחקני הכנף: מצד שמאל נראה שבדש מאוד מתאים לצרכי השיטה, אבל עידן כהן, למרות משחק לא רע מול בני לוד, איננו ווינגר אלא מגן שמאלי לכל דבר ועניין, והיכולות ההתקפיות כמו גם הדינאמיות שלו משאירה את הקבוצה לא פעם עם מחסור התקפי מצד ימין.
  2. מבחינת שחקני ההתקפה, שוב אנחנו רואים בעיה. פדרו גלבאן לא מתאים לשחק מצד שמאל של שלישיה התקפית. הוא סטטי כמעט לרמת הגדרה של דומם ב"ארץ עיר", הוא לא לוחץ על בלמי היריב, לא פותח כראוי שטח לווינג שלו ולא עוזר מצד שני לשחקני מרכז השדה בניהול המשחק מאחור. פדרו יכול לשחק רק כשחקן החופשי מתחת לחלוץ, אם כשזה ב4:2:3:1 או אם כשזה הקדמי בקישור בשיטת המעוין. ב3:4:3 אין לו ולסט הכישורים שלו מקום. מצד שני, נראה שהכישורים של שני המצטיינים של הפועל עד עתה חופפים בשיטות הקיימות. שניהם בעלי רגל שמאל דומיננטית, שניהם ניידים מאוד ומתאימים לשחק כשחקן הימני בחוליית ההתקפה. ואכן נראה לפעמים במשחק כי הם דורכים אחד על רגלי השני, ושהדמיון במשחק שלהם גורם לצפיפות של שחקני הגנה שבאים לשמור עליהם.
  3. כפועל יוצא מעודף השחקנים במרכז ההתקפה היא תקיעות של המשחק. מצד אחד פקק באזור ה16 מטרים של שלושה קשרים התקפיים, ומצד שני מחסור בשחקן ליד ידין שינווט את המשחק.ואכן, בשני המשחקים האחרונים ראינו שהחלפת גלבאןבגרץ יצרה איזון בניהול המשחק ושיחררה את הפקק האמור, גם בגלל השיטה וגם משום שגרץ שחקן דינמי בהרבה מפדרו.
  4. הבלמים עצמם עושים אמנם עבודה מצוינת מבחינה הגנתית ובמיוחד מרשים אותי בנש, מגן ימני במקור שמתפקד לגמרי לא רע במרכז ההגנה, אבל אף אחד מהם לא מחזיק באינטליגנציית משחק שתאפשר לו לשחק כליברו, ומהתרשמות שלי מהמשחקים עד כה, בהחלט יש צורך בבלם כזה, היות וקבוצות רבות בליגה יבואו להסתגר מול הפועל ולשלוח קדימה שחקן בודד או שניים, ובכך משאירים בלם אחד ללא משימות הגנתיות כשמהצד השני חסר שחקן שיתרום בצד ההתקפי או בניהול המשחק. מהבלמים הקיימים היחידי שיכול לעשות זאת הוא דגני, אבל נראה שימיו בקבוצה ספורים, ולא נראה שלברונו, בנש או ראש יש את סט הכישורים הנדרש לשחק בפועל כקשר אחורי.

בלוגרנה (2) – אופיר ממן

$
0
0

במחצית הראשונה, אחרי הפנדל, הבנתי מה בעצם קורה עם מסי עד עכשיו: שלושה משקופים/קורות? פנדל מוחמץ? משחק וחצי לתוך העונה ומסי עוד בלי שערים? זה פשוט, הוא מחכה לרונאלדו וסוארס שיחזרו מהשעיה ופציעה כדי שהקרב על הפיצ'יצ'י (מלך השערים בליגה הספרדית) יהיה הוגן.

"אוי מסי, בנוסף להיותך השחקן הגדול בהיסטוריה אתה גם נפש רגישה ומתחשבת, להקריב ככה 4 מחזורים, לא פשוט להיות פשוט" חשבתי לי.

ואז במחצית השניה הוא איכזב וכבש צמד. (אבל פירגן בכדור מדהים למשקוף. איזה טאצ' ירבנן!)
*

מהמשחק עצמו אין הרבה בשורות חדשות. עלינו לשחק לראשונה בחליפת הטורקיז-אמבטיה, וניראה היה שאלאבס ממשיכה את הקו של ריאל בטיס ומשחקת בשביל האוהדים. של ברצלונה, אני מתכוון.

ברצינות, זה בגלל הטרור? יש איזו התארגנות ספרדית סולידרית תחת ההאשטאג #לא_משחקים_בשביל_ברצלונה ? שני משחקים והזדמנות וחצי של היריבה, 0-4 בשערים, וברצלונה עדיין מושלמת אבל לגמרי לא. ואל תאלצו אותי להתחיל לחשוב שזה בזכות ההגנה שלנו.

ובכל זאת: אפשר לראות ניצני חזרה אל הלחץ הגבוה שמשבש את תכנית המשחק של היריבה ואת הדינמיות גם ללא כדור שיוצרת הזדמנויות מסירה מרובות לכל שחקן בשדה (לפחות שלוש אופציות מסירה טובות לכל שחקן, במה שיוצר גרף מסירות שמזכיר קצת את העמידה של הקבוצה בתקופת פפ, להבדיל). בלי קשר לדמבלה ולרכישות שעוד יגיעו או לא, עושה רושם שוולורדה עוד לא סגור על הרכב ושיטת משחק. ההצבה של רוברטו כמגן ימני במקום סמדו או וידאל (ששיחק קיצוני) עושה עוול לרוברטו וגם הסיגה את משחק הכנפיים של ברסה אחורה לעומת המשחק הראשון. מרכז השדה של ברצלונה ממשיך להיות החוליה החלשה של הקבוצה כרגע (מדהים לכתוב את זה). הרבה יותר מידי חוסר ריכוז ומסירות לא מדויקות.

*

דולפאו וראקיטיץ' – משקיעים המון מאמץ בלהשיג את הכדור אחרי איבוד (וברוך ה' לא חסר כאלה), ראקיטיץ' ישאר בהרכב, דולפאו כנראה לא.

אומטיטי – מעבר להיותו נכס הגנתי אדיר הוא בונוס התקפי, גם אם זה לא בא לידי ביטוי במספרים. היכולת שלו לתת את הפס החכם והמדוייק קדימה בין 2-3 שחקנים ולהוציא התקפה מהירה היא נהדרת.

אלקסר – התאמץ מאוד להרוס את המתפרצת בגול השני אבל בסוף נכשל ובישל למסי. ראוי למחמאות על ההשקעה והעזרה הטקטית בעמדה שהוא מרגיש בה טבעי כמו סושי בחומוסיה.

פיקה – איטי וכבד. אה ספציפית היום?.. טוב, האמת? אני לא מהמזלזלים בבלם והשאקירה, להיפך – מאוהביו הגדולים. בעיני הוא מחפה על האיטיות היחסית שלו והנטיה ל'עזרת' יתר' בהתקפה בראיית משחק משובחת, מיקום מעולה, תיקולים אגדיים ורוח מועדון. אבל כבר כמה זמן שניראה שהבלם המוביל שלנו לא מרוכז. בין אם זו ההתעסקות המוגזמת בריאל או ניימאר, הספקולציות לגבי התמודדות עתידית לנשיאות או הג'חנון מהצהריים – פיקה ניראה לא טוב. (הערת הילדה: הוא לגמרי כן!). מקווה שיחזור ליכולתו הגבוהה, בגיל 30 הוא אמור להיות עדיין בשיא פריחתו כבלם.

אינייסטה – בדרך לתבוע דיבה מארבל שהתבלבל בינו לבין וידאל ואחרי דריבל לא מוצלח של המגן טען ש"אינייסטה פשוט איבד את זה מאז שחזר מהפציעה"

*

שיחה אפשרית בעמדת השידור בין ארבל לאויניר

יורם: "אתה ראית את איבוד הכדור – לאינייסטה כבר אין את זה"

איווניר" "זה לא אינייסטה"

יורם: "אני מסכים איתך מוטי, הוא לא דומה לשחקן הגדול שהיה לפני שנתיים"

איווניר: "לא יורם, זה באמת לא אינייסטה. זה בכלל וידאל"

יורם: "טוב מוטי, לא צריך להגזים. תן כבוד, זה עדיין אינייסטה."

*

דיוטי פרי – סופסוף רכש ראשון לעונה. אה נכון הבאנו כבר את פאוליניו. טוב, סופסוף רכש ראשון לעונה. כמה מילים על אוסמאן דמבלה:

השחקן הצעיר של השנה בליגה הצרפתית מלפני שנתיים והשחקן הצעיר של העונה בליגה הגרמנית בשנה שעברה מציג בכל עונה גרף שיפור אדיר. המבשל הצעיר הטוב ביותר בליגות הבכירות באירופה בעונה שעברה (בישול כל 169 דק' בממוצע), הדריבליסט הראשון (בכמות כדרורים מוצלחים) בבונדסליגה והשביעי באירופה (57% הצלחה. הראשון – כמה מפתיע – ניימאר) יש לו זוג רגליים מושלמות ולפני שאתם מבררים על הקוסמטיקאית שלו, כדי שתדעו שאני מתכוון לכך שהוא מדרבל טוב יותר בשמאל, בועט טוב יותר בימין, ויכול לשחק בכל עמדה התקפית במגרש. טוכל אמר עליו "השחקן המוכשר ביותר שיצא לי לאמן, דמבלה הוא מבורך" הדתה בדורטמונד? רשמנו.

אגב – השמועות על קוטיניו נמשכות.

*

ויראלי: הטוויטר של ריאל נפרץ ולמשך כחצי שעה מסי הוצג 'רשמית' כשחקן הבלאנקוס, וזכה לעשרים ושבעה אלף ריטוויטים תוך ארבעים וחמש דקות. טראמפ אכול מקנאה

רקטלי: פגרת נבחרות. רק התחילה העונה וכבר? ביאסתם ת'תחת.

פרוידיאני: ראיתי אוהד שסיכם בגאוניות את המשחק כך: "מסי הוא כמו אימא, עשרה ילדים לא יכולים לסחוב אימא אחת, אבל אימא אחת יכולה לסחוב עשרה ילדים" ברצלונה. יותר ממעון.

 

 

מהיר ורצחני –דן ברקאי

$
0
0

רבים מהאנשים שהיו שומעים את דני דבורין משדר ברדיו שירים ושערים, היו עדים למשפט "זה לא נגמר עד שזה לא נגמר" משפט עם כשל לוגי חמור כשהמקור המתוקן שייך לאחד מגדולי שחקני הבייסבול בכל הזמנים יוגי ברה, שטען דווקא שזה לא נגמר עד שזה נגמר…

אחד המשפטים האלמותיים בגרנד טורס הוא: "גרנד טור לא מנצחים ביום אחד, אבל יכולים להפסיד אותו ברגע אחד", ומכיוון שהיום יתקיים הקטע המלכותי של הוואלטה וביום שלישי קטע הנג"ש החשוב, זהו הזמן לסכם מה היה עד עכשיו ולנסות לדמיין מה יהיה מעכשיו.

*

המהדורה הזו היא מהדורה מיוחדת, שני רוכבים אגדיים מרוחקים באג'נדה אחד מהשני כרחוק מזרח ממערב, האחד חותם גרנד טור אחרון, השני רוצה להחרט בספר דברי הימים של הרוכב שסגר דאבל טור-וואלטה בעת החדשה. אילולא החום והפסד הזמן בקטע השלישי קונטאדור היה עדיין בתמונה, כאמור, יום אחד רע יכול לגנוז חלומות. אך לא איש כקונטאדור יוותר.

מאידך, פרום שחווה יותר מפעם אחת את ה'כמעט' בוואלטה, הימר על בניית תוכנית כושר שונה. בטור הוא לא היה חד בתחילה ורק לקראת סופו ראינו קצת ניצני פרום ועדיין זו הייתה רכיבה סופר פסיבית. הכל תוכנן להתפוצצות בוואלטה כשפרום על אף שבא אחרי טור תקף מההתחלה כדי להשיג את החולצה האדומה. כמה חבל שההצגות האלו לא באו בטור אך על פי היכולת הזו כריס פרום גם בגילו עדיין הרוכב והמטפס הטוב בדבוקה. הקצב הרצחני שהוא מפעיל את הטורבו… חוויה.

ועם זאת, גם הוא אנושי. בקטע 12 ביום חמישי בעיה טכנית והחלקה וגם פרום ידע לאבר כמה שניות, ואם לא די בזה, בקטע 14 ביום שבת, פרום לא הגיב מיד להתקפות יריביו ורק בסיום סגר את הפער, לטענתו כדי לשמור כוח להיום, אך אולי זה שידור החולשה הראשון שיקלטו יריביו, ואם כן, היום זה הזמן לתקוף אותו.

רץ בחדשות שלקוננדל אין כסף בקופה והיא לא יכולה לעמוד בהתחייבויותיה. בראיון עם פרום הוא התבטא שאי אפשר להגביל את ענף הרכיבה במשכורות כי אנחנו קפיטליסטים…. קצת מצחיק בהתחשב בזה שסקיי קונה כל רוכב שמסוגל לטפס בטמפו הרצחני שמכתיב פרום.

ואולי באמת הגיע הזמן לרפורמה? קוויק סטפ, סקיי, סאנוואב לוטו סאוודל וכל הקבוצות העשירות מצליחות ומנצחות בפער על הבינוניות והקטנות, אז אם אצל הדוד סם הקפיטליסטי אפשר להגביל תקרות שכר ותקציבי ספורט, למה אי אפשר גם באופניים?

ברילספורד טען בתוקף שאין קשר לכסף כששאלוהו על החתמת ארבעה רוכבים צעירים (19-21) כשרוניים, הוא הוסיף שסקיי מציעה להם את המקום הכי טוב להצליח בענף, והמשכורת העכשוויות יכולות לשלם כמעט כל קבוצה.

האומנם?

*

הביצועים של הקלומביאני של אסטנה – מיגל אנחל לופז, לא מפתיעים מי שעקב אחרי הילד הזה. אך הניצחון שלו בקטע 9 כשברח לפאביו ארו שלא הצליח לסחוב בעלייה, מעלה תהיות. זה היה באישור? זה לא נראה כך כשארו נבח לתוך הקשר בזעם לכל אורך הטיפוס, האם ארו עומד לעבור קבוצה?

חלק זה בטח לא, וכנראה יתפוצץ אחרי הוואלטה.

*

בקטנה,

– מתיאו טרנטין סוף סוף מקבל קצת הכרה. קטר בחסד שקצת נבלע בקבוצת קוויק-סטפ עם סוללת הקלאסיקנים והספרינטרים.

– וורן ברגיל עף ע"י קבוצתו כי לא חיכה למוביל הקבוצה קלדרמן הצעיר (הנפלא באגב). ברגיל לא ירכב בסאנווב באביב הבא כך שהיד אתו הייתה קלה על ההדק, באסטנה קצת יותר נזהרים..

– לנדה אולי עזב את סקיי, אך האבדה הרצינית של פרום וסקיי זה מיקל ניאבה – מטפס בחסד שתמיד ייתן את הכל ואף פעם לא מפספס יום עבודה.

*

פתחתי עם המשפט האלמותי של יוגי ברה, צמד הקטעים הבא אמור לקבוע מי ייקח את הוואלטה. אם פרום יחל בירידת כושר הכל פתוח, מאידך, אם פרום יחזיק מעמד היום ויכה בנג"ש ברביעי הסיכויים שנראה את ההיסטוריה חוזרת עם דאבל של טור-וואלטה גבוהים במיוחד.

ובכל זאת, זה לא נגמר עד שזה נגמר..

 

ספורטנ'רול (כ"א) –רן עצמון

$
0
0


הטרילוגייה המופתית של סטילי דן – לזכרו של וולטר בקר

מותו המצער, בגיל 67 בלבד של וולטר בקר, מחייב התייחסות בבלוג זה (ואני מקווה שהבלוג לא יהפוך לטורי הספדים). וולטר בקר, יחד עם עמיתו דונלד פייגן ,עמד מאחורי אחד ההרכבים הכי נפלאים של שנות השבעים – סטילי דן. הצמד היהודי מניו יורק שנפגש בקולג' יצר תחת השם סטילי דן מספר אלבומים אדירים כשבראשם עומדת טרילוגיית המופת THE ROYAL SCAM , AJA ו- GAUCHO.

בקר ופייגן  הצעירים ניסו את מזלם במספר הרכבים ואף ככותבי שירים לזמרים אחרים אך ללא הצלחה גדולה. נקודת המפנה בקריירה שלהם קרתה כשהמפיק ואיש הרפרטואר של חברת התקליטים ABC , גארי כץ, התרשם מכישרונם של השניים והציע להם להקים להקה. אל פייגן, הזמר והקלידן, ובקר שעל הגיטרות ולעיתים בבאס, הצטרפו מספר נגנים שהיוו את עמוד השדרה של שלושת האלבומים הראשונים. אלבום הבכורה CANT BUY A THRILL הניב שני להיטים (DO IT AGAIN, REELIN IN THE YEARS) והלהקה החלה לצבור פופולאריות מסויימת. האלבום השני היה פחות מוצלח מקודמו,אבל הלהיט RIKKY DON’TLOSE THAT NUMBER מהאלבום השלישי PRETZEL LOGIC החזיר את הלהקה למסלול.

*

בשלב זה החלו חיכוכים בין פייגן ובקר לשאר החברים בלהקה בעיקר בשל סירובם של הצמד לצאת לסיבובי הופעות על מנת לקדם את האלבומים. פייגן ובקר גילו שהמקום בו הם מרגישים הכי טוב הוא אולפן ההקלטות והחליטו שסטילי דן תהיה להקת אלבומים בלבד ולא תופיע יותר. החלטה זו גרמה לפרישת רוב חברי ההרכב המקורי והובילה לדפוס שיאפיין את אלבומי סטילי דן מעתה ואילך-שיתוף גלקסיות של נגני האולפן הכי טובים והכי יקרים בביזנס על מנת להגיע לסאונד הרצוי עליו חלמו פייגן ובקר.

האלבום הרביעי משנת 1975 KATTY LIED כבר כלל השפעות ג'אזיות ניכרות, שירים מורכבים וחבורת נגני אולפן מובחרת העניקה לאלבום את הסאונד המלוטש שלו.

לקראת הקלטת האלבום הבא עברו פייגן ובקר ללוס אנג'לס, התמקמו באולפני ההקלטות הטובים בעיר וגייסו לעזרתם את הקצפת של נגני האולפן בעיר. התוצאה היא האלבום המעולה THE ROYAL SCAM ששכלל את הנוסחה שתאפיין את היצירות הבאות של הצמד – שירים ארוכים ומורכבים, השפעות כבדות של ג'אז ושילובן בשירי רוק, טקסטים מחוכמים ומתחכמים סרקאסטיים ברובם, נגינה עילאית, עיבודים מורכבים ומלאי דמיון וסאונד נקי ומלוטש. פייגן לקח על עצמו את תפקידי השירה ועושה זאת בצורה מצוינת ובקר הוסיף את נגיעות הגיטרה הייחודית שלו ומדי פעם ניגן על גיטרה באס.

*

בין הנגנים הבולטים באלבום אפשר למנות את המתופפים ריק מארוטה וברנרד פרדי האגדי, נגני הקלידים פול גריפין וויקטור פלדמן, הבאסיסט צ'ק רייני וחבורת גיטריסטים שבראשה הנגן הכי מבוקש והכי יקר בביזנס, גיטריסט העל לארי קרלטון. הנגינה המופלאה של קרלטון הפכה לאחד האלמנטים הבולטים במוזיקה של סטילי דן והוסיפה רבות לסאונד הייחודי שיצרו פייגן ובקר.

כבר משיר הפתיחה של האלבום KID CHARLEMAGNE אפשר להבין איזה אלבום אדיר הוא THE ROYAL SCAM . פראזת הפסנתר החשמלי הסוחפת והפאנקית עם התיפוף העילאי של ברנרד פרדי בונה את הפתיחה לכניסת השירה של פייגן. קלאווינט מקפיץ מצטרף אף הוא וביחד עם הפסנתר החשמלי יוצר רקע גרובי מדויק ומתוחכם לשיר. את שירתו של פייגן מלוות הרמוניות קוליות יפהפיות המדגישות את המלודיה האדירה של השיר. לארי קרלטון מתפרץ בסולו נהדר, אחד מיני רבים, ולאחר הסולו מצטרף גם לליווי השיר והפזמון בעיטורי גיטרה מרהיבים עד לסולו הגיטרה האלגנטי הנועל את השיר.

השיר הבא THE CAVES OF ALTAMIRA נהנה מעוד אלמנט שיהפוך למרכזי במוזיקה של סטילי דן-עיבוד עשיר ומרהיב לכלי נשיפה בתוספת סולו סקסופון נהדר של ג'ון קלמר. לארי קרלטון לוקח פיקוד מלא בשיר הבא DON’TTAKE ME ALIVE והליווי שלו לאורך השיר הוא מלאכת מחשבת מוזיקלית. השילוב בין הגיטרה לפסנתר החשמלי הוא הבסיס לשיר הפנטסטי הזה שפייגן מתבלט בו בשירה מלאת רגש.

*

ככלל, בכל שיר ושיר באלבום יש אלמנט הייחודי לו שמשתלב באופן נפלא בסאונד הכללי. למשל נגיעות הרגאיי בשיר HAITIAN DIVORCE בתוספת לגיטרת טוק בוקס המולווה את השיר לכל אורכו באופן המעיד על חשיבה מוזיקלית נדירה ויוצאת דופן.  הפאנק המהיר ב-GREEN EARINGS עם נגיעות הגיטרה החדות כתער של קרלטון. קטע הסיום הנושא את שם האלבום הוא בכלל מסטרפיס.בניית המתח ההדרגתית, הפסנתר הכבד,נגיעות של גיטרה, אורגן וכלי נשיפה ושיר שהולך ומטפס עד שהוא מגיע לקטע מוזיקלי כמעט מופשט שנועל את האלבום העצום הזה.

ההצלחה היחסית של האלבום אפשרה לצמד לקבל תקציב גדול להקלטת הפרוייקט הבא ויחד עם זאת חופש והעזה להביא נגני על, לא רק מתחום נגני הסשנים, אלא נגני ג'אז אגדיים עליהם גדלו השניים. גם חברת התקליטים לא האיצה בפייגן ובקר, נתנה להם זמן ומרחב פעולה והצמד דגר באולפני היוקרה של לוס אנג'לס עד אשר בשנת 1977 השלים את מיטב יצירתם-אלבום המופת AJA.

תשעה שירים מופלאים, עטופים בצילום יפהפה ומסתורי מרכיבים את האלבום. הפעם נבחרו הנגנים בפינצטה לכל שיר ושיר בהתאם לאופיו. הסאונד היה שמימי, מדויק ומלוטש ולא פלא שהיה  זה האלבום הפופולארי ביותר בחנויות הסטריאו לבדיקת איכות המערכת. מיטב טכנאי הסאונד של לוס אנג'לס היו מעורבים בהקלטת האלבום והנגנים המופלאים השתלבו באופן מושלם בהפקה הכבירה של הצמד (למרות שגארי כץ מקבל קרדיט כמפיק בכל אלבומי הלהקה ברור לחלוטין מיהם המפיקים בפועל). הטקסטים היו ציניים ומסתוריים כדרכם וקבלו מימד נוסף עם השירה הקרה של פייגן. זהו אכן אלבום קר, נטול רגש אבל הרגש מגיע ממקומות אחרים. מהמלודיות המורכבות והיפות להפליא, מעיבודי כלי הנשיפה העשירים, מקטעי הסולו השונים, ממפגן התיפוף של נבחרת מתופפים מהאגדות, מהסאונד הלא ייאמן ומההברקות השזורות בכל אחד מהשירים.

BLACK COW פותח את האלבום עם פראזה פשוטה ביותר המנוגנת על ידי קלאווינט אליה מצטרפת גיטרת הבאס. ככל שהשיר מתפתח מצטרפים עוד כלים כמו פסנתר חשמלי, סקסופון  והגיטרה של קרלטון. ויקטור פלדמן הוותיק מנגן את סולו הפסנתר החשמלי הג'אזי, טום סקוט הסקסופוניסט מגיש סולו נהדר שנועל את השיר וגם ההרמוניות הקוליות המלוות את שירתו של פייגן הן מלאכת מחשבת. זהו שיר פשוט יחסית אך שיר הנושא הבא אחריו הוא יצירה כבר מורכבת בת כמעט שמונה דקות. החלק הראשון של השיר הוא רך, כמעט חלומי, עם נגינת פסנתר יפה המלווה את שירתו של פייגן. ואז מגיע הברייק הראשון המורכב מפראזת כלי הקשה מלווה בגיטרות ומתוך הקטע הזה ממריא לארי קרלטון לסולו גיטרה מסחרר מלווה במשרוקיות. קטע אינסטרומנטלימבריק שלכאורה לא שייך לשיר אך משתלב בו באופן פלאי ואז מתוך האווירה החלומית, מבקיע באופן בלתי צפוי הסקסופון המפלצתי של אגדת הג'אז ויין שורטר. כמה נהימות פתיחה מחממות את הנגנים לקראת סולו סקסופון סוחף ובעיקר מאפשרלמתופף סטיב גאד (האגדי!) לבצע מעברי תופים עוצרי נשימה כרקע לסולו של שורטר. רק סטילי דן יכולים לבצע מעבר חד מהקטע הג'אזי, הלכאורה לא קשור חזרה לבית והפזמון המקוריים של השיר באופן שיישמע טבעי וזורם. לקראת הסיום סטיב גאד נתן לנו עוד טעימה מיכולותיו המופלאות ואל תפספסו את עבודת המצילות הכבירה הנועלת את השיר הגאוני הזה.

DEACON BLUES הנועל את הצד הראשון של התקליט הוא עוד יצירת מופת ארוכה ומורכבת. הלחן נהדר, הפזמון תופס אותך בשנייה, כלי הנשיפה מלווים את פייגן ברכות וחטיבת הקצב של וולטר בקר בבאס וברנרד פרדי עוטפות הכל בגרוב קליל וזורם. את נגיעות הגיטרה היפות מוסיף לי ריטנאואר הנודע וסולו הסקסופון המוחץ מנוגן לעילא על ידי פיט כריסטליב, נגן ג'אז ותיק שגם סוגר את השיר בסולו אלגנטי על רקע הגרוב הנהדר.

*

הצד השני כולל ארבעה שירים קצרים יותר. PEG הפאנקי והמהיר עם עיבוד כלי נשיפה מרהיב, נגיעות גיטרה פאנקיות של סטיב קאן וסולו גיטרה מפואר של ג'יי גריידון (שהאגדה אומרת ששמונה נגני על ניסו להקליט אותו לפניו ונפסלו). HOME AT LAST שהוא שיר במקצב מיד טמפו הנשען על תיפוף עצום של ברנרד פרדי. לארי קרלטון מלווה את השיר באופן יפהפה ומלא דמיון ועל סולו הגיטרה אחראי וולטר בקר. ההרמוניות הקוליות היפות מושרות על ידי פייגן וטים שמידט מהאיגלס וגם מקומם של כלי הנשיפה בעיבוד ג'אזי לא נפקד. I GOT THE NEWS  הוא עוד שיר פאנקי מהיר בו בולטים הבאסיסט צ'אק רייני וויקטור פלדמן בנגינת פסנתר ג'אזית לחלוטין. השיר הנועל את התקליט JOSIE היה להיט לא קטן ואפשר להבין מדוע. שיר קליט, גרוב מדבק מבוסס גיטרות, תיפוף רוקיסטי של ג'ים קלטנר (עוד נגן בכיר בסצנה), סולו גיטרה פשוט ויפה של בקר אבל העיקר הוא הגרוב הפנטסטי של השיר.

ההשקעה העצומה ב-AJA השתלמה. היו אלו שנות שיא בעולם המוזיקה ואלבומים של פליטווד מק, האיגלס, פיטר פראמפטון, הבי ג'יז ואחרים נמכרו בכמויות דמיוניות. גם האלבום הלא מסחרי, הג'אזי, המתוחכם והמעט מתנשא של סטילי דן הצטרף לחגיגה ונמכר במיליוני עותקים. חלק מהמבקרים הסתייגו מהיומרנות, מהאינטלקטואליות שבאה על חשבון הרגש, מהסטריליות אבל היום ברור שמדובר בקלאסיקת רוק. אלבום מושלם בו הביאו פייגן ובקר את כל כישרונותיהם ככותבים, מפיקים, מעבדים ונגנים לשיא.

*

הצלחת האלבום הבטיחה לצמד עוד תקציבי עתק וזמן בלתי מוגבל להפקת אלבומם הבא. ההקלטות היו ארוכות, רוויות בתקלות ובעיות, נמשכו זמן רב מהמתוכנן וכמובן חרגו מהתקציב. בעיות פרסונליות של בקר גרמו אף הן לעיכובים בהקלטת האלבום ובנוסף לכך חברת התקליטים הקטנה בה היו חתומים השניים נקלעה למאבק משפטי עם תאגיד העל MCA שרכש אותה. לאחר כל התלאות יצא סופסוף בשנת 1980, לאחר שלוש שנות עבודה, האלבום השלישי בטרילוגייה – גאוצ'ו.

גם אלבום זה כולל שבעה קטעים אבל מצב הרוח שונה מקודמו. השירים פחות מורכבים, יותר מבוססי גרוב רך ומבנה מסורתי ומוגשים כרגיל בהפקה וסאונד ללא רבב. רוב הטקסטים עוסקים בחיים בלןס אנג'לס והנינוחות של החוף המערבי משפיעה על האווירה באלבום.

שיר הפתיחה הנינוח והזורם BABYLON SISTERSמכניס אותנו לאווירת האלבום. נגינת הפסנתר והגיטרה מדויקות , ברנרד פרדי מנגן את השאפל המפורסם שלו והשיר זורם לכל אורכו ללא שיאים מיוחדים. השיר הבא, שהיה גם סינגל מצליח,HEY NINETEEN  הוא יותר גרובי באופיו בטמפו מהיר יותר אך עדיין הנינוחות נשמרת. הפזמון הקליט המושר בהרמוניה קולית יפהפייה הוא אחד הגורמים להצלחת השיר.GLAMOUR PROFESSION הסוגר את הראשון של התקליט הוא שיר מורכב יותר עם טקסט המלא אזכורים לעיר מלאכים ומתבלטים בו סטיב קאן בנגינת גיטרה מלאת רגש ורוב מאונסי בסולו פסנתר ג'אזי על רקע עיבודי כלי נשיפה אלגנטיים וביג באנדיים באופיים.

*

שיר הנושא, גאוצ'ו, סיבך את פייגן ובקר בתביעה משפטית מול פסנתרן הג'אז הענק קית' ג'ארט. אין ויכוח שפתיחת השיר, פראזת הפסנתר והסקסופון שעליה ,מועתקת מהיצירה של ג'ארט BELONGING ולמעשה כל השיר מבוסס על שני המוטיבים הללו בתוספת התיפוף הסבלני של ג'ף פורקארו (עוד מתופף על). להגנתם טען הצמד שהדבר מהווה מחווה לג'ארט הנערץ עליהם אבל הפסנתרן הנודע לא התרשם. פייגן ובייקר נאלצו לשלם לג'ארט תמלוגים בגין השיר וכן לתת לו קרדיט כאחד הכותבים. כל זה לא מונע מהשיר להיות עוד יצירת מופת המשלבת באופן מושלם רוק וג'אז. טום סקוט בסקסופון ורוב מאונסי בפסנתר מגישים כאן נגיעה עילאית כך שבאמת אין לקית ג'ארט סיבה לכעוס.

היהלום בשיר TIME OUT OF MIND הוא סולו הגיטרה הנפלא כרגיל של מארק קנופלר הצעיר. פייגן ובייקר כל כך התרשמו מהגיטריסט שרק עתה התפרסם והוא אכן לא אכזב בנגינה מלאת טעם ואיפוק שמתלבשת נפלא על השיר.MY RIVAL הפאנקי עם הגיטרות החדות של ריק דרינג'ר, התיפוף הקלאסי של סטיב גאד וקלידים מעודנים הוא עוד שיר זורם ועצל שתואם את האווירה בתקליט אבל השיר המסיים את גאוצ'ו הוא כבר משהו אחר לגמרי. THIRD WORLD MAN הוא השיר הכי עצוב ואולי הכי יפה של סטילי דן, שיר שסוגר באופן מושלם את האלבום שלאחריו התפרק ההרכב.

פסנתרן הג'אז הגדול ג'ו סמפל בנגינה מלאת יופי והשראה בונה את הבסיס לשיר. הליווי לשירתו של פייגן הוא מינימאלי למדי עם מעט נגיעות סינתסייזר אבל הליווי הכמעט עירום הזה (במונחים של סטילי דן כמובן) הולם את השיר המלנכולי הזה ששיאו הוא סולו גיטרה מופלא ומלא השראה, יופי ועצב של לארי קרלטון בהופעתו היחידה בתקליט.

גאוצ'ו הצליח היטב במכירות אך תהליך הקלטתו והתלאות שסבבו אותו גרמו לפירוק החבילה ופייגן ובקר הלכו כל אחד לדרכו. אלבום הסולו הראשון של פייגן THE NIGHTFLY היה מעולה אבל אלבומי ההמשך לא היו מוצלחים. בקר הפך להיות מפיק עסוק ועבודתו הטובה ביותר היא האלבום העצום של הלהקה הבריטית צ'יינה קרייסיס FLAUNT THE IMPERFECTION.

פייגן ובקר עצמם חזרו לשתף פעולה עם שני אלבומים לא רעים של סטילי דן בשנות התשעים ואף מספר סיבובי הופעות אך לא הצליחו לשחזר את ההצלחה והקסם של פעם וזה מובן. הטרילוגיה שהקליט הצמד בין השנים 1976-1980 היא שלישיית אלבומים עילאיים שעומדים היטב במבחן הזמן ובראש השלישייה הזו נוצצת AJA , מופת של שלמות מוזיקלית חד פעמית באיכותה.

 

 

ראגבי צ'מפיונשיפ (3) –ארם אבירם

$
0
0

וואו וואו וואו איזה משחק קיבלנו במחזור השני של הראגבי צ'מפיונשיפ!

עזבו הכל ופשוט תראו את התקציר:

https://youtu.be/23YHpY0vj1M

*

זוכרים את השורה מהמערכון של כוורת: "הוריו של יודוקוליס אמרו לו: 'התעודד, בננו, המצב יכול להיות הרבה יותר גרוע', אז הוא התעודד, והמצב אכן נהיה הרבה יותר גרוע."?

בראגבי 15, בשונה מכדורגל למשל, לאחר שאתה סופג אתה נאלץ לבעוט בעיטת פתיחה ממרכז המגרש לעבר חצי המגרש של היריב ועל הכדור לעבור לפחות עשרה מטר. כלומר, לא רק שהיריב הבקיע, הוא גם מקבל שוב את הכדור. כשאתה סופג טריי ארבע דקות לפני תום שמונים הדקות, נקלע לפיגור ועכשיו עוד צריך לתת את הכדור ליריב, המצב באמת נראה יותר גרוע. אז מה? מסתבר שאם אתה האול בלאקס, אתה תמיד בטוח שתנצח. כמו כן מסתבר שאם אתה אוסטרלי, אתה גם כן בטוח שהאול בלאקס ינצחו. אחרת אי אפשר להסביר איך האוסטרלים איבדו את הכדור מבעיטת הפתיחה של ניו זילנד ואז עוד הספיקו להיות מספיק רכרוכיים בהגנה כדי לספוג טריי לפני תום המשחק. להגנתם יאמר שהם מאוד ניזהרו לא לספוג פנדל ולכן לקו באגרסיביות. זה היה אקט הסיום של אחד המשחקים הגדולים שנראו לאחרונה. האוסטרלים נתנו תצוגה מדהימה של לחימה ולא ממש הגיע להם להפסיד. את האול בלאקס לא ממש מעניין מה מגיע או לא מגיע. הם פשוט מנצחים.

*

אחרי המשחק בסידני שבוע לפני כן, נראה היה שהאוסטרלים פשוט לא ברמה הדרושה. הניו זילנדים הבקיעו בכל פעם שהתחשק להם בסידיני וכל התחזיות לקראת הגומלין דיברו על עוד תבוסה מביכה לאוסטרליה. במקום זה קיבלנו תצוגת לחימה בלתי מתפשרת של האוסטרלים, שהיו מנצחים את המשחק לולא הבועט, המצוין בדרך כלל, שלהם לא היה מחטיא כל כך הרבה בעיטות (שתיים מחמש להמרה על טרייז ועוד החטאת פנדל – שווה ערך לתשע נקודות). האוסטרלים חזרו להציג את משחק ההגנה הפיזי והבלתי מתפשר שהיה תמיד סימן ההיכר שלהם. הם חזרו ליסודות וביצעו את הפעולות הפשוטות בצורה טובה והכי חשוב, בשיתוף פעולה קבוצתי. בהתקפה הם שיחקו קרוב אחד לשני כשהם נותנים לשחקן עם הכדור עוד אופציות מסירה. בהגנה הם עבדו קשה אחד למען השני וסיפקו כיסוי לכל תיקול.

*

פתאום הניו זילנדים נראו פגיעים, פתאום הם לא חתכו את ההגנה בכל התקפה ופתאום הם נפרצו בעצמם פעם אחר פעם. מסתבר שלא רק אירים יכולים להוציא את האול בלאקס משיווי משקל.

אז מה השתנה אצל האוסטרלים בשבעה ימים? לא בטוח שהרבה אם בכלל. בספורט הרבה פעמים יש רגעים שהם טריגר שמשפיע על משחק שלם ואפילו על עונה שלמה. לפעמים יש קבוצה שיודעת מה היא רוצה לעשות ואיך, והדברים פשוט לא מתחברים. לפעמים כל מה שחסר הוא ניצוץ קטן כדי להדליק את המנוע. לפעמים הניצוץ הזה מוביל לניצחון גורף ואחריו מגמה שלמה של צבירת ביטחון. לפעמים הניצוץ משנה דינמיקה של משחק ספציפי ומביא להתפוצצות שאין אחריה בהכרח המשכיות. הטריגר הזה יכול להיות הבקעה מוקדמת אבל לפעמים הוא דווקא נגרם מספיגה מוקדמת שמנער את המערכות ומחבר את הרוח הקבוצתית. הניצוץ הזה הוא אחד מהדברים החמקמקים בספורט ולא בטוח שיש למישהו מתכון כיצד להשיג אותו. אולי זה בעצם מה שמאמנים כמו אדי ג'ונס מנסים לייצר כשהם יוזמים משברים בקבוצה.

*

המשחק נפתח בבעיטת פתיחה ניו זילנדית לעבר חצי המגרש האוסטרלי. האול בלאקס הצליחו לזכות בכדור מבעיטת הפתיחה ומיד הוציאו כדור מהיר לקו ההתקפה שהגיע לכיוון הווינג עם מצב של שלושה תוקפים מול מגן אחד. תוך ארבעים שניות הם עשו בדיוק את מה שהם עשו כל המשחק הקודם. הם יצרו מצב של יתרון מספרי שאמור היה להסתיים בטריי בדקה הראשונה. כלום לא השתנה! האוסטרלים היו רכים וחסרי ביטחון והכי גרוע, הם לא הגנו בצורה קבוצתית ומסודרת. אני אומר שוב: כלום לא השתנה. אלא שאז, איזראל פולאו שנותר מגן יחיד מול שלושה אול בלאקס, פיתח מנטליות של מדינה קטנה ומוקפת אוייבים והימר. ממילא המצב היה בקנטים ופולאו הימר על חטיפת המסירה. ההימור הצליח והוא דהר תשעים מטרים כדי להבקיע טריי בצד השני תוך פחות מדקה מהפתיחה. לו אך ברנאר פולי היה מבקיע את בעיטת ההמרה זו היתה פתיחה מושלמת… מכאן האוסטרלים קיבלו את הטריגר שלהם, צברו ביטחון ורמסו את הניו זילנדים במשך רוב המחצית הראשונה. הניו זילנדים החלו לחזור לאט לאט אבל האוסטרלים הצליחו להגיע לעמדת ניצחון ארבע דקות לסיום המשחק.

ואז ניו זילנד ניצחה.

*

במשחק השני, דרום אפריקה שייטה לניצחון בבואנוס אייריס ושמרה לפחות תיאורטית על החלום לזכות בטורניר. כדי לשמור על הסיכוי הזה, היא תצטרך לנצח בסוף השבוע הקרוב בסידני. איזו אוסטרליה הם יפגשו? את זו של המשחק הראשון בו היא התבטלה מול האול בלאקס או שמא את היחידה הלוחמת שכמעט וניצחה את המשחק השני? תשובות ביום שבת.

*

בשבת הקרובה 9.9.2017

10:35 ניו זילנד מארחת את ארגנטינה

13:00 אוסטרליה מארחת את דרום אפריקה

 

גדולי הדור –דן ברקאי

$
0
0

היום הוא יום מיוחד. לא כותבים על מי תקף, מי נפל ומי התפרק בעליה, היום הוא יום חג, ולא רק לאוהדי ענף רכיבת הכביש, אלא לכל אחד המחשיב את עצמו כאוהד ספורט.

הגראנד טור האחרון של העונה סגר לנו את אחד הטורים המרגשים ביותר שידע הענף.

*

אומר שואל הנביא עמוס : הילכו שניים יחד בלתי אם נועדו?  אכן שניים. האחד, נודע בסגנון הרכיבה שלו כשהוא עומד ומדווש, יורה את כל מה שיש לו במחסנית כבר באימון הראשון ולא לוקח שבויים. השני, קר ומחושב, פועל ממש כמכונת וואטים עם סרגל מאמצים הבנוי לאורך יום, מרוץ ואף עונה שלמה.

שניים. כל כך שונים בסגנון, כל כך דומים בגישה. הגישה הממלאת אותם במחויבות אין קץ לניצחון, ברצון לתת יותר מהמקסימום האפשרי כדי לכבוש עוד פסגה.

אל פיסטולרו (קונטאדור) מנצח בפעם האחרונה

*

שניים. הטיפוס לאנגלירו – אולי הקשה בסבב העולמי – נכבש בסערה ע"י אקדח מעשן שירה לאחרונה ושוב לא ישתמשו בו. האופי שנתן לו את הכוחות גם בגילו כשכבר הרגליים לא תמימות מטרה כמו המוח, הוא האופי שהשיג לקנייתי-בריטי את חולצת הנקודות בנוסף בפיניש הסיום.

שניים. אחד סוגר חשבון עם הוואלטה, וידידו סוגר את החשבון בוואלטה.

שניים. לאחד שבעה ניצחונות גראנד-טורס, לחברו חמשה.

שניים. בלתי אם נועדו?

פרופיל הטיפוס של האנגלירו

*

זה היה קשה. לא כל רוכב מסוגל לנצח את הטור דה פראנס כשהוא לא בשיא כושרו כדי לכוון את השיא לאוגוסט, לא כל רוכב נותן הצגה על פסגה בה צעירים ממנו לא ידעו לאיזה צד מדוושים כדי להתקדם, ולא כל רוכב נותן וייתן לנו יציבות ואובססיה לניצחון כשני עמודי התווך שראינו.

הסתיו כבר כאן החורף ממשמש ובא. עוד מעט תשקע לה עונת האופניים עד לבוא האביב. תשקע לה השמש על קריירה מפוארה, וכשתשוב להאיר יהיה זה אור חדש ואחר.

קיץ 2017 היה שלום!

בלוגרנה (3) –אופיר ממן

$
0
0

בעודי בדרכי לרוסיה לטיול שורשים עם אישתי חשבתי לעצמי – אם אני יכול להתאמץ ולדמיין בשביל אישתי חוויות ילדות בארץ שמעולם לא ביקרתי בה, אני בטח יכול להתאמץ ולדמיין את המכתבים שנכתבו אתמול ברחבי אירופה אחרי ניצחון הקבוצה שאני באמת אוהב.

אוקיי, זה אולי לא נשמע טוב ככה.. לא נורא. אני תמיד אוכל להאשים את הוודקה שמשקים אותנו פה. סאלוט!
מכתב 1.

לכבוד: נלסון סמדו.

אני כלכך שמח שהגעת לאגף ימין. השקט, המהירות וההצטרפות שלך מפנות אותי לרדת לקבל כדור בצד ימין באמצע או מאחור, לבנות משם את ההתקפה ולחזור להיות ה50/50 שאני. ישנם עדיין אמנם אוהדים שמפקפקים בי אבל אני נחוש להוכיח להם ששני הבישולים שלי לא מקריים, ואין כמו משחק מול יובנטוס, אלו שכבשתי מולם בגמר הקסום לפני שנתיים וחצי כדי להוכיח. בקיצור נלסון (איזה שם יפה יש לך!) עד עכשיו, בשבילי לפחות, אתה הרכישה המוצלחת של העונה. מרגיש לי שנועדנו להיות יחד, כאילו תמיד היית פה לידי…היי לאן אתה בורח?

שלך.

איבן ראקיטיצ'
מכתב 2.

לכבוד: הקורה.

שמחתי לראות איך אחרי משחק וחצי בהן תסכלת את כל האוהדים שלנו הפעם בחרת בצד הנכון ומנעת מאספניול לרדת למחצית בשינוי מומנטום. באופן כללי, יחסית לאחוזי ההחזקה בכדור הם הגיעו למצבים טובים ונוחים מידי 3 פעמים, כך שעוד נצטרך לעבוד עם החבר'ה על תשומת הלב בהגנה כמו במקרה ג'ורדי אלבה וטר-שטגן. אין לי מושג למה אני משתף אותך בזה, את בסך הכל קורה, אבל מצד שני אני לא מחייך בניצחון 5-0 בדרבי אז גם אני די בלוק.

וולורדה.

המאמן וולורדה.
מכתב 3.

לכבוד: ג'ררד פיקה ולואיס סוארס

יגידו שאנחנו קונספירטיבים ופרנואידים, שיגידו! בינינו, אנחנו יודעים ששתי הכאפותשסוארס הלביש לך אחרי הגול הן כנגד שתי הנקודות שיש לנו, וזה ממש לא לעניין כל הסתלבט הזה.

כעוסים ופגועים,

אוהדי ריאל מדריד.
מכתב 4.

לכבוד: הקהל בקמפ נואו

שמחתי מאוד שהגעתם להשתתף בשמחת הבר מצוו..הבכורה שלי. התרגשתי שהתרגשתם איתי, מן הסתם לא ישנתי כל הלילה! אז ראיתי אח"כ בטלוויזיה את מחיאות הכפיים שלי (בגול של מסי) ושלכם (כשנכנסתי דקה אחרי), זה ילך איתי לנצח! אני יודע שאמרתי שלא אהיה כמו ניימאר בהתחלה, זה כי אני מתכוון להיות יותר טוב! חחח סתם לא, אל תעמיסו עלי ציפיות, אני עוד ילד (ותודה לקואוצ' וולורדה שמבין את זה הכי טוב ונתן לי 20 דקות ולא יותר בבכורה), אבל באתי ללמוד, להרכיב את אחד מאגפי ימין הצעירים והמבטיחים בעולם ולהתפתח להיות אחד השחקנים הגדולים בעולם. רואים, לא?

חי את החלום,

אוסמן דמבלה.
מכתב 5.

לכבוד: פלורנטינו פרס

די, זה לא עובד.אתה מנסה לפייס אותי בתכניות רדיו בספרדית כשאתה מדבר על זה שהוא שייך לעבר אבל אתה רק פוגע בי יותר! אתה רק מדרבן אותו לכבוש יותר, לי יש עוד משחק שלם בחוץ ולו כבר יש חמישה שערים! ומה זה הקטע הזה עם 'הייתי מביא אותו לריאל בתחילת הקריירה?! פתאום אני לא מספיק טוב בשבילך? רגע, אתה קראת לי שמנה?!

חומה

כריס המפציץ מס' 1 בעולם אוף נו אני יותר טוב ממנו תאמינו בזה!!
מכתב 6.

לכבוד: ליונל מסי

בדיוק סיימנו לחדש את מלאי הכדורים אחרי שהפסקת לקחת אותם הביתה לפני שנה וחצי, ועוד פעם התחלת? תקשיב נשמה זה לא ערוץ אגו ב2 בלילה, חלאס עם השלישיות.

סתם, תישאר פה לנצח.

אפסנאות ברצלונה.
מכתב 7.

לכבוד: בעל הבלוג.

באווירת אלול אסלח לך הפעם על שלא שמת תמונה שלי, אי אפשר כל שבוע… ואם כבר – לדעתי כדאי שמעכשיו נבחר את השחקן ה*שני* המצטיין. המועמדים אם תשאל אותי הם סמדו, ראקיטיצ', ג'ורדי אלבה ששיחק גם כמגן וגם כקיצוני ובישל לי פעמייםובוסקטס שמפת החום שלו נראית כמו ראקיטיצ' אחרי גילוח – כתמים אדומים בכל מקום. אבל האמת שהמצטיינים הפעם הם הקהל, נתנו הצגה! הגיע הזמן,

ליאו.

נ.ב,

אהבתי את הצבעים של החולצה!
מכתב 8.

לכבוד: יורם ארבל

פרשתי מכדורגל. מזמן.

לפרוש זה טוב.

זידאן.
מכתב 9.

לכבוד: קוטיניו

טוב די עם השטויות אנחנו ממש צריכים אותך, לפחות עד ינואר.

הר קלופ.
מכתב 10.

לכבוד: ברצלונה

אפשר בבקשה עוד מזה גם בשלישי?

אמן.

אני.


תמיכה בדה באזר. קול קורא

$
0
0

כפי שאולי שמתם לב – עצבנו מחדש את דה באזר. וזה רק חלק מהמאמץ שאנחנו עושים במשך השנים – להביא לכם אתר ספורט בעברית שהוא באמת אחר.

כזה שמעודד דיאלוג אמיתי עם הקוראים – של דיונים ולא טוקבקים.

שמתעסק בברצלונה ומכבי ולברון ודוראנט אבל גם במירוצי ראלי, פוטבול, ריצה ושחמט וראגבי וקריקט.

כזה שמחפש לחשוף לכם כותבים חדשים. ויהיו כמה כאלו בקרוב.

אתר שמתמיד. לא פרוייקט, אלא מוסד שנמצא אתכם במתכונתו מאז 2010 ועוד קודם לכן בבלוגים הפרטיים של חלק מהכותבים.

וגם אתר שמחפש את תמיכתם הכלכלית. על פי רצונכם וכמובן יכולתכם.
עזרו לנו לקיים את דה באזר!





בלוגרנה (אלופות 1) –אופיר ממן

$
0
0

פסיכולוגים התפתחותיים של ילדים אומרים שהם נוטים להעניק פרשנות לעולם מתוך נקודת המבט שלהם,  באופן שמפרש כל אירוע כאילו הוא קשור לילד. סובב אותו ונובע ממנו. למשל:"יורד גשם, *כי* נשארתי בבית, אז זה בסדר שירד"  או "אבא הולך לעבוד *כדי* שהוא יוכל לקנות לי ממתקים" (טוב זה לא רחוק מהמציאות)  וכו'. הם עושים זאת, כי ילדים צריכים פרשנות פשוטה לעולם, הם צריכים לסגור מעגלים.

האמת, אנחנו – אוהדי הכדורגל – די ילדים. יש משהו מאוד קטנוני ונאיבי בהתאהבות באנשים שאתה לא מכיר ולעולם לא תכיר,  בחלוקה פשטנית לערכים של טוב ורע מוחלט (רונאלדובולטון ומסי סטארק).
בשבת בבוקר אני קם מוקדם ולוקח את הילדים לשחק בפארק השעשועים העירוני, בשבת בערב אני עולה על המתקן האהוב עלי – כורסת הכדורגל הפרטית שלי. לא יודע מי בינינו מחכה ליום הזה יותר.

גם את מה שקרה אתמול אפשר לפרש מנקודת מבטו של ילד נאיבי מאוהב.

*

בופון כבר בן ארבעים. העונה שעברה הייתה אמורה להיות עונת הפרידה שלו מהכדורגל העולמי, כשהוא זוכה סוף סוף בגביע עם האוזניים הגדולות. זה לא קרה, והאמת שהופתעתי כשהבנתי שבופון מושך לעוד עונה. ואתמול פתאום הבנתי –  משך עוד עונה רק כי הוא קיווה, הוא ידע שהוא לא צריך לפרוש בלי להיפגש עם מסי עוד פעם אחת, ולהיות מוכנע על ידו סוף סוף. ואיך אפשר שלא – במהלך הקלאמסי:  מקבל כדור בימין, מבטל שני שחקנים בתנועת גוף (ביום אחד מיוחד ועצוב עוד אכתוב על זה) ובועט כדור חכם ומדוייק בין הרגליים של הבלם לפינה הרחוקה.

מעגל נסגר.

*

דמבלה, הכי ילד. רץ מהר מידי לכל פינה במגרש. כמו ילד שמתחפש לסופרמן וחושב שהוא יכול לעוף – הוא מנסה לחתוך לאמצע בספרינט דרך ארבעה שחקנים של יובה. מקבל החלטות פזיזות וכל כך מבקש את האהבה של מסי, בכל מסירה, בכל מבט. כולו מלא רוח נעורים – האמת, מדהים כמה ברצלונה הייתה זקוקה לילד המרגש הזה שנופל וקם. אל תתבגר לנו מהר מידי.
*

אלברט איינשטיין, אבי תורת היחסות המודרנית, יאלץ כנראה לוותר על תוארו כפיזיקאי הגדול של כל הזמנים לפנטזיסט הקטלאני, הילד המופנם הנצחי, כי אין דרך אחרת להסביר את מה שקיבלנו אתמול מהקוסם אינייסטה חוץ מלהניח שהוא בנה מכונת זמן וחזר לימים בהם היה ילד. או לפחות בן שלושים.  הנה, אינייסטה מושך לחצי שלנו שני שחקנים ואז בתנועת גוף חדה מסתובב ומשאיר את שניהם מאחור, הנה אינייסטה מעביר משקל גוף תוך כדי תנועה מימין לשמאל ושוב לימין עד שמטווידי פגע וברח. הנה אתה אינייסטה, משחק במחבואים על הקו בין שלושה שחקני יובה ואיכשהו (יוטיוב תעזור לי פה) יוצא עם הכדור.

איינשטיין אאוט – אינייסטה אין. והשם שלהם אפילו זהה, כמעט.

*

יובנטוס באו לשחק את הכדורגל שלהם, של לחץ מתון אבל נוקשה על המגרש. ללחוץ את השחקנים ולא את הכדור, לעקר את המשחק של ברסה ולנצל הזדמנויות במתפרצות. זה הצליח להם מצויין בשני המשחקים האחרונים, וכמו בגמר 2015 בקטן, אתמול זה בלט הרבה יותר – כשהם סופגים ראשונים תכנית המשחק שלהם מתפרקת,

ובמגרש פתוח, עם כל הכבוד למשמעת טקטית, זו ברצלונה, וזה הכדורגל:  שחמט של כישרון, התעלות טכנית ופרשנות יצירתית למיקום ותנועת השחקנים. ובזה, כל ילד יודע, ברצלונה בדרך כלל מנצחת.
ברצלונה 2017-18 :  עדיין לא הכי טובה שאפשר, עדיין מחפשת את עצמה, עדיין לומדת ללכת, אבל בינתיים, כמו דמבלה, כמו אינייסטה, כמו מסי, כמו ילד – מאוד מרגשת.

מפלץ נולד –ארם אבירם

$
0
0

קבלו את ואיה פיפיטה Vaea Fifita (שם של אל ממואנה לא?) במשחק הבכורה שלו עבור האול בלאקס מול ארגנטינה– מה זה הדבר הזה? פלאנקר (לפעמים משחק גם כ- Lock!!!) שרץ עם מהירות וכוח אדיר ודורס את כל מה שנקרה בדרכו. השדרים סיפרו שבשלב מסוים שקלו בניו זילנד להפוך אותו לווינג. אם זה היה קורה היינו מקבלים משהו דומה לג'ונה לומו. אני יכול רק לשער שזה לא קרה בסוף, כי לניו זילנד אין מחסור בווינגז בזמן שפלאנקר איכותי זה מצרך ששווה זהב.

שורו:

https://youtu.be/bHlQ0jVlnAQ

*

הערה: אנחנו מדברים על ראגבי יוניון, ולנוחותכם אני מצרף את הגדרות התפקידים באנגלית

*

משחקים – שבת 16.9.2017

 

10:35 – ניו זילנד מארחת את דרום אפריקה, הזדמנות לראות מה הספרינגבוקס באמת שווים

13:00 – אוסטרליה מארחת את ארגנטינה

 

 

 

בלוגרנה (4) –אופיר ממן

$
0
0

אחד המקרים המעניינים והטראגיים בהלכה ובפולקלור היהודיים, שממשיך להעסיק את הפסיקה היהודית (בבתי הדין) והישראלית (בחוק ובבתי המשפט) גם היום הוא מקרה הממזר.
ממזר ע"פ היהדות הוא אדם שנולד בחטא לאישה נשואה שזנתה עם אחר (הסטטוס שלו לא רלוונטי) או כתוצאה מגילוי עריות בקרבה הראשונה (המקרה הפחות נפוץ).
על פי ההלכה יהודית, ממזר הוא פסול חיתון למעט ממזרה, וכל צאצאיו – אם יהיו כאלו – יהיו ממזרים, עד עולם. (ישנן דרכים עקיפות לביטול ממזרות לדורות הבאים אך הן רצופות מכשולים מוסריים ותרבותיים וחלקן אינן רלוונטיות לימינו)

*

באופן אישי – כאדם מאמין (במובן מופשט ורחב של המילה – במצבי היום אני רחוק משמירת תרי"ג מצוות) זהו אחד המקרים העיקריים בהם אני לא מצליח להגיע להשלמה נפשית עם ההשלכות ההלכתיות של המאורע ועם השאלה המוסרית של "צדיק ורע לו". הממזר חף מחטא ומאשמה ולממזרות אין קשר לתכונותיו הביולוגיות או הקוגניטיביות  (הגמרא מכירה בזה וישנה מימרא "טוב ממזר תלמיד חכם מכהן גדול עם הארץ") ,הוא בעצם נושא על כתפיו מילדות עד קבר את חטאם של אחרים, עליהם הוא משלם.
זו לא בחירתו, זהו גורלו.

מעניין מאוד לשים לב שבסלוגן הישראלי המילה ממזר משמשת גם לתיאור אדם חריף וממולח, עד כדי התפעלות. (גם כאן המקור הוא יהודי – "רוב ממזרין פקחין – תלמוד ירושלמי)
ואולי יש קשר, אולי מי שהוויתו מראשיתה מורכבת מזרות שונות ודחיינות חברתית מפתח כשרונות הישרדותיים, אין לו ברירה אחרת.

*

נחיתת פאוליניו בברצלונה הוראתה בחטא – אין לברוח מכך ואין להתעלם מכך, ושתי נקודות (חשובות, במגרש בו כנראה הפסדנו את האליפות בעונה שעברה, אחרי ה6-1) וגול (מעולה, עם המון עוצמה ומזווית לא פשוטה) לא ישנו זאת.  ענן כבד של אינטרסים זרים מרחף מעל סעיף שחרור ה40 מיליון הזה, ערפל סובב את הסירוב העיקש של מסי ואינייסטה לחתום על חידוש החוזים.

אבל – ופה אני מכה על חטא- זו לא צריכה להיות הפריזמה דרכה נבחן את פאוליניו. את הילד מהפאבלות בעל סיפור החיים המרתק (תוכלו להרחיב קצת אצל יוכין, היום) שחייו והקריירה המקצועית שלו רצופים קשיים ואתגרים מהרגע הראשון, ושהפך להיות שחקן הרכב ובורג משמעותי בקישור של אחת הטוענות המשמעותיות לזכייה במונדיאל הקרוב צריך לבחון רק דרך הכדורגל שהוא יביא לקבוצה.

ואתמול ראינו שהוא מעניק אלמנט חדש למשחק של ברצלונה, שלא היה קיים בשנים האחרונות – הצטרפות של קשר אחורי עם חוש לכיבוש להתקפה. פאוליניו בעל עוצמה פיזית שאין היום בקישור הקטלאני, והוא יודע לתרגם אותה לפעולות חיוניות בהגנה כמו בהתקפה. עד עכשיו – ניתן להתרשם שהוא מנסה לקחת את ההזדמנות בשתי ידיים ותאב להוכיח לעולם ואולי בעיקר לעצמו שגם גורל אפשר לבחור.

*

עקבים:

-יש מצב שמישהו יודע מה אמינם עשה אצלנו אתמול בקישור?
-דמבלה בחוץ לחודשיים. ראיתי הקבלה לפציעה הראשונה של ניימאר שהתרחשה באותה הדקה (25).  העיקר שיש משהו להשוות.
– ברכות לסוארס (על הגול) ולדולפאו (על המקום בהרכב). הם עדיין יצטרכו ללמוד לקבל החלטות טובות יותר ולשחרר כדור מהר יותר.
– וולורדה עלה עם הרכב קצת מכעיס. אם כבר מנוחה לסמדו, אז יש את וידאל. אם כבר מנוחה באופן כללי (וחייב, יש מחזור אמצע שבוע) אז למה לא לאינייסטה?
– מסי, כמו רונאלדו, יצטרך לרדת לספסל מידי פעם כדי לחלק כוחות. זו הבחירה המשמעותית ביותר של הנמסיס שלו (או של זידאן) שהובילה אותו לשנתיים מופלאות.
– סוארס בשמאל פשוט לא יכול לקרות. ובכלל, מה יהיה עם החלוץ המופלא הזה? מדאיג.
– 12/12 במשחק רע, עם פחות איומים לשער מחטאפה (!) איך עושה קלישאה? "גם משחקים כאלו צריך לדעת לקחת"

מהר וחזק וגבוה, רק יותר –ארם אבירם

$
0
0
נהניתם משש האומות? ישבתם על קצה הכיסא בסדרה של הלייונס נגד האול בלאקס? חשבתם שגמר הסופר ראגבי בדרום אפריקה יביא ניצחון לקבוצה המקומית? עוד לא ראיתם כלום. הנה מגיע הטורניר הטוב מכולם, הראגבי צ'מפיונשיפ. הגרסא הדינמית, אגרסיבית ומלהיבה לשש האומות. טורניר בין שלוש המעצמות של חצי הכדור הדרומי בתוספת ארגנטינה שמתקדמת בצעדי ענק. בנוסף, בונוס של הבלדיסלואו קאפ בין ניו זילנד לאוסטרליה. חודשיים של כיף מצפים לנו.

ארם

  • ניו זילנד – הסידרה מול הבריטיש אנד אייריש לייונס הראתה שהאול בלאקס לא חסינים לגמרי ושאפשר לזעזע את הסירה שלהם. האם זה אומר שנבקעו בקיעים בחומה ובבטחון העצמי שלהם? האם נמצאה הטקטיקה שתוביל להפסדים שלהם? עצה שלי? אל תשימו על זה את מיטב החסכונות שלכם. כשסטיב האנסן המאמן הניו זילנדי נשאל על כך, הוא ענה שסדרת המשחקים מול הליונס בחנה אותם ולימדה אותם כמה דברים חדשים על עצמם ונתנה להם הזדמנות להתאמן ולשפר אספקטים מסויימים במשחק שלהם. במילים אחרות, "תיקנו את הליקויים ונבוא מחוזקים ועצבניים". ניו זילנד תחסר אמנם את ג'וליאן סביאה אבל מאגר הכשרונות שלהם בלתי נדלה ויש להם את קיירון ריד כקפטן שהוא מנהיג עצום וכנראה השחקן הטוב בעולם כרגע. בנוסף, בכלל לא ברור שמי מיריבותיה משתווה ברמתה לליונס בנקודת הזמן הנוכחית.
  • דרום אפריקה – הדרום אפריקאים מגיעים לטורניר עם המון ביטחון לאחר סידרה מוצלחת מול צרפת (3:0) והופעה מרשימה מאוד של הליונס (לא הבריטים) בטורניר הסופר ראגבי, למרות ההפסד בגמר לקרוסיידרס של קיירון ריד. מהמעט שראיתי, הדרום אפריקאים הוסיפו לעוצמה ולאגרסיביות שלהם גם משחק מאוד דינמי ומהיר. אם הם ימשיכו ככה הם עשויים להפתיע. בכל מקרה, רוחות של אופטימיות נרשמו מכיוון האוהדים הדרום אפריקאים לקראת הטורניר. כשהם באים בכזה ביטחון אפשר לצפות לתוצאה מרהיבה בין אם זו תהיה הצלחה גדולה או כישלון מפואר.
  • ארגנטינה – הארגנטינאים מפתיעים אותי שוב ושוב בקצב ההתקדמות שלהם. מי שיזלזל בהם יפסיד נקודות. כבר בשנה שעברה הפומות שינו סיגנון, בעצתו של מאמן האול בלאקס לשעבר גראהם הנרי ומשחקים ראגבי התקפי ודינמי. חוץ מזה, כמו שאמר המאמן הניו זילנדי הנוכחי, משחק מול ארגנטינה תמיד מבטיח הרבה סימנים כחולים על הגוף.
  • אוסטרליה – בתחילת הקדנציה של מייקל צ'ייקה כמאמן הייתי מאוד אופטימי. היה נראה שיש פה מישהו שיש לו תוכנית ושהוא יודע איך להוציא אותה לפועל. באליפות העולם האוסטרלים היו מאוד מרשימים כשהם נסמכים על היכולת של דיויד פוקוק ומייקל הופר להיות ראשונים לכל ברייק דאון ולזכות בהמון Turn overs. מאז נראה שהאוסטרלים קצת איבדו את הדרך ושקבוצות למדו איך לעצור אותם ולא להגיע למצב של שחקנים מבודדים ללא תמיכה מול הצמד המהיר הזה. ממקום של קבוצה שחסר לה עוד קצת ניסיון כדי לעמוד בכבוד מול האול בלאקס, הם כרגע נראים נחותים גם בהשוואה לספרינגבוקס. בסופר ראגבי שאך הסתיים, הובסו כל הקבוצות האוסטרליות מול היריבות מניו זילנד מה שלא יוסיף לביטחון של הוולוביז לקראת המשחק בשבת הקרובה מול האול בלאקס.

חלק מהחולשה האוסטרלית נובע אולי ממחסור במנהיגות. מהבחינה הזאת, האוסטרלים באים לטורניר עם שינוי מעניין כשמייקל הופר הוכרז כקפטן במקום סטיבן מור שהודיע על פרישה מראגבי בינלאומי בסוף העונה הזאת. השינוי הזה מעניין במיוחד מכיוון שמור עדיין בסגל לטורניר. קשה לי להאמין שבניו זילנד היינו רואים מצב בו יש קפטן חדש בזמן שהקודם עדיין בנבחרת. מעניין מאוד אם הודעת הפרישה של מור נעשתה עם דחיפה מצידו של צ'ייקה. בכל מקרה, הופר הוא מנהיג טבעי והשינוי הזה עשוי להתגלות כמשמעותי.

בונוס – שני המשחקים במסגרת הצ'מפיונשיפ בין הוולוביז לאול בלאקס הם חלק מהבלדיסלואו קאפ שחל כל שנה ושתי הקבוצות ישחקו את המשחק השלישי והאחרון של הגביע הזה באוסטרליה עם סיום הטורניר.

 

משחקים:

מתחילים בשבת הקרובה 19.8.2017

13:00 – אוסטרליה – ניו זילנד

18:05 – דרום אפריקה – ארגנטינה

כל הפרטים כאן:

http://www.sanzarrugby.com/therugbychampionship/fixtures/2017-trc/

 

 

 

Viewing all 743 articles
Browse latest View live