Quantcast
Channel: BUZZ – Debuzzer.com
Viewing all 743 articles
Browse latest View live

דם יזע ובוץ –ארם אבירם

$
0
0

הגעתי  יום אחד לאסוף את הבן שלי מביתה של יועצת אתה היה נפגש. כשדפקתי על דלת הכניסה, היא דחקה בי להיכנס פנימה תוך שהיא מחווה בידיה שאצטרף. 'אני צריכה את עזרתך פה' היא אמרה. הסתכלתי סביב וראיתי שבני והיא רכונים מעל משחק קופסא כלשהו. 'אני לא מצליחה להעביר לבן שלך את הנקודה שלא ממש חשוב לנצח במשחק ושמה שחשוב זו ההשתתפות וההנאה מהמשחק המשותף'. הפניתי מבט לכיוונה תוך הטיה קלה של הראש ועם חצי חיוך אמרתי לה: 'מצטער אבל אני לא ממש מבין. מה כתוב בחלק התחתון של הקופסא? מה הן ההוראות? מהי מטרת המשחק? האם לא כתוב שם שמטרת המשחק היא לנצח?'. היא הסתכלה אליי מבולבלת לרגע ואז צחקה ואמרה 'אוקיי, נראה לי שאני מבינה מאיפה מתחילה הבעיה'.

*

במשך שנים, בתור ילדים בקיבוץ, חזרו ושנו באוזנינו את המשפט 'העיקר ההשתתפות'. כחלק מהחינוך לחיי שיתוף, העלו בקיבוץ על נס את הביחד והוקיעו את השאיפה לניצחון של צד זה או אחר. המדהים הוא שהתפיסה הזו חלחלה עמוק מאוד לתודעה שלנו. אני זוכר שבתקופת התיכון, היינו משחקים לפעמים כדורסל במשך ארבע שעות בכל ערב, בלי לספור תוצאה בכלל. לקח לי שנים להשתחרר מההרגלים האלו. הייתי תופס את עצמי לפעמים באמצע משחק תחרותי בליגה, כשאני פשוט משחק את המשחק, אבל לא נותן את כל כולי בכל רגע כדי לנצח. אל תבינו אותי לא נכון. אני לא חושב שניצחון הוא חזות הכל. אני מכיר בכך שיש ערכים אחרים, חשובים לא פחות בספורט ובחיים בכלל. אבל בתוך מסגרת מסוימת כמו בספורט, שבו המטרה היא לזכות, אין שטות גדולה מלהגיד שאין לתוצאה משמעות ושחשובה רק ההשתתפות.

זה לא אומר שצריך להשיג ניצחון בכל מחיר. זה לא אומר שכל אמצעי כשר על מנת לזכות בניצחון. זה לא אומר שאין מה ללמוד ולהתפתח אישית וחברתית מההשתתפות. אבל ספורט ללא ניצחון הוא לא ספורט והערכים הנלמדים מספורט, כמו התגברות על קשיים, קבוצתיות, עמידה באתגרים, עזרה לחבר, הפסד בכבוד ועוד רבים, אפשריים רק לאורם של הניצחון או ההפסד. ברור לכולנו שבפורמט של תחרות כמו טורניר או ליגה, וויתור מראש על ניצחון יכול להשפיע על הגורל של קבוצות אחרות. כולנו מכירים את הדיונים הקבועים לקראת המחזורים האחרונים של הליגה, בהם אנחנו מצפים מקבוצה שאיבדה עניין שתמשיך להתאמץ ולנסות לנצח ושתעלה עם ההרכב החזק ביותר האפשרי. לטעמי, לשחק שלא על מנת לנצח היא התנהגות שאינה ספורטיבית כמעט תמיד.

*

בראגבי מימים ימימה, יש נוהג של משחקי מבחן (test matches) בין נבחרות לאומיות. לא מדובר במשחקי ידידות או אימון כמו שנהוגים בכדורגל. מדובר במסורת רבת שנים של משחקים בין נבחרות לאומיות (או קבוצה של שחקנים נבחרים ממספר מדינות כדוגמת הבריטיש לייונס או הבארבריינס). בעבר, בהיעדר מסגרות של אליפות עולם ותחרויות דומות, הפכו הטסט מאצ'ז לפסגת המאבקים ברמה הלאומית בראגבי. ניצחון בטסט הנו החשוב ביותר למרות שלאורך שנים הוא לא נתן דבר מלבד כבוד, אפילו לא מיקום בדירוג העולמי או משהו דומה. הייתם מתארים לעצמכם מצב שבו נבחרת כלשהיא מגיעה לטסט מאץ' ומחליטה שפשוט לא מתאים לה להעלות את ההרכב החזק ביותר שלה או שסתם לא ממש חשוב לה ניצחון במשחק? איזה זילזול זה בנבחרת שממול, שעבדה קשה והתאמנה בכל הכוח כדי להוכיח את עצמה מול אתגר משמעותי, אם בסופו של דבר, הניצחון ניתן לה כך סתם ללא מאמץ? אתם הייתם רוצים לנצח ככה? שחקני ראגבי יירקו וגם יקיזו דם על המגרש כדי לנצח. אף אחד מהם לא יעלה בדעתו שלא לתת את כל כולו על המגרש. אין התנהגות יותר ספורטיבית מאשר לתת ליריב שלך את כל הכבוד שהוא ראוי לו ולתת לו קרב של ממש על המגרש.

בוץ

אירלנד תעלה למשחק מול אנגליה בשבת, כשכל מה שיש לה לשחק עבורו הוא הכבוד. בעצם יש עוד עניין קטן. אמנם האירים איבדו כל סיכוי לזכות בטורניר לאחר שהפסידו 22:9 לווילס בשישי שעבר, אבל יש להם הזדמנות לדפוק את האנגלים ולהרוס להם את הנסיון לניצחון 19 ברציפות. כיום שיא רצף הניצחונות עומד על 18 ומשותף לאנגלים ולאול בלאקס. האנגלים מאוד רוצים לשבור אותו ולטעון שהם הטובים מכולם. אני בטוח שהאירים יתנו את הכל על המגרש גם כי זו הדרך שבה הם חונכו, הדרך הספורטיבית, וגם כי אם נגזר עליהם שלא לזכות בטורניר, הרי שלהרוס לאנגלים בהחלט יהיה סוג של נחמה. האירים לא ניראו כל כך טוב מול הוולשים בשישי. לזכותם יאמר שהם מנסים לשחק ראגבי יצירתי, אבל מול ההגנה הקשוחה של הוולשים הם לא הצליחו לייצר התקפות טובות לאורך זמן ושוב ושוב ביצעו טעויות אל מול הלחץ המהיר של קו ההגנה. ניתן להניח שמול האנגלים זה לא הולך להיות קל יותר.

האנגלים מצידם יגיעו עם המון ביטחון לאחר שפירקו את סקוטלנד 61:21. מדובר בהפרש עצום שלא רואים לרוב בין נבחרות בדרגים האלה. הוא בהחלט מראה על העוצמה של האנגלים. יותר מזה, הסגנון ההתקפי והחיובי שהאנגלים הציגו, עוד יכריח גם את שונאיהם הגדולים ביותר להודות שמשהו טוב קורה שם.

*

נותרו שלוש שאלות פתוחות לקראת המחזור בשבת ולכולן תשובה אחת. האם האנגלים ישברו את רצף הניצחונות של ניו זילנד? האם האנגלים יזכו בגראנד סלאם (ניצחון בכל המשחקים)? והאם האנגלים יזכו בטריפל קראון (ניצחון מול אירלנד, ווילס וסקוטלנד)? ניצחון אנגלי יענה בחיוב על כולן. יש לי תחושה שבכל העולם שמחוץ לאנגליה יחזיקו אצבעות לאירים בשבת.

 

משחקים (כולם בשבת):

14:30 סקוטלנד – איטליה

16:45 צרפת – ווילס

19:00 אירלנד – אנגליה

 

 


חם בתחתית –יואב ויכסלפיש

$
0
0

ליד מתחם האימונים של הפועל ת"א יש מגרש חנייה ענק אבל מתברר שהוא בתשלום אלא אם כן יש לך תו מתאים. הפתרון: מפרץ חנייה על הכביש הראשי. הנזק: איחור של עשרים  דקות.

חמישה עשר איש הטריחו את עצמם לקרב ההישרדות של רמת ישראל שהתפרסמה בזכות קמפיין הפייסבוק "דרושים אוהדים" לפני שנה פלוס. לסדרנים של הפועל יש דרישות ולכן חלק מהאוהדים מועברים ליציע העץ השני אחרי שפיצחו יותר מדי גרעינים והותירו לכלוך. שחקן יהודי של ג'ת ושני חבריו מחלקים הוראות לאורחים בעוד אביו של אחד משחקני ג'ת (מספר חולצה זוגי) רץ לגדר ומגדף את השופט. אני שואל אותו האם הקבוצה הזאת קשורה לאל אהלי אום אל פאחם (הגיעה בשיאה לליגה הלאומית בתחילת העשור) והוא עונה בחיוב ומספר על פשיטת רגל והקמה בג'ת בעונה שעברה.

A2

הזמן עד למחצית עובר במהירות בסמארטפונים, אבל רמת ישראל עולה ל – 1:2 בבעיטה חופשית מעשרים מטר בדקה הארבעים ושלוש , משער של יוסי בן שמואל שהובקע לאחר  ויכוחים רבים לגבי המרחק של החומה. ואז אני מגלה שהספונסר של רמת ישראל מוכר לי משמשון. אני שואל שחקן אם זה נכון ואז מתערב בעל העסק בשם חי ומודה באשמה וגם בעובדות – החליף קבוצה והלוגו נדד לחולצות השחורות. ג'ת בתכלת חלקה.

היו"ר מנהל שיחה עם אוהדת מודאגת במחצית ומסביר לה שניצחון היום ותיקו בכפר קאסם יסלול את הדרך להישרדות. "אוהבים אותנו בליגה", הוא מוסיף. האב הזועם נעלם והקיוסק סגור. הוא חוזר ומספר ש"הייתי בתל אביב" אבל מחזיק שקית מחנות של "ילו" מתחנת דלק סמוכה.

במחצית השנייה רמת ישראל התגוננה רוב הזמן וניסתה לצאת למתפרצות.  ג'ת הגבירה את הלחץ ובסוף זה קרה בתוספת הזמן עם שער של עודאי בדראן מקרוב. ג'ת כבר שמונה נקודות מהקו האדום שלושה מחזורים לסיום ולמעשה הבטיחה עונה נוספת בליגה. רמת ישראל (שלוש נקודות מהקו האדום) תחפש את הנקודות בהמשך או תשרוד בזכות הכישלונות של מ.ס. רואי חשבון.

הלך על חמד –ורד שפירא קורנגוט

$
0
0

הראיון של תומר חמד מכניס אותו לרשימה המפוקפקת של שחקנים שלא יזומנו יותר לנבחרת אלא אם אמורים לשחק בהרכב. פריבילגיה של ותיקים וליגיונרים. חברות ברשימה הזאת חוסכת לשחקנים את הטרחה ומפצה על העלבון. לא בהכרח בסדר הזה. חמד מבין את זה. בתור שחקן חף מגינונים, שחקן שרגיל להוכיח את עצמו, האקט שלו, ראיון תמציתי וכמעט ברוטאלי, אומר הרבה יותר על המערכת מאשר עליו.

קודם כל חמד צודק. יותר קל לשחק עם רוטציה של שחקן נחמד. הדגם הגנרי של שחקן מוביל בכדורגל הישראלי מגיע בדרך כלל עם מערכת תומכת שנוטה לצאת מפרופורציות עם כל פגיעה קלה במותג. מיותר לציין שמערכות אלו יצאו מפרופורציות כבר במפעל. תומר חמד לעומת זאת הרוויח ביושר את הביקורת החריפה שעוסקת במעמדו בנבחרת.

*

דבר שני בנבחרת הישראלית עדיין ימכרו בכל יום חלוץ אפור ואפקטיבי בשביל שחקן שנותן פעולות מרהיבות פעם לכמה משחקים. חוסר יציבות זה דבר שנסלח בכדורגל הישראלי. גם לא לעשות הגנה. ואפילו לא להיות יעיל. חמד אמר את זה חד וחלק. פה יעדיפו את מי שעובר יפה שחקן, פעולות אטרקטיביות, באירופה מסתכלים על מספרים ותפוקה. לשמוע את זה מ-שחקן שאלו בדיוק החברים שלו לחדר במלון זה פרוגרסיבי.

*

בישראל במשך שנים, כדורגל של עבודה קשה נחשב מגונה.תפקידה של הנבחרת היה להראות לעולם את הטכניקה והכישרון של הכדורגלן הישראלי. הובסנו אבל  הכנסנו להם בין הרגליים (או להן אם יש משחק קשה מדי ביום שלמחרת). אבל האוהדים הישראלים התקדמו והם יודעים להעריך כדורגל מהיר, פיסי, מחויב ובעיקר יודעים לאמוד נכון את ערכו של הטאלנט הישראלי. חמד הגדיר את זה היטב. טאלנטים בסדר גודל של ליגת העל. חוזרים מהר מאד מגיחות בליגות אירופאיות. ואחר כך הוסיף שלו לא היה סיכוי להיחשב למגא טאלנט בליגה אנגלית או ספרדית אבל המטרה שלו היא תמיד לשפר את גרף התפוקה שלו. אפשר להבין מדבריו שהוא חושב שבנבחרת צריך לשפוט שחקנים על פי הסטנדרטים האלו בדיוק.  והוא צודק.  אין היום אוהד שלא רואה את זה. מאמני הנבחרות שלנו נשארו משום מה מאחור.

*

תומר חמד גדל במכבי חיפה הקלאסית. שם תמיד העריצו מספרי 10, שחקנים דמוניים. רק אחרי הרבה שנים כשהוא כבר שחקן מוכח שעשה עונות סבירות בליגה הספרדית ומשחק היום באחת הליגות הכי קשות ופיסיות שיש הוא יכול להסתכל בחיוך על מי שעושה יותר מדי רעש בליגה שלנו.  מרשה לעצמו להגיד שמקומו על המגרש בעמדת החלוץ צריך להיות מובטח. גם כי הוכיח שהוא יכול לתת גולים מול הגנות קשוחות  אבל כי לעבוד קשה ולהטריד את ההגנות בשביל לפנות שטחים לערן זהבי זה התפקיד שלו. כבר לא מסתכל על שחקנים כאלו מלמטה. וזה חדשות טובות מאד.

*

חמד מכניס חזק מאד לאלישע לוי שהרשה לעצמו להוריד חלוץ מוכח בליגה חזקה לספסל בשביל לשחק עם חלוץ מדומה.  זה לא משהו שמאמן נבחרת ישראל אמור להרשות לעצמו. בהולנד בעטו את דני בלינד החוצה אחרי שהגזים עם הרכבים משונים. רצה להטביע את חותמו. בישראל זה הרבה יותר פשוט. המטרה היא טו סמולר דה השפלה. ואתה לא יכול לעלות הרכב בלי שחקן שהיה לפני כמה ימים שחקן החודש בצ׳אמפיונשיפ רק כי בא לך. התוצאה שחקן אפקטיבי, עם אופי טוב ומוטיבציה מושעה מהנבחרת. בסדר.  הפעם לא מדובר בנעלב סידרתי. הדיאלוג שתומר חמד פתח חשוב ועוד יותר מזה חשוב שדווקא שחקן כמוהו מדבר ככה. כמעט חדשות טובות.

חכו עם השמפניה –יואב ויכסלפיש

$
0
0

כל השבוע דיברו ברשתות החברתיות על דרישת המשטרה להגבלת מספר הצופים לשש מאות וחמישים, מתוכם מאה אוהדי נורדיה בלבד, אבל מספרים לחוד ומציאות לחוד. אוהדי נורדיה רכשו כרטיסים בקריה וכבר בכניסה התברר שאפשר לצפות במשחק בלי לשלם, דרך הגדר (ממרחק רב, כמה עשרות צופים) או ממגרש האימונים (האופציה לא נוצלה).

על הגדר מאחורי השער צץ השלט המגוחך "היום – המוות". את הרפרטואר של נורדיה "בכל יום שישי אני ביציע…" וכו' אני כבר מכיר, והיום התברר שגם המארחים יודעים לשיר טקסטים יותר מורכבים מ"כתום עולה" כמו למשל "לעולם לא תצעדי לבד.. מלאכי אני אוהב אותך" ועוד להיט עם מנגינת "גברת רובינסון". הם מייצגים קבוצה עם בסיס קהילתי מקומי ולא מועדון חברים או גחמת עסקנים. דגלים כתומים ענקיים עם כיתובים "מכבי קרית מלאכי" ו"Can't Stop The Angels" מעטרים את היציע שמתמלא, ואז עוברים אוהדים דרך השער בגדר ליציע של נורדיה, אבל ללא אירועים חריגים. חב"דניקים מחפשים קליינטים להנחת תפילין וגם מוצאים. מוכרי הפיצוחים והארטיקים מחכים בפינות.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

שני היציעים ממוקמים בצד אחד ומותירים שטח פנוי גדול סביב הקווים. שלטי הפרסומת מופיעים מעל למגרש ולא סמוך לקווים. ביניהם אני מזהה את מעדני הטלה וגני הוואי (אולם אירועים בבאר טוביה). מלאכי בחולצות כתומות עם "Log In" מול ה"עיניים" של נורדיה בשחור. אחרי שעה של שירים וחימום גרונות המשחק מתחיל ונורדיה עולה ל  – 0:1 משער של אליאור משעלי אחרי קרן משמאל. שמח ביציע ושי נובלמן מתלהב בשידור. אוהדי מלאכי מנסים להרגיע אותו כי יש עוד הרבה זמן לשחק ועד למחצית נורדיה מצליחה למנוע מהמארחת בעיטות למסגרת.

במחצית השנייה אני עובר ליציע של המארחים והופך עד לתנועה בלתי פוסקת של ילדים משועממים שנקלעו לאצטדיון. אלה עולים ויורדים בלי הפסקה. אוהד מלאכי נוטל יוזמה לוקח רמקול, והמקהלה מתעוררת.

ליאור היילה משווה את התוצאה בדקה ה – 62 ועד לסיום מלאכי לחצה והצלות של בן אור פלוס החמצה ענקית של היילה בתוספת הזמן מול השער, השאירו את התוצאה על 1:1 ואת כרטיס העלייה במרחק תיקו של נורדיה במחזור האחרון. התוצאה המאכזבת גררה תגרה שהופסקה מיד על ידי המאבטחים אבל גם כמה בקבוקים ופחיות שהתעופפו לעבר אוהדי נורדיה. בתום עיכוב של חצי שעה במגרש האימונים הוכרזה חזרה לשגרה.

פנטזי של היפסטרים –ורד שפירא קורנגוט

$
0
0

זה היה סשן מישחקים מעולה בשביל הנבחרת ההיפסטרית שלי בפנטזי. אני מאד אוהבת קריאה היפסטרית של הפרמייר ליג. אז הנה ה – אחד עשר שנתנו מספרים.

שוער:

לוקאש פאביאנסקי. לפולנים יש מסורת של בניית שוערים טובים וסבירים. בפרמייר ליג  יש למעצמה שיושבת בחושך שני שוערים. פאביאנסקי שוער הנבחרת ששומר בשביל הוולשים. וארתור בורוצ הדכאוני של בורנמות׳. ויש גם את שצ׳ני ברומא. עכשיו צריך לחכות לניו ווייב של שוערים פולנים צעירים. פאבינסקי ספג העונה הכי הרבה שערים, שישים ושלושה.

סוונסי בעונת הגנה מחורבנת. הוא שוער טוב. באמת טוב.  שמר על שער נקי בתיקו אפס נגד בורו שעושה קולות של די כבר עם זה. בואו נרד ליגה. לא שזה היה קשה.  שש נקודות.

הגנה:

אנדראה רנוקייה. אני כל כך מקווה שיביא את הקלאס אקט שלו לפרמייר ליג. שיישאר. אחרי שאכלו בוץ במשחקים האחרונים, האל סיטי הצליחו לנצח את ווסטהאם המיתפרקת 2-1 ורנוקייה נגח את הראשון  בקלאסה. די מרחוק ומהצד. שער נגיחה יפהפה. אז משחק, גול של מגן פלוס בונוס שלוש  נקודות זה אחת עשרה.

אנדרו רוברטסון. המגן של האל סיטי זה גחמה. אני מודה. רוברטסון זה  סקוטי  מוכשר בטירוף. בן 23  מהיר ותוקף כל הזמן. תסתכלו על הגול שלו. לגמרי של גולר. השמועות אומרות שליברפול רוצים אותו.  מתאים בול לכדורגל של קלופ. לדעתי אחד המגנים המוכשרים בכדורגל האנגלי.  אז משחק, גול של מגן ובונוס שתי נקודות שווה שמונה.

אלפי מוסון. הבלם הג׳ינג׳י של סוונסי. מאותה הגנה שסופגת הכי הרבה גולים. נכון. אבל הילד בן 23 והבקיע בקריירה שלו עשרים גולים. זה המון בשביל בלם. העונה שם ארבעה. נגד בורו סוונסי עשתה תיקו אפס גרוע מבחינתה.  אז משחק, שער נקי. פחות כרטיס צהוב חמש נקודות.

אותו דבר קיבלתי ממרקו רוחו. בלם שהוא בלנד. לא הייתי סומכת עליו בתור גמד גינה. אבל מצד שני מה אכפת לי מההגנה של מאנ יונייטד. יש במרקו רוחו משהו שגם מתקיף וגם מגן או שההפך לא זה ולא זה. מאד מערער שלווה ולכן יש לו מקום באחד עשר  הפותחים.

קישור:

קמיל גרוסיצקי. כתב ספורט פולני אמר שגרוסיצקי מגיע לאיזור הרחבה במהירות מטורפת ותמיד עם הכדור. או כמעט תמיד. ושבדיוק בגלל זה הליגה האנגלית מתאימה לו בול ושהוא ייתן שם הרבה אסיסטים. צדק. יש לו כבר ארבעה אסיסטים בשבעה משחקים. בשני המשחקים האחרונים מרקו סילבה המתוחכם הוריד אותו לספסל. טאף. אתמול הכניס אותו מיד אחרי המחצית וקיבל ממנו שני אסיסטים.  אז שבע נקודות כאן.

מסוט אוזיל שחקן שמזכיר לי עוגייה עם קרמל ופצפוצי שוקולד. העונה הוא יותר הוזה מ-משחק. יש לו רק שבעה אסיסטים לעומת תשעה עשר אסיסטים בעונה שעברה.  אסיסט נגד הסיטי. ועל כך הוענקו לי חמש נקודות.

כריסטיאן אריקסן. תמיד בנבחרת. שחקן ניפלא. סטנדאפיסט של כדורגל. אם ייקח את הספרס למשהו כמו מקום שני זה יהיה מבריק. שיחק מצויין נגד ברנלי אבל בלי גולים או אסיסטים. אז רק תוספת נקודה לשער נקי.  שלוש נקודות.

רוברטו  פירמינו. החבר הדמיוני של קוטיניו. יותר חלוץ מאשר קשר. מספיק מוכשר בשביל להיות גם וגם. אם יש שחקן שתלוי לגמרי בניואנסים של שיטת משחק זה פירמינו. אני חושבת שמאמנים מאד מתוחכמים יודעים בדיוק מה יקבלו ממנו עוד לפני המשחק. נתן אסיסט. יכול היה לתת יותר. זה מצב הצבירה הרגיל שלו לאחרונה. מחכה שיתפוצץ כבר. עשר נקודות בשביל הקפטן.

Iwobi

חולה עליו. ביג מיסטייק. עלה לשחק בשביל ארסנל חמש עשרה דקות. יש לו נוכחות. שווה לראות אותו.נקודה אחת.

חלוץ:

עד שצ׳רלי אוסטין יחזור או עד שעמנואל גאבדיני יחזור אין חלוצים לא לסאותהמפטון ולא בשביל פנטזי של היפסטרים.

אנדי קארול שגידל זקן עבות ואני מקווה שזה לא כי נכנסו לו רעיונות רדיקליים לסיסטם. את הגול שלו הוא נתן.  בשביל ביליץ׳ זה עלול לא להספיק.  שש נקודות.

בסך הכול שישים ושבע נקודות. שזה מצוין ויהיה די הרבה מעל לממוצע כי צ׳לסי הפסידה.  המחזור הבא מתחיל ביום שלישי. אולי נילך על הולנדים. ניראה.

אל אל Israel –ארם אבירם

$
0
0

(תמונת השער באדיבות דף הפייסבוק של התאחדות הראגבי בישראל)

***

לפעמים, כשהיו מגיעים לליגת הראגבי בארץ שחקנים שגדלו בחוות בדרום אפריקה ושפתם הראשונה הייתה אפריקאנס, היינו צוחקים ואומרים להם שנרשה להם לשחק יחפים, ואפילו נפזר קצת קוצים על המגרש כדי שירגישו בבית. מן הידועות היא, שהחברה שגדלו בחוות בדרום אפריקה או ניו זילנד, הם מהקשוחים שבנמצא. הבדיחה היתה חביבה, אבל צריך להודות שלא היה פה מי יודע מה במה להתגאות מבחינת מתקנים.

במשך שנים רבות, לא היו כמעט מגרשי ראגבי יעודיים בארץ. המגרשים הקבועים היחידים שאני זוכר, היו בספורטק בתל אביב ובקיבוץ יזרעאל. יתר המגרשים היו במקרה הטוב מגרשי כדורגל שכוחי אל שאיכשהו מישהו הסכים שישחקו עליהם ראגבי. דשא על המגרש היה סוג של מותרות וגם זה החזיק רק בשבועות הראשונים של העונה. עם בוא החורף, הפך המגרש לעיסת בוץ שעליה טבועים סימני הפקקים של נעלי הראגבי. הפקקים אמנם יוצרים חורים בבוץ, אבל כפועל יוצא, החלקים שבין החורים יוצרים בעצם מעין שפיצים של בוץ. מה שבאמת יפה בכל הסיפור הזה, הוא מה שקורה בסוף החורף. אתם בטח יודעים שבארץ, האביב קורה לרוב ביום רביעי אחד לקראת סוף מרץ בין השעות שתיים לשש אחר הצהריים, או אז מתחיל הקיץ. תוך ימים ספורים מתקשה התבנית שיצרו הפקקים, למשטח של דוקרני בטון איימתניים. מאותו רגע כל ריצה על המגרש מארגנת מחדש את סידור החוליות בגב ומאתגרת את אחיזתן של הסתימות בשיניים. כל נפילה על הקרקע מסתיימת בשריטות עמוקות וזבות דם. מעתה ועד לסיום העונה אתה מעביר את השבוע עם פצעים שלאט לאט מגלידים ברגליים, רק כדי לראות את הגלד מתקלף בתיקול הראשון בשבת הבאה וחוזר חלילה.

*

כפי שסיפרתי, גדלתי בקיבוץ שרבים מתושביו עלו ארצה מדרום אפריקה וכך יצא שראגבי היה משחק ששיחקנו בנוסף לכדורגל והכדורסל המסורתיים. כשהיינו נערים, חברי הקיבוץ הדרום אפריקאים נשאו בתפקידים שונים בקיבוץ וניהלו את ענפי החקלאות והתעשיה ביד רמה ובמבטא כבד. כך יצא שעבדנו במטעים ולמדנו שיש כל מיני זנים של עצי שקד. יש למשל "נאפה", "אום אל פאחם" ויש גם זן שנקרא "מיסה" (Missah). קחו רגע ודמיינו לעצמכם את שם הזן הזה נאמר במבטא דרום אפריקאי: Missah. היו אומרים לנו למשל "לכו לגזום את השורות של המיסה והאום אל פאחם". עברו שנים, סיימנו את התיכון, הלכנו לצבא, סיימנו גם את זה וחזרנו לקיבוץ שם מצאנו את עצמנו שוב עובדים במטע. בנתיים כבר חל חילוף משמרות ודורות בניהול המטע ומרכז הענף היה צבר, בן משק. מה גדולה הייתה הפתעתנו כשהתחוור לנו שלזן השקד המדובר למעלה, זה שכל השנים קראנו לו "מיסה", קוראים בעצם "מיסר" (Misser)…

נבחרת ישראל נגד ליטא

נבחרת ישראל נגד ליטא

הראגבי הישראלי גם הוא עובר תהליך דומה. במשך שנים רבות, היתה האנגלית השפה העיקרית שנשמעה על המגרש. והראגבי שוחק באזורים בהם היה ריכוז של אוכלוסיה אנגלוסקסית. עיקר השחקנים בארץ ובנבחרת היו עולים חדשים מדרום אפריקה, אנגליה, אוסטרליה, ארגנטינה ובשלב קצת מאוחר יותר, יוצאי ברית המועצות. כיום, בזכות עבודת קודש בתחום הפיתוח, יש שחקני נבחרת רבים שהם צברים לכל דבר. הנבחרת הישראלית עשתה התקדמות עצומה בשנים האחרונות בהובלה של המאמן רענן פן ואף הגיעה בשלב מסוים קרוב למקום הארבעים בעולם.

האיגוד והעומד בראשו, מנחם בן מנחם (גילוי נאות: שתיתי אי אלו בירות עם מנחם במהלך השנים), עושים עבודה מצויינת בקידום הענף. לדוגמא: האיגוד מזה כמה שנים מממן שנת משחק בקבוצה בחו"ל לבוגרי י"ב מצטיינים. בנוסף, מושקע המון בפיתוח נבחרת ראגבי שביעיות. הבחירה להשקיע בשביעיות נעשתה מכיוון שהחל מאולימיפאדת ריו זהו ענף ספורט אולימפי וכספורט אולימפי חדש יש בהחלט מקום לכניסה של כוחות חדשים. לאחרונה צורף ראגבי השביעיות גם לתוכנית של הפנימיה למצויינות בווינגייט ויש להניח שגם זה יניב פירות בעתיד. גם בתחום המתקנים חלה אט אט התקדמות ובוויגייט יש עכשיו מגרש ראגבי ייעודי ברמה גבוהה.

*

פרוייקט מעניין נוסף לטעמי הוא קבוצת ראגבי שפועלת בכפר הדרוזי מראר. מסורתית (בארצות המוצא) הראגבי נתפס כמשחק של השכבות החזקות באוכלוסיה והוא תמיד שוחק באוניברסיטאות היוקרתיות וזאת להבדיל מהכדורגל שנחשב למשחק של "פשוטי העם". דווקא כאן יש אולי הזדמנות להפוך אותו למשחק שמחבר שכבות מקובלות פחות אל תוך המיינסטרים. הדרוזים אם יאמצו את הספורט אל ליבם יכולים להיות כוח עצום לדעתי ולהוסיף הרבה לקאדר השחקנים המקומי. הייתי שמח מאוד לראות את הפרוייקט הזה מתפתח ומתרחב גם לישובי מיעוטים נוספים.

ביום שבת הקרוב (8.4.2017, בשעה 15:00 בווינגייט) תפגוש נבחרת ישראל בראגבי את נבחרת אנדורה במסגרת המחזור השלישי בגביע אירופה לאומות. הנבחרת מגיעה לאחר ניצחון ביתי על קרואטיה 23:16 וניצחון חוץ על קפריסין 38:28. כרגיל תהיה אווירה טובה ביציעים, אוכל והרבה בירה.

 

שבנקסי יאמן –ורד שפירא קורנגוט

$
0
0

גיא לוזון צודק בדבר אחד. בשביל שמכבי חיפה תצליח להכיל שחקנים ישראלים בכירים כמו מאור בוזגלו היא צריכה איש חזק במועדון.  זה לא אומר שצריך לפתוח במלחמת כנופיות נגד מנהל ספורטיבי שעוד לא מונה.  ודאי לא להדליף  לתקשורת הספורט שמיד פולטת אמירות מגוחכות כמו שבמועדון מרוצים מאד מעוזרי המאמן מיק פריסט (אחד שעבד במנצ׳סטר יונייטד)  ובוקולי (אחד שמחובר למועדון בדבק היפוקסי), אבל  הם כנראה יעזבו. והאיש של לוזון יישאר. למה יעזבו? לא אומרים. מה קרה? מוריניו הגיע? או  להגיד שמכבי חיפה צריכה  להיזהר שלא יקרה לגיא לוזון מה שקרה לרוני לוי בהינתן מינוי של מנהל ספורטיבי מהכדורגל האירופאי. אם כבר מכבי חיפה צריכה להיזהר בדיוק מהדלפות כאלו. ויכוח סוער, אם יש כזה, חייב להישאר בתוך המועדון. כל עוד גיא לוזון עובד במערכת האינטרס שלו צריך להיות זהה לשלה. גיא לוזון מאמן טוב, אף אחד לא יערער על מעמדו אם ימשיך לתת עבודה על המגרש אבל אנשים עובדים עם אילוצים. וגם את זה הוא חייב להבין. אם אין לו קשר להדלפות בתקשורת. אם הוא מנסה למנוע אותן בכל כוחו. מחילה.

*

גיא לוזון הצליח לחזק את מעמד המאמן של מכבי חיפה בתוך זמן קצר. על זה מגיע לו רספקט. הוא עשה את זה בדרך שלו. הכי רחוק מקרלסן. קודם כל הוא מעמיד  את עצמו במרכז.  אחר כך הוא מצליח לפרק את הקירות של חדר ההלבשה. וזה חדר הלבשה עם חתיכת רפיוטשן. עד עכשיו אף מאמן לא יצא משם עם הכסף. לשחקנים שחזרו מאירופה אין עם מה להפחיד את גיא לוזון. הוא יודע מה זה לאבד הזדמנויות שהיו בידיים שלך. יותר מתוחכם מהם אפילו עם התקשורת. הוא מלטף את השחקנים הבכירים ונותן להם את המפתחות לחללית ובאותו זמן ביקום מקביל נותן לנוער לשחק. הם יישארו חייבים לו. האמת אני בעד שישחקו. בשביל החולצה. בשביל עצמם. רק שישחקו.

*

ביחד עם זה מותר להניח שיעקוב שחר שומע הרבה ביקורת על כך שביטל או דחה את פרויקט הצוות המקצועי הזר והמנהל הספורטיבי מהכדורגל האירופאי.  סביר שהביקורת הזאת מגיעה יותר מהמנויים הרציניים, מהתומכים הכבדים של הקבוצה, אנשים שהוא מכבד את דעתם, אנשי עסקים לדוגמא. אבל לא רק. יש הרבה אוהדים שלא מתחברים לנרטיב המבוקש. אוהדים שמבינים שמכבי חיפה צריכה להתקדם לנקסט לבל. אין לי מושג מה שחר חושב ורוצה אבל הוא ספג מספיק חבטות בשביל להבין שאין יותר דבר כזה ״הרכש הכי טוב שהמועדון עשה״. שמכל במה מאולתרת אפשר ליפול ושצריך לבצע שינוי יסודי כזה שמעמיד את המועדון במרכז. הוא מוכרח להבין את זה.

רק לדוגמא קחו את הנוער. עוד לא עלו על הדשא וכבר מורידים. עושים מהפכה. מביאים מלא שחקנים חדשים. זה בדיוק שיחה שגיא לוזון ומנהל ספורטיבי צריכים לנהל בניהם. לקחת החלטה מערכתית. ואחר כך אותו מנהל ספורטיבי זר ומנוכר ייתן למאמן גב.   ישמור עליו.

*

במכבי חיפה צריכים לבנות קבוצה מאוזנת שתגדל אישיות ותפתח את העקרונות שלה. בשביל לעשות את זה צריך ראייה לטווח ארוך והבנה עמוקה בתהליך בניה מקצועי של קבוצה מאוזנת.  צריך סבלנות. זה לא בהכרח זהה לאינטרס של מאמן שרוצה ל-ממש את הקפיטל. זה אפילו הפוך. אבל כדורגל זה על גם וגם. עד עכשיו סיפרו למכבי חיפה שהבעיות שלה הם בור בלי תחתית. גיא לוזון מספר סיפור חדש יותר אופטימי. וזה ממכר. נכון.  אבל במכבי חיפה הגיעו לנקודה שבה צריך לקום מהשולחן. מספיק פעמים בחרו שם להמר על הבית. זה בערך מסביר את הויכוח אם יש כזה בין גיא לוזון ליעקב שחר.

*

וזה ניכתב לפני:

המחלה של מכבי חיפה זה לחשוב שלרדת לפלייאוף תחתון זה איום קיומי. לאבד את הכרטיס לאירופה. לחשוב שלא לקחת אליפות זה איום קיומי. לשים את ההישגים לפני דבר בסיסי כמו לבנות קבוצה זה דבר שקורה כשמה שחשבת ש-שלך לא שייך לך יותר ואתה לא מוכן להבין את זה. שקוע בעלבון. מתוך עלבון לא צומח כלום.  וכל עונה שאתה זורק וקונה ועוד פעם קונה ועוד פעם זורק מקצינה את האבסורד. אליפות בלי קבוצה. וכל מי שמבטיח לך שהוא יסדר את זה בעונה אחת או אפילו שתיים משקר אותך. מוכרים למועדון שמלא בעלבון ושחש שניזרק מהנרטיב המרכזי לשוליים אשליות על זין מוזהב.

 

אני מציעה שבנקסי יאמן את מכבי חיפה.

דה באזר ביטר (1) –אלעד כץ

$
0
0

מסגרת

מאוזן

1.מנו לסקר סגן אלוף עולם (5,5)

  1. כדורסלן עצום חוזר (3)
  2. "אני מאוהב בעצמי" טוען הקופץ (מ) (7)
  3. רץ הולנדי לפני מרוץ אופניים (ח) (6)
  4. ראה 17 מאוזן
  5. מי? האם אלופת עולם? (5)
  6. קלע קצין ברפואה פרטית (5)
  7. עם 13 מאוזן. מגלגלים כדורים בבית ילדים הפוך (ח) (4)
  8. יאגר ויעלה מנין רב (ח) (6)
  9. עשה תואר בתאורה בעיר, וכבש במספרת מדהימה (מ) (7)
  10. מה שפרידמן עשה חוזר במבצע (3)
  11. הטניס ניזון ממנה (6,4)

***

מאונך

1.בגולף הוא מכה במוט של אמרסון (6)

  1. הוא ברח מסביב לעולם ואנחנו נחטוף (5)
  2. פיטר וחזר לקפה (3)
  3. "אני לא מרגיש טוב" אומר הכדורגלן בבית"ר (ח) (3)
  4. היה עמוס ורועש בסחנין (4)
  5. עם 23 מאונך. אלן בכה ומהר נסע (מ) (7)
  6. איך אולי משתיקים אוהד צעיר באצטדיון? (8)
  7. יגידו אותו שהוא היה הבעלים של הקבוצה (4)
  8. מאמן יורד וקצין עולה (מ) (4)
  9. השיבה לי בחיוב (2)
  10. הוא הפליג והיא חבטה (2)
  11. אולסי גדל בהפועל? (6)
  12. בקיצור הנשיא רב, ואולי גם הטוב מכולם (4)
  13. בישן ישמור ויחזור, מה דינו? (5)
  14. 13, 15 ו-17 מאונך, כולם עשו זאת. בטוח. (וגם 25)(4)
  15. רוני שיכור וטוב לו (3)
  16. ראה 6 מאונך

 

 

 

 

 

 

 


ספורטנ'רול (ט"ו) –רן עצמון

$
0
0

This_Is_The_Sea

THE WATERBOYS – THIS IS THE SEA

"ביג מיוזיק" – כך כינה מייק סקוט, האיש שמאחורי הווטרבוייז, את המוזיקה בשלושת האלבומים הראשונים של הלהקה. את הלהקה הקים סקוט בתחילת שנות השמונים לאחר שקיבל חוזה הקלטות עם חברת תקליטים. במקום אלבום סולו הוא החליט להקים להקה, קרא לה "ווטרבוייז" בהשפעת האלבום "ברלין" של לו ריד ובשנת 1983 יצא אלבום הבכורה שנקרא בפשטות THE WATERBOYS.

האלבום זכה להצלחה מועטה ביותר ובשנת 1984 יצא האלבום השני A PAGAN PLACE שגם הוא לא עורר תשומת לב רבה. עם זאת, מי שכן נחשף לאלבומים הללו גילה להקה נהדרת, בעלת עושר צלילי מרהיב, שירים טובים ומורכבים, הפקה מעניינית וזמר אדיר. הקשיבו לשיר  GIRL IN THE SWING מהאלבום הראשון ותוכלו להבין באילו איכויות קוליות ניחן מייק סקוט ובאופן המרגש בו הוא יודע להגיש את השירה שלו.

גרעין הלהקה התגבש סביב שלושה מוסיקאים מגוונים-מייק סקוט בגיטרות, קלידים, תכנותים וכלי הקשה, אנטוני טיסלוייט בסקסופונים, באס וכלי הקשה וקרל וולינגר, אשף הקלידים והסינתסייזרים. השלישייה הזו צירפה אליה נגנים אורחים ובשנת 1985 החלה בעבודה על אלבומם השלישי שסקוט כבר כתב את כל שיריו.

*

בספטמבר 1985 יצא לאור THIS IS THE SEA, אלבום נפלא, מגובש, עם סאונד עשיר ומרהיב ועיבודים גאוניים העוטפים את השירה רבת העוצמה והרגש של מייק סקוט. אך ליבו של האלבום ומה שעושה אותו בסופו של דבר ליצירת מופת, הם תשעת השירים העילאיים המרכיבים אותו. אפשר לחלק את השירים הללו לשתי קטגוריות: שירי ה"ביג מיוזיק", שירים ארוכים, מורכבים, גועשים ואפיים מצד אחד ושירים קצרים יותר המוגשים בעיקר על רקע עיבודי פסנתר עם תוספות מינימליות מצד שני. ההרכב הבלתי שגרתי של הלהקה בתוספת הנגנים האורחים הניבו צליל חדשני ומרתק, עמוס אך לא מנופח, מלא בהפתעות ומאד ייחודי ומובהק. גם הטקסטים של סקוט היו ברובם פשוט מצוינים ושיקפו היטב את האווירה המוזיקלית.

DON’TBANG THE DRUM פותח את האלבום בסערה. חצוצרה מבשרת בתרועה על השיטפון המתקרב ובא ועם תום ההקדמה נשפכים מפלי הסאונד הגועשים. תופים רועמים, גיטרות חודרות, פסנתר וכלי קלידים ושירה / צעקה אקספרסיבית של סקוט – ביג ביג מיוזיק. העושר הצלילי ורמת העיבודים הם בלתי נתפסים. בהמשך נשזרים בסאונד הסמיך גם כך סקסופונים, כלי מיתר, כלי הקשה שונים ולכולם יש מקום ותפקיד במארג הצליל המרהיב בלי לקרוס תחת עומס יתר. הדואט בין הנהמות של סקוט לסקסופון של טיסלוייט עד לשיא השיר הוא רגע מוזיקלי נדיר, אחד מיני כמה, בשיר העצום הזה.

THE WHOLE OF THE MOON הוא הסינגל המצליח שיצא מהאלבום, השיר המוכר ביותר של הלהקה ואחד הלהיטים הכי טובים של האייטיז. עמוד השדרה של השיר הוא שורה של צלילים יורדים המנוגנים בכלי קלידים שונים בווריאציות שונות. זהו לא להיט קלאסי של בית פזמון אלא עוד שיר ארוך ומורכב מוזיקלית. העיבוד עצמו נשען על אורגן קרקסי ואז לפתע פוצחת החצוצרה בקטע נהדר של מין קאנון בנוסח באך שמוסיף לשיר אלמנט בלתי צפוי ויפה להפליא. החצוצרן, רודי לורימר, מצטרף בליווי שירת פאלצט  מקסימה לשירתו של סקוט ולקראת שיא השיר שוב חוזר הקאנון הבאכי המשלב באופן מושלם ומדויק להפליא בין השירה של סקוט, שירת הליווי והסקסופון למארג סאונד מדהים באיכותו ויופיו.

SPIRIT הוא שיר הפסנתר הראשון. שיר קצר עם שירה אקספרסיבית של סקוט על רקע פסנתר עצבני וקשוח ונגיעות סיתסייזר וכלי הקשה. העיבוד הפשוט יחסית הוא פלטפורמה מושלמת לטקסט של סקוט שמוגש במעין דקלום בשיר פשוט ללא בית ופזמון.

השיר הנועל את צד הראשון של התקליט המקורי, THE PAN WITHIN , הוא לטעמי השיר הטוב באלבום. שיר סוחף, מורכב, בעל טקסט מעולה ששוב בנוי על מספר צלילים יורדים ומתפתח לשיאים בלתי צפויים. השיר מתאר צלילה אל מימד נפשי והצלילים היורדים הללו מתארים היטב את הצלילה הזו. סולו כינור וירטואוזי חותם את חלקו הראשון של השיר האפי הזה ומכין אותנו לחלקו השני ששיאו הוא פראזת גיטרה חודרת עליה משתלבים הכינור והשאגות של סקוט בעוד דואט רב עוצמה. השירה של סקוט בחלקו האחרון של השיר היא מופת להגשה גועשת, מרגשת, דרמטית ורבת הבעה מבלי ליפול למלכודת ההגזמה והפאתוס.

הצד השני נפתח עם עוד שיר גועש – MEDICINE BOW . הקצב מהיר ואינו מרפה לרגע. מבנה השיר פשוט יחסית ומה שבולט בו הוא שוב השילוב בין השירה הדרמטית של סקוט לסקסופונים הפרועים של טיסלוייט.

OLD ENGLAND הוא שיר פסנתר נוסף כשאל הפסנתר מצטרף תיפוף בסגנון מארש צבאי ובנוסף עיטורי סיתסייזר ופריצות סקסופון מחשמלות. סקוט מספר לנו על דעיכתה של האימפריה הישנה בשירה / דקלום רבי הבעה עד לשיא בו הוא מונה את תחלואי האימפריה לשעבר. התוצאה היא שיר חזק, ממוקד המעביר את המסר הנוקב הודות גם לעיבוד היעיל המלווה באופן הדוק את סקוט.

BE MY ENEMY למרות שמו, הוא השיר הכי עליז באווירתו באלבום.קצב מהיר ובסיסי, סקסופון ופסנתר עצבניים וחסרי מנוח עוזרים לסקוט להוביל את הרוקר הנמרץ הזה. אין אף רגע של עצירה בשיר שמתגלגל לו בקצב מהיר, ללא דרמה כמעט, רוקר ישיר וטוב שנשמע כאילו מותיר את חברי הלהקה חסרי נשימה בסופו.

עכשיו כדאי לקחת נשימה ארוכה כי השיר הבא, RUMPETS , הוא שיר נפלא כל כך. שיר פסנתר נוסף, שיר האהבה הטהור היחיד באלבום שבאופן מפתיע הכלי הבולט הנוסף לפסנתר הוא דווקא סקסופון ולא חצוצרה כמתבקש משמו. אבל כשומעים את הליווי היפהפה, מלא הרגש והדמיון של אנטוני טיסלוייט אפשר להבין מדוע. הסקסופון שלו צובע את השיר המלנכולי גם כך בעוד גוונים של עצב. הלחן הפשוט ונטול הפזמון אפקטיבי ביותר ונגינת הפסנתר המלווה אותו מלאת דמיון למרות פשטותה לכאורה. השירה של סקוט הפונה לאהובתו משכנעת ביותר ונוגעת ללב והתוצאה היא שיר יפהפה ונוגע.

האלבום מסתיים בעוד שיר "ביג מיוזיק", שיר הנושא העצום הנישא הפעם על גבי קיר של גיטרות אקוסטיות אליהן מצטרפים כלים נוספים וכלי קשת בעיבודים נהדרים. אין כאן תופים או גרוב אלא שיר שהולך ונבנה, הולך וגדל עד לרגע המרטיט בו שואג סקוט THAT WAS THE RIVER THIS IS THE SEA כשבכל פעם הולכת הדרמה וגדלה. סיום עצום לאלבום עצום.

*

הודות לשיר המצליח THE WHOLE OF THE MOON והקליפ שליווה אותו, זכו הווטרבוייז סופסוף להצלחה מסחרית בנוסף לביקורות האוהדות מהמבקרים. ההצלחה לא הייתה מאד גדולה והלהקה לא הפכה ללהקת על, אך בזכות הלהיט נחשף הקהל לאלבום עצמו שהיה האלבום הראשון של הלהקה להיכנס למצעד האלבומים הבריטי.

דווקא בנקודה זו עזב קרל וולינגר כדי להקים את להקת WORLD PARTY וסקוט החליט לשנות סאונד וסגנון. לא עוד "ביג מיוזיק". האלבום הבא של הווטרבוייז, FISHERMANS BLUES היה אלבום בסגנון פולק אירי ולקח את הלהקה למחוזות מוזיקליים חדשים, ופחות מוצלחים בעיני. גם ההמשך היה פחות מוצלח מבחינה אמנותית ומסחרית והלהקה די שקעה באלמוניות. אבל לנצח ירשם לזכותה אחד האלבומים הטובים ביותר של שנות השמונים, יצירת מופת מקורית ומרגשת עם סאונד גדול מהחיים.

(מוקדש לAMIR A – , רונן דורפן ובמיוחד לבני תבורי שהיה אחד משלושים האנשים שבילו עם מייק סקוט מחוץ לבנייני האומה בירושלים בהופעה אינטימית).

 

 

 

 

 

זה שיורד וזה שלא –ורד שפירא קורנגוט

$
0
0

המאבק נגד הירידה מהפרמייר ליג מאד טריקי. קצת דומה למאבקים על כרטיס לאירופה. קבוצות הופכות לנוזל ברגעים הכי חשובים. רק שבתחתית זה  עגום. זה לא דבר חדש שזהות של קבוצות נפרעת בגלל הכסף הגדול. יותר מידי שחקני רכש עם מוטיבים שונים של כדורגל לא תמיד מתחברים לקבוצה שיש לה אמירה. וזה בטח לא קל לארגן שחקני קריירה לקבוצה עקשנית ומכוונת מטרה כשמדובר במאבק הישרדות. כמו בכל תחום הגלובליזציה מייצרת אליטות חדשות שמצליחות להבין את הפרקטיקה שלה. הכסף הגדול שניכנס לפרמייר ליג זה אלמנט חדש מאותו ענין. קשה להגדיר בינתיים איך ההיררכיה של הפרמייר ליג תיראה. בינתיים אין יציבות. הליגה אומנם מסודרת פחות או יותר לפי הגודל – רק שזה לא מאד אפקטיבי. ומאידך כל קבוצה מהמקום העשירי ולמטה יכולה להיגרר למאבקים נגד הירידה. מספיק שני הפסדים.

אף אחד לא צפה שיהיו כמה קבוצות שיתחברו כל כך מאוחר בעונה ויתחילו לתת מספרים. אז הספינה מתנדנדת. הרבה קבוצות חשבו שהן ממוקמות בנוחות באזור בטוח. אין איזור בטוח. לפחות בשניים שלושה מחזורים הקרובים.

*

לוקאש פאביאנסקי שוער הוינטאג׳ הצטיין בשביל סוונסי עם כמה הדיפות הרואיות במשחק נגד ה-ספרס. וגם נישאר על הדשא על אף שהצוות הרפואי דרש שירד. בדקה השמונים ושש התוצאה הייתה אחת אפס לסוונסי. אבל ספרס הם הקבוצה היחידה שרואה בפוקוס את צ׳לסקי. הכניסו שלושה גולים. אחד בדקה השמונים ושמונה ועוד שניים בתוספת הזמן. ניצחו 3:1 .

ועכשיו סוונסי ירדה מתחת לקו האדום. מועדון וולשי. חייב להישאר. אם אפשר להגיד על מועדון כדורגל שהוא כנה אז סוונסי הוא כזה. כנה ונחמד. לוקח כל דבר כמו שבא. והם מתחת לקו האדום. ובמחזור הבא נגד ווסטאהם במשחק שהוא מייק או ברייק. ווסטהאם כבר נגררה למאבקים נגד ירידה. אז זה משחק טוב לחובבי הז׳אנר. על הנייר זה  אמור להיות המאבק הישיר היחידי שנישאר לסוונסי. סידרת המשחקים שצפויה לה אחר כך  היא מהסוג שבו קבוצה פשוט אמורה להוכיח שהיא קבוצת פרמייר ליג לגיטימית. יש לה את יונייטד ואברטון וכל היתר זה מועדונים בסדר גודל שלה. ווטפורד האינדפרנטית, סטוק המבולבלת, ווסט ברומיץ המתישה, סנדרלנד הגמורה. מצד שני בכל רגע נתון המשחקים האלו יכולים להפוך למלחמה.

*

רנוקייה לא עשה שום דבר איטלקי במשחק נגד הבורו. ההגנה של האל סיטי לא נהפכה להגנת ברזל. יותר לקבוצה שעל כל גול מכניסה שניים ושההגנה שלה משוטטת בשתי הרחבות. כדורגל מהיר ואינטליגנטי ומאד קבוצתי הרבה תיאום ומחוות של שחקנים אחד לשני. אפילו במאטצ׳ אוף דה דיי אמרו. כדורגל של קבוצה שנאבקת על כרטיס לאירופה. לא אחת שתקועה בתחתית.  אז  4:2 על בורו. במשחק שאולי מגדיר את בורו בתור היורדת השניה. האל סיטי לקחה את זה. במחזור הבא מנצ׳סטר סיטי וזה כבר יכול להיות תבוסה אבל לא כזאת שתפריע לה להמשיך עם הדבר שלה. אם שם האל סיטי בכל זאת תצליח להוציא נקודות זה כבר יהיה דבר גדול באמת. אם לא. נקסט. לסדרת משחקים שנראית הגיונית וסבירה. במחזור האחרון. בום. ספרס. עדיף להאל סיטי להגיע בטוחה למשחק הזה. אנדרו רוברטסון שנגדיר בתור המגן הבא של ליברפול זה אחד שמרוויח הרבה מהשיטות  של מרקו סילבה. גול במשחק הקודם, אסיסט נגד בורו. כשמגן שלך נותן מספרים ברצף זה אומר שהקבוצה משחקת נכון ואטרקטיבי. אז למי שלא דחוף כדור שינה ומוריניו וזה שווה לצפות במשחקים שלהם.

*

בפנטזי גם קלאבן שיחק. הגעתי למסקנה שהוא חייב להיות בלם  של קבוצה יותר קטנה מליברפול. שזה שחקן שאמור להוביל הגנה, לקבל את כל הקרדיט, להתפתח עם קבוצה. לא שחקן רוטציה טוב. הקישור שלי הפציץ. גרוסיצקי נתן אסיסט כרגיל. מסוט אוזיל גול ואסיסט. טופ קלאס.  אריקסן גול ואסיסט בשתי דקות בשביל להצחיק. פירמינו עוד פעם רק אסיסט. ומנואל לנזיני. טוב. הוא ניסה. וזה שחקן סכין קומנדו. ימשיך לפתוח.  בהתקפה אני עוד מחכה לשהסימון האדום יירד ממנולו גאבדיני. אשלי בארנס לא פתח. בברנלי. להגיד את זה ככה. אנדי קארול לא נתן כלום. בסך הכול 54 נקודות, די הרבה מעל לממוצע, מקום מליון וארבע מאות ומשהו. מתוך ארבעה מליון וחצי זה בסדר.  הפעם עשיתי רק חילוף אחד. לוקס פרז במקום בארנס. אני מניחה שבארנס יבקיע בשביל ברנלי ולוקס פרז בהנחה שיירשם בטופס, ישחק דקה. אבל אם רוצים להבין איך לוזרים חושבים. אז ככה.

 

שמשון מגדל מחלפות –יואב ויכסלפיש

$
0
0

ארבע עשרה נקודות מאחורי צפרירים חולון בגלגולה הנוכחי, "יניב", ידעו בשמשון שניצחון יספיק לסגנות וליתרון ביתיות בפלייאוף על העלייה לליגה א'. פרדסיה הגיעה עם חמישה אוהדים בתלבושת כתומה בלי לוגו (מול כחול עם מסעדת  FRAME של שמשון)  ובידיעה שגם במקרה של הפסד היא עשויה להימנע מהפלייאוף התחתון. שלושים האוהדים שהגיעו פעלו לפי הנוהל עם דגלי הקבוצה בכחול ולבן קשורים לגדר ושלט "לעולם לא תצעדי לבד".

A2

שמשון פתחה היטב ועלתה ליתרון מנגיחה של אלי ביבאשווילי. ביציע חגגו עם "אל תירא יא שמשון" (מסר חשוב במיוחד מול יריבה ברמה של פרדסיה) ועברו לתכנן את הפלייאוף נגד טייבה. ביציע פשטה שמועה שההתאחדות עלולה להעביר את המשחק בשבוע הבא לשכונת התקווה וצעדי מחאה תוכננו מראש.

אוהד עצבני הגיב למתרחש בחידת הגיון: "תגידו, הוא מפחד מהכדור או שהכדור מפחד ממנו?" וגם השופט זכה לאיחולים הקבועים. אחרי משחק חלש מצא קורל אזולאי את הרשת ממסירה של ביבאשווילי בדקה העשרים וחמש, ובמקום לבוא ליציע לחגוג הוא דווקא התרחק לכיוון השני. למה? כי שם חיכה לו צלם של אחד האתרים. המחצית הסתיימה ב – 0:3 אחרי פנדל גבולי ושער של אלדד נאור, ולא לפני שמספר אוהדי שמשון מנעו קטטה ביציע על רקע מלים מיותרות.

A3

במחצית המזנון היה מיותם וביציע שתו מכוסות פלסטיק ובקבוקים שהגיעו מהבית. איש מבוגר עם חולצה של "מכבי ת"א 1906" זיהה מכר ביציע הציג את עצמו כבנו של אחד מאנשי הכוח וינה, הציף נוסטלגיה וטען בתוקף שגמר הגביע ב – 1966 בו ניצחה הפועל חיפה 1:2 את שמשון – היה מכור. שמשון תקפה לשער הקרוב לירקון והמשחק התנהל על מי מנוחות. ביציע תכננו מארב לח"כ אחמד טיבי, אם וכאשר יבוא לעודד את טייבה בפלייאוף. עומר דייגי צמצם ל – 3:1 עשר דקות לסיום וחמשת אנשי פרדסיה חגגו וחיפשו את השני. בן מסילתי מצא דווקא את הרביעי של שמשון בתוספת הזמן ואוהד מאושר זרק גליל נייר לבן ותפס את הכתף הכואבת. שחקן מקומי זרק את הגליל בחזרה על גג היציע וגרם ל"בום" וחרדה רגעית. השופט שרק לסיום ואז החל טקס "כל הקבוצה לבוא לכאן".

 

פייק טופ פליירס –ורד שפירא קורנגוט

$
0
0

 

הדבר היחיד שמטריד אותי זה שהחלוץ הנורבגי אזמי לא מתלבש למשחק נגד מכבי תל אביב.

אני מבינה שרוקביצה זה הפרויקט של גיא לוזון. זה קל. רוקביצה הוא חלוץ  בשל ו-פורה  שרק היה צריך לסדר קצת את הביטחון שלו בשביל לקבל תוצאות מיידיות. בנוסף הוא משפיע על מד כוח של קבוצה. יש לו נוכחות והיא מאיימת. זה לא דבר פעוט כשמדובר בקבוצה שאיבדה בעונות האחרונות את אפקט הפחד שלה או כל אפקט אחר לצורך העניין.

קרלסן ומולנסטיין שנשמעים עכשיו כמו שתי דמויות ממחזה של שייקספיר כיוונו לסגנון יותר מתוחכם ועדכני של כדורגל בשביל מכבי חיפה. רצו לפזר את הכוח של הקבוצה בין יותר שחקנים. ואז כל שחקן צריך להיות מהיר. גם במחשבה. ורסטילי יותר. זה סגנון  שאם היו נותנים לו זמן וסבלנות היינו מקבלים מכבי חיפה חזקה עם סטנדרטים גבוהים. קבוצה מאד ודאית.

רק שזה הדגיש בטוש את זה שמולנסטיין יודע מה נידרש בשביל להתאים שחקן לשיטת מישחק, לשפר אותו, לבחור אותם נכון אבל גם שאין לו מושג איך מאמנים קבוצה בוגרת. שזה אומר לעבוד עם מה שיש. להשיג תוצאות בארגז חול נתון. כשהוא התחיל להבין את זה, הוא ניסה. הוא החזיר את ורמוט. וחבל שהחזיר את ורמוט. היה צריך להמשיך בדרך שלו. אם כבר נופלים לתעלה בצד הדרך. לפחות שתהיה דרך.

זה מטריד אותי שאזמי לא מקבל הזדמנויות כי זה אומר שגיא לוזון מכוון את מכבי חיפה למקומות שהיא כבר הייתה בהם. הוא גם אומר את זה.  התקפה ישראלית. פייק טופ פליירס. שיש להם את זה תמיד ביותר לאט. שחייבים למסור להם. שלא מביאים תוצאות. אצל את גיא לוזון הם אולי לא יקבעו את ההרכב ועדיין מכבי חיפה תחוג מסביבם ב-לופ. זה כדורגל של בנים. איך את יכולה להגיד שורמוט לא טוב? יכולה.

אזמי הוא גולר. לא פייק טופ פלייר. יש לו כדורגל אירופאי. איכות ותפיסה. כשאתה מכניס שחקן כזה לקבוצה שלך זה אומר שאתה מתייחס לכל הקבוצה. שאתה מרים את הרף לכולם. כשאתה שולח שחקן כזה ליציע ומושיב שני חלוצים שחוזרים מפציעה על הספסל אתה בטח מצפה מהם שייכנסו ויתנו את השערים שלהם. שיהיה בהצלחה עם זה. אני מאד רוצה לראות את מכבי חיפה נגד מכבי תל אביב היום. זה קצת מפחיד אותי שננצח כי כל ניצחון כזה אומר שרכבת של פייק טופ פליירס תגיע בקיץ.

יאללה מכות –יואב ויכסלפיש

$
0
0

הפועל חדרה מנסה שוב לעלות לליגה השנייה לראשונה מאז שנות התשעים אבל האצטדיון שלה נותר תקוע בשנות השבעים, עם אותן חומות אפורות, מעקות ברזל, קופות שהן חורים בקיר (שלושים שקל כרטיס), מגרש חנייה מאובק ובלאגן בכניסות. שלושת אלפים צופים מילאו אותו היום והלחץ בקופות הותיר עשרות בחוץ, כולל משפחות שבאו לעודד עם צעיפים אדומים של האורחת.

גל אלקנתי הסתדר בלעדי והעלה את האורחים ל – 0:1 בבעיטה מתוך הרחבה כבר בדקה השישית. מעבר לחומות שומעים היטב את הפזמון "מי שלא קופץ שוטר", ובסוף אני מצליח להיכנס ליציע של המקומיים ושם אין שירים אבל יש הרבה אמוציות ובעיקר עצבים בשל הפיגור המוקדם.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

ברשת החברתית חדרה (מדים כחולים עם לוגו של ASIA  מול האדום שחור של רובי עם "מעוף")  נותנת פייט ואיש מבוגר עומד על כסא שמונח על שולחן ומשדר לפייסבוק, כולל הערות עוקצניות כלפי השחקנים. אוהד עצבני ביציע דוחף בקריאות "דיו, דיו", "תן לו" וכמובן קללות לשופט, אבל עד למחצית אני סופר רק הצלה מרשימה אחת של רז רחמים מבעיטה מחוץ לרחבה. השלט ביציע מחולק לשניים ומצהיר ש"אם לא היית קיימת – לא היה לי שום דבר". יציע הכבוד הצפוף בצד השני נראה כמו מכלאה ישנה ועל הגג מעל חדרי ההלבשה אני מזהה משהו שנראה כמו דוד שמש.

המזנונים גובים עשרה שקלים לכוס קולה, והגרונות מתחממים למחצית השנייה. אני עובר יציע ורואה שהשוטרים והסדרנים קמו מהספסל ועלו לשולי כר הדשא. הם יישארו שם במשך כל המחצית השנייה. ברקע אני שומע מוזיקה ים תיכונית כולל וריאציה על "שרה שרה שיר שמח".

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

המחצית השנייה נפתחת וביציע של "רובי" מניפים אצבעות ופותחים את הגרונות עם מיטב הלהיטים,  אבל על המגרש חדרה שולטת ומשווה רבע שעה מהסיום אחרי הגבהה של משה בן לולו לראש של אליאס זנה. היציע בשמיים ופתאום שומעים תופים וקריאות "ח-דרה, ח-דרה" וגם "שו שו שולמית – חדרה ללאומית". הכרוז אמנם הזהיר שירידה לדשא בסיום המשחק מהווה עבירה פלילית אבל אחרי השריקה לסיום התפתחה תגרה המונית בכיכובו של המאמן המקומי מומו ניסטל.  הכרוז ניסה להתערב ואנשי הביטחון הפרידו וחצצו בין שחקני הקבוצות, שבאו להודות לקהל שלהם. ברמקולים השמיעו את "מהפכה של שמחה" ואוהדי רובי המאוכזבים התנחמו במחשבות על הפלייאוף ובמשאלה שבית הדין יוריד לחדרה נקודות בגלל המהומה.

 

לא ההוא, ההוא –ניצן פלד

$
0
0

דה ווטס אר אין, ובזמן שליגת ה-NBA השיקה את הניסוי הכי מעצבן שלה בשנים האחרונות – זה שדוחה את רגע חשיפת הזוכים בפרסי מצטייני העונה עד לאחרי הדראפט (!) – דווקא בשנה בה המירוץ ל-MVP כל כך מרתק, דווקא בשנה (הראשונה אי פעם?) בה שני המועמדים הראשיים לתואר האישי הכי חשוב בספורט האמריקאי נפגשים ראש-בראש כבר בסיבוב הראשון, אנחנו בעיקר יכולים לעשות שנים דברים: 1) ליהנות מדמיונות על מציאות אלטרנטיבית, למשל בה גביע ה-MVP תלוי מתקרת האולם במשחקים של יוסטון נגד אוקלהומה סיטי (רעיון כביר שאוהד שלח במייל לביל סימונס). 2) להמשיך להתווכח. בכל מקרה, שני הדברים חסרי תוחלת באותה מידה. כן, בגלל שהקולות כבר נשלחו, וכנראה גם נספרו.

ולכן, דווקא בגלל ששני הדברים כל כך מיותרים – אנחנו נעשה את שניהם!

mvp_pic

יופי.

*

אז למה ראסל ווסטברוק לא צריך לזכות ב-MVP העונה וג׳יימס הארדן כן?

אני אמנה פה כמה סיבות. בכולן אני מאמין לגמרי. חלקן ניסחתי לעצמי בראש ובקבוצות וואטסאפ בשבועות האחרונים, חלקן נוסחו טוב יותר על ידי אנשים כמו סימונס, זאק לאו, דייויד ת׳ורפ,

ג׳קי מקמולן, קווין אוקונור, קווין ארנוביץ, ג׳ון שומן, הווארד בק ועוד כמה עיתונאים בכירים ו/או מעולים, שאף אחד מהם לא הצביע לווסטברוק ל-MVP. מה שכנראה אומר שכולם הייטרים חסרי מושג. כמו כותב שורות אלה.

 

1) הסיבה הראשונה שאיננה סיבה אמתית לזכייה ב-MVP, אבל היא כנראה בסופו של דבר הדבר שהכי ישפיע לטובתו אם הוא אכן יזכה – היא שהוא סיים עונה עם ממוצע של טריפל דאבל. אין מנוס אלא להתחיל מזה.

הטענה הראשונה נגד זה היא שזה ״סתם מספרים עגולים״. שזה חסר משמעות ושאין שום דרך להגיד האם משחק של 30-10-10 טוב יותר או פחות טוב ממשחק של 27-12-8 או של 33-8-7. וזה נכון. זה שהמספרים עגולים ויפים ושיש להם שם שיווקי מוצלח כמו ״טריפל דאבל״ לא נותן להם שום יתרון על פני שורות סטטיסטיות פחות עגולות. מלבד, כאמור, ביח״צ. המספרים העגולים האלה חירפנו את כולם כל השנה, ונתנו לווסטברוק יתרון מטופש לחלוטין במאבק על תואר ה-MVP. בשורה התחתונה, ווסטברוק נתן עונה של 31-11-10 בקבוצה במקום ה-10 בליגה, וג׳יימס הארדן נתן עונה של 29-8-11 בקבוצה במקום השלישי בליגה. תקראו את המשפט הזה שוב. אבל אין, מה. מספרים עגולים זה השיט.

 

2) ״אבל ווסטברוק עשה משהו שלא עשו מאז 1962!״. המ, כמה פעמים המשפט הזה נכתב או נאמר בבלוגים, פורומים, וואטסאפים ושיחות ברזייה (לא ראיתי ברזייה כבר עשור)? אז בואו רק רגע אחד נשים דברים על דיוקם: ווסטברוק עשה משהו שלא נעשה מאז 1962… אבל הארדן עשה משהו שלא נעשה מאז 1965. כן, אותה תקופה, אותו שחקן שעשה זאת אז (אוסקר רוברטסון). אז שוב: ווסטברוק עשה משהו שלא נעשה מאז 1962, בקבוצה במקום ה-10 בליגה. הארדן עשה משהו שלא נעשה מאז 1965, בקבוצה במקום ה-3 בליגה. כמה פעמים קראתם את המשפט הזה בסיקור על המירוץ ל-MVP בשבועות האחרונים?

 

3) על הדרך הארדן גם היה הראשון אי פעם שבעונה אחת קלע 2000 נקודות ושהאסיסטים שמסר היו שווים עוד 2000 נקודות. אז זה אף אחד לא עשה קודם, לא רוברטסון, לא ווסטברוק.

 

4) ומאחר ושמתי דגש די רציני עד כה על העובדה שהארדן עשה את מה שהוא עשה בקבוצה מהמקום ה-3 בליגה, לעומת ווסטברוק – שעשה את מה שהוא עשה בקבוצה מהמקום ה-10 בליגה – צריך כמובן להתייחס למה שהקבוצות שלהם עשו.

אז קודם כל – כדורסל הוא משחק קבוצתי, ה-MVP של ה-NBA הוא תואר שמעט קשה להגדיר במדוייק, ולכן מה שיש לנו כדי להגדיר אותו זו המציאות. והמציאות היא ששחקנים מהמקום ה-10 בליגה לא זוכים בפרס הזה. בכמעט כל שנה אפשרית בתולדות הליגה, בין אם בתקופה שהשחקנים הצביעו (עד סוף שנות השבעים) ובין אם מאז שהתקשורת מצביעה, הפרס הזה הולך לשחקן מהטופ 3 בקונפרנס שלו או הטופ 4 בליגה. בודדים בודדים המקרים שיוצאים מן הכלל הזה. הפעם האחרונה הייתה ב-1982 (מוזס מאלון, יוסטון רוקטס, מקום 6 במערב, 9 בליגה. נתן 31-15. הפעם האחרונה בהיסטוריה שמישהו העמיד מספרים כאלה). כלומר, המציאות אומרת – לא אני! – שהצלחה קבוצתית היא חלק בלתי נפרד ומהותי מאוד מהזכייה בתואר הזה. עכשיו, אפשר להבין בחירה בשחקן מהמקום ה-10 בליגה בשנה שאן מועמדים טובים מאוד לפרס בטופ של הליגה. אבל נראה לי שיש השנה.

 

5) הנקודה השנייה שחשוב להדגיש בהקשר של שתי הקבוצות האלה היא שאין הבדל מהותי באיכות בצוותים המסייעים שלהם. ויש לכך ראיות רבות. הראשונה היא מה כולם חשבו עליו רק לפני חצי שנה. בתחזיות לעונה של בליצ׳ר ריפורט מאוגוסט ומספטמבר, של הבלוג 538 מערב פתיחת העונה, או יחסי האנדר-אובר של לאס וגאס לסך ניצחונות העונה, כולם – בלי שום יוצא מן הכלל שהצלחתי למצוא בגוגל – שמו את אוקייסי מעל יוסטון. כלומר, רק לפני חצי שנה, רגע לפני שהעונה הזו התחילה, כשמישהו הסתכל על אולאדיפו-אדאמס-קאנטר-רוברסון ושות׳, הוא ראה לכל הפחות חבורה שוות ערך לגורדון-בברלי-אריזה-אנדרסון ושות׳. וזה בלשון מאוד זהירה. והאמת היא, שהיה בזה לא מעט צדק. כלומר, ברור שהיה בזה צדק – כוווווווולם כתבו את זה. והפערים, אגב, היו גדולים. התחזיות לאוקייסי זזו בין 43,44 ניצחונות ל-50, עם ממוצע של כ-46. אלה של יוסטון דיברו על 41-42. סטיבן אדאמס סיים את הפלייאוף שעבר כשכולם בטוחים שהוא הדבר הגדול הבא בעמדת הסנטר, בייחוד מבחינת התאמתו לכדורסל העכשווי. ליוסטון לא היה כזה (אף אחד לא תפס מקלינט קאפלה ממש עד העונה). אנסהקאנטר נחשב לכוח ההתקפי הכי יעיל שעולה מהספסל בליגה כולה. ליוסטון אין כזה. אנדרה רוברסון הוא שחקן חמישיית הגנה ראשונה או שנייה, וכנראה אחד מה-2,3 שומרי פרימטר הכי טובים בליגה. ליוסטון יש גרסה פחות טובה של זה בדמות פטריק בברלי. ו-ויקטור אולאדיפו הוא טו-וויי פלייר שרק לפני שנייה היה שחקן של 17-5-4. הדבר הכי קרוב שהיה ליוסטון ערב פתיחת העונה זה אריק גורדון, שהפעם האחרונה שאפשר היה לסמוך עליו שייתן עונה של מספרים כאלה פלוס הגנה טובה, בלי להיפצע לחצי מהעונה, הייתה לפני 5 או 6 שנים. וגם היום, אם נותנים לאנשי כדורסל להתחיל לבחור קבוצות מבין כל שחקני אוקייסי ויוסטון מלבד ווסטברוק והארדן, סביר מאוד להניח שה-5,6 שחקנים הראשונים שיילקחו יהיו ברובם מאוקייסי. או לפחות חצי-חצי.

במלים אחרות – על הנייר, הצוותים המסייעים שלהם די דומים ברמתם.

קיימת טענה – נכונה במידה לא מעטה – שגם אם האיכות של הסגלים דומה, הרי שזה של יוסטון בנוי טוב וחכם ומתאים יותר לתקופה מאשר זה של אוקייסי. וכאמור, זה נכון. זה נכון קודם כל בצורה שצריכה לתת קרדיט למי שבנה את הסגל – זה של יוסטון עמוס קלעי שלשות, זה של אוקייסי הוא אחד הגרועים בליגה בזה (ואני אטען שאם הם היו נוגעים יותר בכדור ומשחקים עם יותר בטחון, ומניעים את הכדור טוב יותר, הם גם היו קולעים טוב יותר. אבל עוד נגיע לזה). אבל זה גם נכון בצורה שמחייבת לתת את הקרדיט לא רק למי שבנה את הסגל, אלא גם למי שהוא נבנה סביבו. הארדן קיבל בחדווה את תפקידו כאינאייבלר, התמסר לשיטה מאוד יעילה וקבוצתית, וכולם מרוויחים מזה. ווסטברוק לא נתן לשום שיטה לצמוח סביבו, לא משנה מי משחק סביבו. אז גם זה שהסגל של יוסטון מתפקד טוב יותר סביב הארדן מאשר זה של אוקייסי מתפקד סביב ווסטברוק, זו נקודת זכות להארדן ונקודת חובה לווסטברוק.

 

6) וגם אם לא השתכנעתם עד עכשיו שזו התמונה, ששני הסגלים האלה מאוד מאוד דומים ברמתם, לפחות על הנייר, אז יש לי שני דברים להגיד לכם: א) בניכם לבין עצמם אתם מבינים שזה לפחות הרבה יותר קרוב ממה שרוב האנשים שלא מבינים כלום חושבים. ו-ב)לפני חצי שנה כוווולם חשבו ככה. כולל אתם.

 

ומה שקרה בחצי השנה שחלפה מאז – כלומר, עונת NBA מלאה – זו כנראה הסיבה המרכזית שהארדן הוא ה-MVP ו-ווסטברוק לא.

 

7) כי אם אתם מסתכלים עכשיו על אולאדיפו-רוברסון-אדאמס-טאג׳-קאנטר-מקדרמוט-גרנט ושות, ומצד שני מסתכלים על גורדון-אריזה-וויליאמס-אנדרסון-בברלי-קאפלה-ננה ושות׳, ובטוחים בצורה חד משמעית שהחבורה השנייה פה טובה ב-ה-ר-בה מהחבורה הראשונה… ובכן: זה בדיוק כתב האישום נגד ראסל ווסטברוק וכתב הניצחון בעד ג׳יימס הארדן. הראשון הצליח בחצי שנה של בול-הוגינג לרסק, לסרס, לכווץ, לרוקן, להקטין ולחרב את המוניטין והבטחון העצמי של כל כך הרבה שחקני NBA לגיטימיים, שעד לפני חצי שנה כולם ראו בהם ״צוות מסייע״ טוב יותר מזה של יוסטון. השני הצליח בחצי שנה של כדורסל יעיל, מהיר ושיתופי להעלות, לרומם, להלל, לשבח, לקלס ולהשביח את המוניטין והבטחון העצמי של כל מי שמסביבו. גורדון ואנדרסון? הגיעו מניו אורלינס הכושלת כשני שחקנים שבורים ששיאם מאחוריהם. שלא לדבר על ננה. קאפלה? במשחקים שפתח בהם בעונה שעברה נתן 8 נקודות ב-55% מהשדה. העונה סיים עם 12 (קפיצה של 150%) ו-64%.

העובדה שאתם חושבים – בטוחים! – שהצוות המסייע של אוקייסי נחות משמעותית מזה של יוסטון היא היא התשובה שלכם למי באמת היה ה-MVP של העונה.

 

8) ויש שיגידו: זה לא הארדן. זה המאמן. אז לכם אני אגיד: לפני שנה בילי דונובן זכה לשבחים מקיר לקיר, והעונה התחיל את שנתו השנייה עם הקבוצה. מייק דאנטוני הגיע ליוסטון כסחורה פגומה אחרי שני כשלונות מפוארים ומתוקשרים בשתי הקדנציות האחרונות שלו בניו יורק ובלייקרס. מי שסירס את דונובן ואת החלומות שלו לראות את הקבוצה שלו מניעה כדור, ועל הדרך מצץ ורוקן מתוכן את כל הצוות המסייע שלו, זה ווסטברוק. ומי שהזניק את הקריירה של דאנטוני מחוסר רלוונטיות מוחלט אל מועמדות לתואר מאמן השנה זה הארדן. הארדן היה השנה האינאייבלר של השיטה ההתקפית אולי הכי יעילה בליגה (בטח ביחס לכשרון) ואחת היעילות אי פעם בכל תולדות הליגה, שהחייתה את הקריירה של כל מי שנגע בה. ווסטברוק היה השנה הדיסאייבלר של כל מראית עין של קבוצתיות, בעונה שהורידה את הערך של כל מי שבא במגע איתו.

 

ואם אתם מרגישים שנקודות 5-8 כאן מעט דומות והיו יכולות להיות כולן אותה נקודה, אז אתם צודקים.

 

9) ״או שאתה מאמין בזה, או שאתה לא. אני מאמין – וזה לא רק אני בעיוורן, זה אני אחרי הרבה שיחות עם אנשי כדורסל – אני פשוט מאמין שיש לזה מחיר, ללשחק בדרך בה הת׳אנדר משחקים. אני מאמין שיש לזה מחיר בפיתוח של שחקנים כמו ויקטור אולאדיפו ושל אחרים, וביכולת שלהם לתפקד כשחקני התקפה אפקטיביים כשזה חשוב. אני מאמין שיש לזה גם מחיר בטווח הארוך. דיברתי עם שחקנים בליגה שאמרו לי שהם היו מצביעים לווסטברוק ל-MVP, אבל לא היו רוצים לשחק איתו באותה קבוצה. ואני שואל: זו לא בעיה? האם אתה לא רואה בזה איזשהו מסר סותר? אז או שאתה מאמין בזה או שאתה לא. או שאתה חושב שהוא פשוט משחק עם שחקנים שלא יכולים לקלוע, זה בסדר. אני מאמין שיש לזה מחיר. ראיתי בליגה הזו מספיק יחידות-שניות, חבורה של שחקני ספסל, שסוחטים נקודות למשחק כמה דקות למרות מעט מאוד כשרון בכך שפשוט הריצו התקפות פשוטות עם תרגילים בסיסיים בהם כולם חותכים וחוסמים וזזים ומעבירים את הכדור אחד לשני, שאני פשוט חושב שקצת יותר – וזה לא שאני חושב שווסטברוק צריך להיות על יוסג׳ רייט של 28 – אני רק אומר 35. מעט יותר העצמה לשחקנים האחרים אני מאמין שיש לזה השפעה שקשה לכמת במספרים על כל הסגל. זה מה שאני מאמין. אם אתה לא מאמין בזה, זה בסדר. אבל זה מה שאני מאמין״.

זאק לאו, בפודקאסט עם קווין ארנוביץ, ב-20 באפריל, מסביר בדרכו הכל כך זאק לואוית החביבה, המתחשבת, אבל היחד עם זאת חדה וברורה, מה ווסטברוק עשה העונה. מה היה המחיר במסע המטורף שלו אל עבר ממוצע של טריפל דאבל. מה המשמעות של היוסג׳ רייט הגבוה בהיסטוריה (42).

אתה רואה את אוקייסי משחקים, ואתה רואה התקפה אחרי התקפה, כל כך הרבה פוזשנים, בהם אף אחד אחר לא נוגע בכדור. ואתה רואה כל כך הרבה פוזשנים בהם אם הוא מוסר הוא מיד רץ לכיוון של השחקן שהוא מסר אליו כדי לקבל את הכדור בחזרה. ״זה נראה שלאוקייסי יש חוק שמותר לך לכדרר פעם אחת ואז אתה חייב למסור בחזרה לראס״, הייתה אבחנה באחד הפודקאסטים האחרונים של סימונס. אתם שיחקתם כדורסל בעצמכם בחיים שלכם. כמה היה חשוב לכם – לבטחון העצמי, לחדוות המשחק, לחדות בביצוע, רק לגעת בכדור? ואתם לא טובים בכדורסל. גם אני לא. אבל הכדורסלנים המקצועניים שמקיפים את ווסטברוק, אלא שרק לפני חצי שנה כולם חשבו שהם יותר טובים מאלה שמקיפים את הארדן, טובים בכדורסל. ומגיע להם לגעת בכדור.

 

אתה רואה את אוקייסי משחקים, ואתה רואה משחק ענק של ווסטברוק שהוא היה בו 11+ או משהו, אבל הם עדיין הפסידו כי הקבוצה איבדה את מרבית היתרון בדקות בהן היה על הספסל. והדבר המטופש לעשות זה להגיד ״איזה חרא הם בלעדיו״. והדבר הנכון לעשות הוא להסתכל על המשחק ועל מה שאתה רואה, ולהבין שכאשר אתה משחק 85 משחקים בהם רק שחקן אחד עושה הכל, יהיה קצת קשה לכל היתר לתפקד כשהוא לא שם. בחצי השנה האחרונה הצוות המסייע של ווסטברוק היה משולל זכויות וכדורים, אז מה הפלא שהם נראים רע, חורקים וקרים כשהם צריכים להסתדר בלעדיו כמה דקות? אוקייסי שיחקה כדורסל כל כך מטומטם העונה, שגם בדקות בהן ווסטברוק על הספסל והם נמצאים על המגרש עם כדורסלני NBA לגיטימיים, אין להם שום שיטה להריץ שתוציא מהם את המיטב. שתעזור להם לצלוח את הדקות האלה בכדור. הם נאלצים להמשיך לשחק את אותו הכדורסל המטומטם שווסטברוק כפה עליהם כל השנה, רק בלי ווסטברוק. נו, מצה אתם מצפים שהם יעשו? ווסטברוק יש רק אחד. הוא כנראה השחקן היחיד בעולם שהיה מצליח להוציא 47 ניצחונות העונה בשיטה הזו עם הסגל הזה. אבל השיטה הזו והסגל הזה היו שווים יותר אם ווסטברוק היה מאפשר להם לשחק כדורסל, כדורסל קבוצתי, איזושהי שיטה. אם הם היו מניעים כדור, אם הם היו אוהבים לשחק איתו. הציטוט של לואו לגבי השחקנים בליגה שלא היו רוצים לשחק עם ווסטברוק, והבעות הפנים של גיבסון ברבע האחרון של משחק 2, שנראה היה כאילו הוא לא מבין למה הוא צריך את זה בכלל, מספרות סיפור של משהו די מדהים. אבל לא של MVP. אותו גיבסון, אגב, שלצד ווסטברוק ירד מ-19% ריבאונד הגנה בשיקגו ל-14.8% באוקייסי. מה שמחזיר אותנו למחיר שאוקייסי שילמה העונה עבור המרדף של ווסטברוק אחרי הטריפל דאבל, וכל הסיפור הזה שהם מפנים לו ריבאונדים. בדיקה אקראית שביצעתי לפני כשבועיים על פני כ-10 משחקי טריפל דאבל של ווסטברוק ושל הארדן העונה הראתה שווסטברוק מוריד כמעט שני ריבאונדים במשחק מהחטאות עונשין של היריבה, בהן אף אחד – באמת, אף אחד – לא הולך לריבאונד, לא אדאמס, לא גיבסון, לא אף אחד, רק ווסטברוק. וזה לא בשביל להריץ את ההתקפה מהר קדימה. ב-90% מהמקרים האלה זה המשיך להתקפת חצי מגרש רגילה. אלא זה רק בשביל שווסטברוק יוכל לצבור עוד ריבאונדים. כי אנחנו יודעים מה הוא עושה כשהוא לא מגיע למספרים שלו – כמו המשחק בפיניקס בו הוא התעקש להמשיך לחפש את האסיסטים שהיו חסרים לו, גם במחיר של ויתור על זריקות שראסל ווסטברוק – בחיאת, פאקינג ראסל ווסטברוק – לוקח בלי מצפון לא משנה באיזה יום הוא נמצא. הוא נתן אחרי המשחק את התירוץ שהוא היה ביום קליעות רע. כאילו שזה אי פעם עצר אותו מלזרוק ולזרוק (4 מ-18 מהשדה ברבע האחרון במשחק 2 לא הפריעו לו כל כך… אולי כי הטריפל דאבל כבר היה הלכה למעשה עובדה מוגמרת? מי יודע… סתם ניחוש). או הנתונים המזעזעים לגבי מספר הפעמים והתדירות בה ווסטברוק קונטסט זריקות לשלוש. לפני כשבועיים התפרסם הנתון הזה, לפיו מבין כמה עשרות שחקנים שעומדים בתנאי המינימום למבחן, רק רודי גובר ודאנדרה ג׳ורדן (שני סנטרים שחיים מתחת לסל בהגנה) קונטסט פחות זריקות שלוש מווסטברוק העונה. וזה פשוט כי הבנאדם עוזר את השחקן שלו שוב ושוב ושוב ושוב בניסיון להתמקדם לקראת ריבאונד ההגנה. לא יודע אם גם יצא לכם לראות איך הפקיר את בברלי לשלשה קריטית מהפינה בסיום משחק 2, פשוט כי חיכה ליד הצבע לקחת ריבאונד הגנה (שלא הגיע). זו אמנם דוגמא מוחשית אחת, אבל המספרים הכלליים של העונה מספרים תמונה מאוד מאוד ברורה. כולם באוקייסי עבדו והקריבו בשביל המספרים של ווסטברוק, הקריבו מספרים אישיים, הקריבו נגיעות בכדור, הקריבו את המהות של כדורסל כספורט קבוצתי, כולל ווסטברוק עצמו, שהקריב בעיקר את המחויבות שלו לצאת לשלשות של השחקן שלו…

הכדורסל של אוקייסי העונה הלכה למעשה הוריד את התקרה שלה כקבוצה. האם היא עשתה את המיטב עם הכדורסל שהיא שיחקה? אני מאמין שכן. אני מאמין שאף שחקן אחר בליגה לא היה מוציא יותר מ-47 ניצחונות עם הקבוצה הזו, בכדורסל שהיא שיחקה העונה. הכדורסל שווסטברוק כפה עליה. אבל האם היא הייתה טובה יותר כקבוצה, אם ווסטברוק היה על יוסג׳ רייט של 35, כפי שזאק מציע, וכל היתר היו טובים ושמחים ומחוברים יותר? ובכן, התשובה שלכם לשאלה הזו קובעת מה אתם חושבים על משחק הכדורסל. אם אתם חושבים שמשחק קבוצתי שמערב את כולם וששומר את כולם בתמונה ושמחים ומחוברים מוציא יותר, אז ראשית – אתם צודקים. ושנית, זה אומר שווסטברוק לא יכול להיות ה-MVP של העונה. אם אתם חושבים אחרת, אתם טועים לגבי הכדורסל. וזה מוביל אתכם גם לטעות לגבי מי צריך להיות ה-MVP העונה.

ואתם אתם חושבים שנקודה 8 היא בעצם 3 נקודות נפרדות, אז אתם שוב צודקים.

10) מניתי עד כה בעיקר סיבות למה ווסטברוק לא צריך להיות ה-MVP. וזה הגיוני, כי רוב התקשורת ומכונת היח״צ ודעת הקהל חושבת שהוא כן. אז היה צריך להשקיע בלמה הוא לא. אבל למרות כל הדברים שנכתבו פה, ווסטברוק יכול היה להיות בחירת MVP לגיטימית העונה, אם לא היו מועמדים טובים יותר. אם לא היה שחקן של 25-6-4-2 בקבוצה של 60+ ניצחונות, שהוא במקרה גם כנראה שחקן ההגנה הכי טוב בליגה (בטופ 2-3 לפחות בוודאות). או אם לא היה שחקן של 25-4-7-2 בקבוצה של כמעט 70 ניצחונות (שכחתם אותו, הא?). או שחקן של 29-8-11 בקבוצה של 55 ניצחונות, ומקום 3 בליגה. אבל מה לעשות שיש?

הדירוג –עמרי אלחסיד

$
0
0

לכבוד הגעת הפלייאוף הבא עלינו לטובה, ו-6 שעות יומיות בממוצע של צפייה בכדורסל (יש צדדים חיוביים למובטלות, הידד), החלטתי לעשות מעשה ולהכין את הדירוג שהיה כל כך חסר בעולם: דירוג קבוצות הפלייאוף ב-NBAע"פ הכוכבים שלהן.
מה זה אומר? מה שזה נשמע. אני אדרג את קבוצות ה-NBA ע"פ הכוכבים שלהן.
החוקים: אני מחליט את מי אני אוהב ואת מי לא ועל פי זה מדרג. סביר להניח שאם הייתי עושה את הדירוג הזה עוד חודש הוא היה אחר לגמרי.
הדירוג לא מדבר על מי טוב יותר או טוב פחות, אלא מכלול תכונות + כדורסל + מה שבא לי. לקבוצה אני יכול להחליט שיש כוכב אחד שאני רוצה לדבר עליו ועל פיו לדרג אותה, או 4 שחקנים. למה? כי תזדיינו, זה למה.
נקודות בונוס יוענקו לקבוצות שמחזיקות סופרסטארים שמשלבים עור לבן וכרס גדולה.

*

מספיק עם הדיבורים, היידה, הדירוג:
16. אטלנטה
הכוכבים: אין לי מושג. אני שונא אותם.
למה? כי מאז שהם סיימו במקום הראשון במזרח ואז הפסידו בגמר 0-44 לקליבלנד, הם כדור שינה מבחינתי ואני שונא אותם. בגללם אני מעניש את וושינגטון ולא רואה את המשחקים שלהם בפלייאוף, וחבל, כי אני די מחבב את וושינגטון. אף על פי כן, דניס שרודר, זו בהחלט נקודה לחיוב.
המספר הנוסף: דוויט האוורד.
15 יוטה
הכוכבים: גורדון הייורד, רודי גובר
למה? בעיקר בגלל שלא ראיתי כמעט משחקים שלהם, ומסורתית כשמישהו מתחיל להגיד את המילה "יוטה" אני נרדם לפני שהוא מסיים להגיד אותה. בהחלט יכלו לזכות בנקודות בונוס על זה שיש להם כוכב אחד לבן וכוכב אחד שהוא סנטר, שזו העמדה שאני הכי אוהב והכי לא קיימת יותר בעולם.
המספר הנוסף: ג'ורג' היל הוא עלוקת קבוצות פלייאוף סדרתי.
14. יוסטון
הכוכב: ג'יימס הארדן
למה? כי ג'יימס הארדן הוא הכוכב הכי מעצבן בליגה. הוא לא גבוה, הוא לא מהיר, הוא שמן והוא עושה הכל לאט. יודעים מי עוד חולק את סט התכונות הזה אתו? אני. יודעים מי לא מרוויח כמו ג'יימס הארדן? נכון, אני.
חוץ מזה שאני שונא את הכדורסל החדש הזה שכל כולו שלשות, והוא כנראה אחד הסמלים הגדולים של המשחק החדש. אז נכון שהוא באמת שחקן מדהים והוא באמת הרים קבוצה ששווה בקושי רבע גמר יורוקאפ למקום השלישי במערב, אבל לא יעזור, לא אוהב אותו.
המספר הנוסף: יש לו כרס, זה יאמר לזכותו.
13. ל.א. קליפרס
הכוכבים: כריס פול, בלייק גריפין, דיאנדרה ג'ורדן
למה? פעם די חיבבתי את כריס פול, למרות שממש שנאתי אותו כי אהבתי הרבה יותר את דרון וויליאמס והוא גנב לו את דעת הקהל בנוגע למי הפוינט הטוב בליגה, ודאנקים זה נחמד והכל, אבל בחייאת, כמה פעמים אפשר לסיים במקומות 4-5 במערב ואז להפצע בפלייאוף ולדבר על זה שזו ההזדמנות האחרונה? יאללה, נחרתי כבר באמצע הדקה הראשונה שלכם בסדרה מול יוטה. משעמם. הלאה.
ושלא נתחיל לדבר על הקטע המסריח שג'ורדן דפק לדאלאס, כן?
המספר הנוסף: בכל זאת כן מקבלים נקודות על זה שהם לא הלייקרס.
12. וושינגטון
הכוכבים: ג'ון וול, ברדלי ביל
למה? הם יכולים לבוא בטענות רק לאטלנטה. לא רואה את הסדרה שלהם בגלל ההוקס, ובתכלס לא ראיתי אותם משחקים מספיק. כנראה שאחרי שהם יעלו לחצי גמר הם יטפסו בדירוג, אבל החיים הם כלבה, זה מה יש.
המספר הנוסף: מרצ'ין גורטאט זה השילוב המושלם בין שם אגדי, חזות של שודד דרכים אכזר והבעות פנים של אחיינית שלי.
11. גולדן סטיין
הכוכבים: סטף קרי, קווין דוראנט, קליי תומפסון, דריימונד גרין
למה? האלופה שבדרך משחקת באמת כדורסל מדהים. מה שעוד יותר מדהים, זה שהיא עושה את זה גם כשהכוכבים שלה לא משחקים טוב. מכונה משומנת של הגנה עילאית והתקפה לתפארת. אז מה הבעיה? יש הרבה. הראשונה, כמו שכתבתי כבר, שונא את הכדורסל הזה של השלשות. השנייה, בשביל לראות קבוצות מאומנות אני יכול לראות את הפועל חולון. NBAאני רואה בשביל לראות מפלצות שמשחקות כדורסל. חוץ מזה שכבר פלייאוף שלישי ברציפות שמחכים שקרי יהיה בו טוב (מקבל הנחה על משחקים 3-4 טובים מול פורטלנד), ובחייאת, לא מעניין לראות שחקן שהוא טוב בעונה הסדירה ונחנק בפלייאוף. העובדה ששנה שעברה הם לא זכו באליפות ולפני שנתיים איגודלה היה ה-MVPהיא לא פחות מבזיון. הלאה. דוראנט הוא הפער הגדול בהיסטוריה בין כשרון אדיר לאופי של ילדה עם קוקיות, ודריימונד גרין הוא היחיד שם עם אופי שמתאים לרוצחים השכירים שהם כוכבי הכדורסל, אבל מצד שני האופי הילדותי שלו מזכיר לי את הערסים שמפוצצים לי זיקוקים מחוץ לבית. ילד חרא. שנה שעברה הם נכנסו לפלייאוף כפייבוריטים שלי, וכשהוא הסתיים לא יכולתי לרקוד יותר על הקבר של סטף ממה שרקדתי. השנה יקחו אליפות ואני אתבאס.
המספר הנוסף: לקליי תומפסון יש זקן צרפתי. בחייאת.
10. אינדיאנה
הכוכב: פול ג'ורג'
מקבל את רוב הנקודות שלו בזכות זה שמיצב את עצמו כנמסיס של לברון בשנים שלו במיאמי, אבל לא גבוה יותר כי בתכלס הוא לא מצליח לדלוור את הקבוצה שלו עכשיו, ועל זה שהוא התנהג כמו תחת אחרי המשחק הראשון בסדרה עכשיו, ועל זה שהוא הפסיד בסוויפ בסדרה מול לברון.
המספר הנוסף: מונטה אליס בוגד זבל אחרי שעזב את דאלאס.
9. שיקאגו
כוכבים: ג'ימי באטלר, דווין וויד ורג'ון רונדו
למה? אני חולה על רונדו, הוא גאון ופסיכופט כמו שאני אוהב, ולא מעניין אותו לקלוע אלא רק שיהיו לו ידיים ארוכות וזה אדיר. יורד משמעותית בדירוג בגלל הקטעים המסריחים שעשה לקרלייל בדאלאס.
גם את וויד אני סה"כ די אוהב, כבר 4 שנים הוא לא אמור לשחק כדורסל, אם אתם שואלים את הברכיים שלו, והוא עדיין עושה די טוב למרות זאת. באטלר די למלמ בעיני, שחקן טוב אבל לא רוצח מספיק. היו אמורים לסיים הרבה יותר גבוה בעונה הסדירה, וזה העונש שלהם.
המספר הנוסף: לא נשכח ולא נסלח על זה שבוזר היה הכוכב שלהם עד לפני כמה שנים.

שפם ונוביצקי, שני הדברים שאני הכי אוהב

שפם ונוביצקי, שני הדברים שאני הכי אוהב

8. בוסטון
כוכב: איזייה תומאס
למה? פה מתחילים להגיע לשחקנים שאני באמת אוהב. הסיבה היחידה שאיזייאה מקבל נקודות בדירוג הזה זה כי הוא מטר וסיגריה, וזה אדיר לראות אותו משחק.
המספר הנוסף: אייברי בראדלי נכשל בהפועל ירושלים.
7. פורטלנד
הכוכבים: דמיאן לילארד, סי.ג'יי מקולום
למה? דמיאן לילרד שם זין על הליגה, שם זין על הכדורסל, שם זין עליהם וכנראה שכב עם אחות שלך. כן כן. אחות שלך. בחייכם, הוא אפילו שם זין על פורטלנד, והמספר שלו מסמל את אוקלנד. כן. המספר שלו מסמל את הקבוצה שמולה הוא משחק בפלייאוף עכשיו. איך אפשר לא לאהוב כזה חרא מוכשר? הוא רוצה, הוא שחקן אדיר, הוא זה שכל הגברים רוצים להיות כמוהו וכל הנשים רוצות להיות איתו. מפסיד כמה נקודות (קריטיות, בשלב הזה) בגלל שהוא כל כך שם זין שהוא כמעט הפסיד בגלל זה את הפלייאוף.
ומקולום? מקולום הוא כמו האח הקטן והקרציה שלו. כמו הג'ינג'י המניאק מהחיים. ילד חרא שכל מה שהוא רוצה זה לצבוט אותך בפטמה. איך אפשר שלא לאהוב את זה?
המספר הנוסף: יוסף נורקיץ'. לא ראיתי אותו משחק המון, אבל איזה שם של בעלבית יש לו, יא אלוהים.
6. ממפיס
הכוכבים: מייק קונלי, מארק גאסול וזאק רנדולף
למה? אין על שחקנים עם חוזים-מוגזמים-שבתכלס-לא-שווים-את-זה כמו קונלי, יש לו פה ענק ותכלס הוא נראה אדיש עד שהוא מפסיק להראות אדיש. זיבו הוא ראשיד וואלאס החדש, רק לא מספיק מטורף, אבל עדיין מספיק קוקו בשביל להיות מדורג גבוה, ומארק גאסול. מי שראה את גאסול משחק כדורסל לפני 10 שנים לא היה מאמין שהוא אחד הסנטרים הטובים בעולם. ברצינות, הוא לא היה מצליח לתפוס כדור בזמנו. מסירה אליו הייתה משולה לאיבוד כדור.
המספר הנוסף: הבטחנו נקודות אקסטרה לגברים לבנים ושמנים (Take that for data!).
5. מילווקי
הכוכב: יאניס אנטטקומפו
כוכבים אירופאים תמיד יקבלו פה מקום של כבוד. מועמד להיות השחקן האהוב עלי בעולם אחרי פרישתו של נוביצקי. אם ימשיך כמו שהתחיל, עלול להיות השחקן הראשון בהיסטוריה שהוא השחקן כדורסל הטוב בעולם בלי להיות אמריקאי. אם היה מבוגר יותר ומנוסה יותר כנראה היה מדורג גבוה יותר פה.
המספר הנוסף: ג'ייסון קיד וג'ייסון טרי יזכרו כשניים מכוכבי האליפות של דאלאס.
4. אוקלהומה סיטי
הכוכב: ראסל ווסטברוק
למה? לטעמי, תמיד היה הצלע החזקה במשולש ווסטברוק את דוראנט. חיית משחק, בהמה, מנהיג, לוחם. חייב לקבל את ה-MVP העונה. מי שלא בוחר בו אפס. אין הרבה מה להגיד עליו, חוץ מזה שעם מאמן מתאים וכוכב נוסף ובעל אופי על ידו ואני חושב שהיינו מדברים עליו כאחד מהטובים בהיסטוריה.
המספר הנוסף: מאבד נקודות על זה שהוא לקח רחוק מדי את חוסר האמונה בשחקים סביבו. בחייאת, תמסור ברבע הרביעי, ולו רק בשביל שהם ימסרו לך חזרה.
3. טורונטו
הכוכבים: דמאר דרוזן, קייל לאורי
למה? אני חולה על דרוזן. בכלל, גארדים שלא מסוגלים לקלוע שלשות איז דה שיט. אני אוהב שחקנים שיודעים להגיע לטבעת, והוא עוד קולע מחצי מרחק, שזה בכלל אורגזמה. הוא מקבל 10 מתוך 10. וכמה אני אוהב אותו? כל כך אוהב אותו שאני מוכן לתת להם את המקום השלישי למרות שהוא משחק עם קייל לאורי. השחקן הכי אוברייטד בליגה. חושב שהוא מי יודע מה, אבל הוא בעיקר מחטיא בפלייאוף. לא מרכז מי יודע מה, ותכלס אני די שונא אותו. אם קורי ג'וזף היה הסופרסטאר בקבוצה הזו הם עדיין היו מקום שלישי, אבל בלי ההתלבטות. בתכלס טורונטו הם מהפייבוריטים שלי בפלייאוף הזה, גם בגלל הצוות המסייע. טאקר, איבקה ובעיקר וולנצ'וניס, שהוא, כאמור, גם סנטר, גם לבן, וגם יש לו כרס.
המספר הנוסף: אני מחפש רילוקיישן לטורונטו.

  1. קליבלנד
    הכוכבים: לברון ג'יימס, קיירי ארווינג וקווין לאב
    אתם יודעים מה בא עכשיו. קווין לאב. לבן. שמן. זה מכסה על רוב החסרונות שלו.
    קיירי הוא אחד הגארדים האהובים עלי בליגה. לא משנה כמה שחקנים ישמרו עליו, הוא עדיין ימצא דרך להגיע לטבעת. והוא ווינר. והוא מהשחקנים האלו שגם בגיל 20 נראו כאילו הם בני 40, וזה אדיר. והכנוי שלו זה UNCLE DREW שזה כל מה שטוב בעולם הזה, והוא מפרסם את פפסי שהם הכי חרא שיש, שזה עוד אחד מהדברים הטובים האלו שקורים בעולם.
    וחוץ מזה, לברון. הוא הסיבה שאנחנו רואים כדורסל. יש לו עוד איזה שנתיים להיות השחקן הטוב בעולם, ועד אז אולי הוא יצליח למצב את עצמו כקונטנדר אמיתי גם לתואר השחקן הטוב בהיסטוריה. הוא עוד לא שם, אבל הוא לא רחוק מזה. לא הפסיד כבר איזה 12 שנים משחק סיבוב ראשון בפלייאוף, זה די מדהים.
    המספר הנוסף: לברון ג'יימס ממש שחקן טוב.
    1. סן אנטוניו
    הכוכב: קוואי לאנרד
    למה? כי הוא עושה הכל כל כך בקלות. בחיים שלי לא ראיתי שחקן שנראה כל כך לא מתאמץ לעשות דברים כל כך מדהימים. ומה שעוד יותר מדהים, זה שההתקפה הפסיכית שלו בנויה על ההגנה. ז"א, שאם דברים לא מצליחים לו בהתקפה (מה שכמעט לא קורה), הוא פשוט הולך, עוצר איזה 2-3 התקפות של קבוצות בצד השני, ואז הוא מתחיל לתפור שלשות. זה אפילו לא נראה שהוא מתאמץ כשהוא קולע 45 נקודות במשחק. אם אצל לברון אתה זוכר כל סל כי הכל עוצמתי ומטורף, אצלו הזריקות נקיות, החדירות עדינות והשלשות נכנסות בסוויש. ואין לו מניירות, וכלום לא מעניין אותו. הוא בא לעבוד, לנצח אותך, וללכת הבייתה. מתישהו (אני מעריך) לברון כבר לא יהיה הכי טוב בעולם, ואז קוואי יהיה הכוכב הבלתי מעורער של הליגה הזו. ואל תדברו איתי על שאר השחקנים בקבוצה. בלעדיו הם בקושי בפלייאוף (שזה שקר, כי פופוביץ' והכל, אבל עדיין, זדיינו).
    המספר הנוסף: הוא בר מזל שדאלאס לא הגיעו לפלייאוף, כי אז הוא היה מפסיד בנוקאאוט לדירק.

אל תאהבו אותנו –אריאל בר חיים

$
0
0

הפועל –The dark side of the force

"הפחד מוביל לכעס.
כעס מוביל לשנאה.
שנאה מובילה לכוח.
כוח מוביל לניצחון.
הנח לכעסך לזרום דרכך.
כעסך יעשך חזק.
כוח אמיתי יגיע רק דרך,
בחינת גבולות הכעס הפנימי
הנע בתוכך בל מופרע.
זעם המתועל דרך כעס הוא בלתי מנוצח.
הצד האפל של הכוח
מציע כוח מעבר לכל דמיון.
הצד האפל חזק מהמואר
החלשים ראויים לגורלם"

הטקסט למעלה הוא האני מאמין (או שמא האני מאשים) של אוהדי הפועל.
לא באמת… זוהי פילוסופית הסית' (לפחות לפי ויקיפדיה).

אבל כן… זה אנחנו. הפועל. כאלו אנחנו. רשעים. מקור כל הרוע בעולם.
אין עוולה ביקום שלא עברה דרכנו.
אתם יכולים לשנוא אותנו. סליחה… מוזמנים בשמחה לשנוא אותנו.
זה מה שמניע אותנו. זה מה שהופך אותך לאוהד הפועל אמיתי. השנאה הזו בעיניים של האחרים.
בהתחלה זה מפחיד. אחר כך מכעיס ו… כן. הבנתם.

אני קורא הרבה את פרנקו. אח יקר ואופטימי. וקורא את התגובות. משעשע האמת. כל מחפשי הצידוקים לשנוא אותנו.
העוול שנעשה לכפר סבא
העוול שנעשה לאשקלון
ושוב לכפר סבא
ולא נשכח את בית שאן

אבל בואו. תהיו אמיתיים לרגע. אתם שונאים אותנו כי… אתם שונאים אותנו. כי אנחנו גורמים לכם להרגיש פחות טוב עם עצמכם.
כי אם הקבוצה שלכם הייתה נראית כמו שלנו רוב הסיכויים שלא הייתם נשארים (10 אלף במושבה)
דוגמאות?
מכבי סל והסלידה של אוהדי מכבי רגל ממנה בתקופה הזו
מכבי רגל והסלידה של אוהדי מכבי סל ממנה בתקופה הקודמת
"קומץ" אוהדי בית"ר כשהחתימו את הצ'צ'נים
"הרוב השפוי" של אוהדי בית"ר אחרי שהבריחו את הצ'צ'נים (ע.ע פיקציית נורדיה)
ולא חסרות דוגמאות… אבל גם ככה השנאה האמיתית קיימת רק בין הצהוב (כחול/שחור) אלינו.

אז בואו. תחסכו את התירוצים. אין כמו שנאה טהורה.
#אחד_שיודע

אור יהודה בוא לפה –יואב ויכסלפיש

$
0
0

אצטדיון רמת גן פועל בשנתיים האחרונות במתכונת מצומצמת של שער שלוש למטה בלבד, בעיקר עבור הפועל רמת גן, אבל היום גם שער ארבע למטה נפתח לטובת אוהדי אור יהודה, שזכו לתגבורת מאוהדי נורדיה שבאו לעודד את אלעד אברמסון, ומסקרנים מזדמנים, כולל שני אוהדי לזרוס חולון שטענו שהקהל שלהם הכי טוב במחוז. כ-1500 איש מילאו את המקום שהוקצב להם.

A4

אשדוד ארגנו שתייה לאוהדים והניחו אותה בדרך לשער שלוש ובפנים החלה חגיגה עם דגלים, צעיפים ופזמונים, אבל אברמסון השתלט על כדור ברחבה והעלה את הקבוצה בתכלת (עם לוגו "אקומקו" –  מסעדה בשרית שפירוש שמה הוא "יש ואין" בעיראקית) ל-0:1. משער ארבע נשמעו קריאות שמחה ופתאום גיליתי שלאור יהודה יש אוהדים, שרובם מן הסתם משחקים במחלקת הנוער. במקהלה של אשדוד חזרו מהר לעניינים עם פזמונים כמו "צהוב זה בדם/ עירוני זה בלב/ורק אותך אני אוהב", "כל החיים לובש צהוב/ בטוב וברע לא נעזוב" או "כל יום אני מודה לאל שבאשדוד אין הפועל" ("גברת רובינסון") אבל על הדשא השחקנים בצהוב עם לוגו "אירופלקס" התקשו מאוד מול המשמעת הטקטית של אור יהודה והסגירה הנכונה. ערן מלכין ניסה כמה פעמים לפרוץ מימין אבל בעט לשמיים.

 

במחצית המזנון רשם הכנסה נאה ואני עברתי לשער ארבע. שם גיליתי קאברים בביצוע מקהלת אור יהודה לחלק מהשירים של אשדוד, שירים מאצטדיון טדי בשינויים מתבקשים ("המשטרה לא תעזור/ הלב שלי תמיד יהיה כחול כחול") וכמובן "אנחנו מאמינים בני מאמינים" וגרסה של "בואי לאילת" עבור אלעד אברמסון . כעשרים נערים בראשות אחד עם רמקול זעיר לא הפסיקו לשיר וגם לגדף, והמאמנים/ אחראים עליהם מטעם המועדון החליטו להתערב ולהרגיע אותם. על הדשא אשדוד השוותה מתוך הרחבה בפתיחת המחצית משער של אריאל טרבלסי ועלתה ל-1:2 משער של אביחי סלומון בדקה ה-66.

A5

כשנראה היה שהקבוצה בדרך למשחק המכריע על הכרטיס לליגה א' נגד בית"ר כפ"ס, כבש בר כחלון שער עצמי בדקה ה-80 ושלח את הקבוצות להארכה. ההוא עם הרמקול נכנס לטראנס בהארכה וחבריו גיחכו כאשר התחיל לחקות חרדים בקריאות "שאבעס". חמש דקות לסיום הצליח עידן שער אור יהודה לכבוש את שער העלייה למשחק המכריע אחרי קרן וערבוביה ברחבה. השופט שרק לסיום, שחקני אור יהודה באו לקהל החוגג, הרוכלים הציעו ארבע קסאטות בעשרה שקלים, ובאשדוד הבטיחו לפחות את קיום הדרבי הגדול בעונה הבאה בליגה ב'.

 

קונספציה עלאכ –ורד שפירא קורנגוט

$
0
0

הקבוצה הישראלית הפסידה את האליפות. הקבוצה שבנויה על שחקנים זרים לקחה אותה.  הדימוי של ניצחון לוקלי ישראלי מצחיק. מכבי תל אביב היא קבוצה ישראלית. הפועל ב״ש הרבה פחות. בעצם היא לא קבוצה ישראלית. אם משהו בכלל זה שהקונספציה או הניסיון של ג׳ורדי קרויף לקדם את הכדורגלנים הישראלים נכשלו.

*

ב״ש עובדים עם מודל שהוכיח את עצמו הרבה מאד פעמים עבור קבוצות ישראליות גדולות שלקחו אליפויות ועשו קמפיינים אירופאים מרשימים.  וזה לתת את הקבוצה לשחקנים זרים. בלם זר. קשר אחורי מרכזי זר. קשר פיפטי פיפטי זר. אלו תפקידים שלכדורגל הישראלי אין מה להציע שם. וזה בדיוק התפקידים שמגדירים מד כוח של קבוצה. קובעים את איכות הבנת המשחק שתהיה לקבוצה. את האופי שלה.

*

קשר אחורי מרכזי. גרזנים. קשר פיפטי פיפטי. לכל השחקנים הישראלים בעמדות כאלו אין את מכלול התכונות. הם לא מתקרבים לסטנדרט של כדורגל אירופאי. איכות. מהירות. אגרסיביות. הבנת משחק. גם הכי טובים תלויים במי משחק לידם. כשאתה רוצה לבנות קבוצה שסוגרת פערים מאירופה אתה חייב בסיס של שחקנים זרים.   שוער וחלוץ זרים זה  בונוס. מגינים זה שדרוג של התוכנה. קישור אחורי זה העניין.

*

ג׳ורדי החליט שהוא בונה את מרכז הקבוצה שלו על ישראלים. ביג מיסטייק. צוות מקצועי.  כושר גופני.  אגרסיביות. מה שתגידו. זאת הסיבה היחידה  שהוא לא הצליח באף עונה שלו להעמיד קבוצה היסטורית. אתם יודעים איך נראית קבוצה היסטורית. גם כשהתקרב למטרות ספציפיות יכולת להריח את הזיעה. לראות את התדהמה שלו כשהפערים בין הכדורגל הישראלי לאירופאי נחשפו בליגת האלופות. מה חשבת בן אדם? כל קבוצה ישראלית שעשתה משהו באירופה החזיקה קשר אחורי מרכזי וקשר פיפטי פיפטי זרים איכותיים.

*

מכבי תל אביב לא נכשלה בבחירת הזרים שלה. השאלה צריכה להיות מה מחפשים שם. ובשום שלב ג׳ורדי לא חיפש זרים לבנות עליהם את הקבוצה. הוא חיפש תוספים. הוא חיפש שחקנים מוצלחים ושיהיו פנויים. הוא רצה זרים בשביל עמדות חסרות. בשביל לתת דוגמא בחדר הלבשה.  ולכן זה גם לא היה דחוף לו. תמיד מביא את הזרים שלו באיחור. אז עכשיו גם כשהוא מביא רובן מיקאל כזה חירום זה מעט מדי ומאוחר מדי. סקאריונה שחקן מעולה. מה הוא יכול לעשות בקבוצה שלא מכוונת לכדורגל מהיר ואגרסיבי.  מכבי תל אביב התרגלה להיות ישראלית.  לא נותנים שם לזרים להוביל את הקבוצה. לא בנויים ככה.

ראיון קוראים עם אוהד גרינוולד. אתם שואלים!

$
0
0

hamoadon_front(2)

ביליתי את היום האחרון בקריאת ״המועדון״ – ספרו המקיף מאד של אוהד גרינוולד על מחלקת הכדורסל של מכבי תל אביב. אני אוהב את בניית העלילה. הוא מתחיל לכאורה באיזשהו שיא: סיפור התאבדותו של מוני פנאן. עם חומר שמחדש הרבה אבל גם משאיר הרבה שאלות פתוחות. הפרקים הבאים חופרים עמוק ורחוק בהיסטוריה המכביסטית בנסיון מודע לבנות פרופיל פסיכולוגי שיכול אולי להסביר לא את התאבדותו של פנאן אבל את העוצמות הרגשיות, הספורטיביות, הכלכליות שיכולות בכלל להביא למצב שכזה. הספר הוא לעמי בעל חשיבות עצומה בתיעוד הספורט הישראלי, ובעל חשיבות מסויימת בתיעוד החברה הישראלי. מסיבה מאד פשוטה: הוא עוסק בסיפור הספורט הגדול בישראל. המפגש בין אצולת ממון לספורט. המאבקים הפוליטיים במדינה בראי הספורט.

דורון קרמר כבר כתב על זה כאן. 

ואפשר לקנות אותו במבצע מכובד גם פה (כולל 0 אחוזי העמלה של דה באזר)

אבל זו לא ביקורת ספר זה ראיון קוראים. אוהד גרינוולד מוכר היטב לאוהדי הכדורסל. הוא הקדיש שנים לכתיבה ויקדיש ככל שיידרש לענות על שאלותיכם. איך שואלים?

רצוי לשאול בתגובות, מי שמעדיף אפשר גם בתובת המייל contact@debuzzer.com. אבל התשובות לא יהיו בתגובות אלא בפוסט נפרד שיופיע בעוד כשבוע.

מתאים למכביסט, לאוהד, לעויין ולמתעניין!

שיאים וסמים –ירון גרופמן

$
0
0

צל כבד מעיב על עולם האתלטיקה כבר כמה עשורים. הוא מורכב מחומרים משפרי ביצועים, ממאבק בלתי פוסק בין מעבדות הייצור למעבדות הבדיקה ומכמות עצומה של ספורטאים שנתפסו והושעו. ימי הגוש הקומוניסטי והספורטאיות הגבריות (נטליה זבזדובה: "אני אשה") הסתיימו בתחילת שנות התשעים, אבל הסימום נשאר, בכל רחבי הכדור ובכל הרמות, כולל שיאנים וזוכי מדליות. בן ג'ונסון, מריון ג'ונס, טייסון גיי, יוהאן בלייק, אסאפה פאוול וורוניקה קאמפבל-בראון הם רק חלק מהשמות הגדולים שנתפסו.

כמובן שהאתלטיקה אינה הספורט היחיד הנגוע (לאנס ארמסטרונג, אלברטו קונטדור, אנדרה אגאסי, מריה שאראפובה, אלכס רודריגז והופ סולו הם כמה שמות שקופצים מיד לראש בהקשר זה), אבל בימים האחרונים החליט איגוד האתלטיקה האירופי לקחת את המאבק בסימום כמה צעדים קדימה.

*

בעקבות סקנדל הסימום הרוסי מהשנים האחרונות, במהלכו נתפסו כמעט 1,000 ספורטאים בשימוש בחומרים אסורים, מינה בינואר האחרון האיגוד האירופי כוח משימה לטיפול בבעיה. להלן תקציר ההמלצות שהוגשו ואושרו באסיפת האיגוד שנערכה בסוף השבוע האחרון בפאריס:

שיאי אתלטיקה יוכרו רק בהתקיים התנאים המצטברים הבאים:

  • השיא נקבע בתחרות לגביה קבע האיגוד כי יש אמון מוחלט בקיום נהלי השיפוט והמדידה (MAJOR EVENTS).
  • האתלט עבר מינימום בדיקות (המספר עוד צריך להיקבע) בשנה שקדמה לשיא.
  • הדגימות שנלקחו מהאתלט לאחר השיא יישמרו לשם בדיקות חוזרות לפחות 10 שנים.
  • האתלט מעולם לא נתפס בשימוש.

ואם כל הפצצות – הסטנדרטים האלה יוחלו רטרואקטיבית. מאחר והאיגוד החל לשמור דגימות רק בשנת 2005 המשמעות היא שכל השיאים שקודמים שהושגו קודם לשנת 2005 יימחקו. הם לא יוחלפו בתוצאה השנייה הטובה ביותר העומדת בקריטריונים, אלא יישאר סלוט ריק, עד אשר ייקבע שיא חדש מאושר.

גם השיא שלה בסכנה - ירמילה קרטוכבילובה.

גם השיא שלה בסכנה – ירמילה קרטוכווילובה.

ההחלטה אושרה על ידי האיגוד האירופי ותשפיע מידית רק על השיאים האירופיים. על מנת שהיא תחול על שיאי העולם עליה להתאשר על ידי האיגוד העולמי. הלורד סבאסטיאן קו כבר חיווה דעתו שההחלטה ראויה ויש לקדם אישורה במוסדות האיגוד העולמי, על אף שהיא מוחקת השיא האירופי שלו ב 1000 מטרים, משנת 1981, ולמעשה מסירה את שמו סופית מהטבלה.

אם תאושר ההחלטה, באסיפת האיגוד העולמי שתיערך באוגוסט, יימחקו מטבלאות שיאי העולם עשרות שיאים לגברים ולנשים. אזכיר רק כמה מפורסמים שדינם מחיקה – קפיצת הרוחק 8.95 של מייק פאוול, זריקת הכידון של יאן ז'לז'ני, תוצאות הספרינט 100 ו 200 מטר של פלורנס גריפית ג'ויינר, שיא ה 400 מטר של מריתה קוך ושיא המרתון 2:15:25 של פאולה רדקליף.

המוטיב של מנגנון האיפוס הזה ברור. האיגודים מרגישים שהענן ירד כבר נמוך מאוד ומטיל צל כבד על אמינות והגינות הענף כולו ולכן נדרשת פעולה דרסטית. יחד עם זאת, מדובר בפתרון גס,  הגורס את כל הספורטאים, גם את הנקיים, על פי קריטריון שרירותי. האם זו הדרך לחדש את אמון הציבור בענף?

*

ישנם שני פתרונות חלופיים, המבוססים על נוסחאות מורכבות יותר הרואות את "נדירות" השיא כקריטריון מחשיד ולא את עצם העובדה שנקבע לפני 2005. אחד – בוחן את הזמן הממוצע לשיפור שיא במקצוע מסוים ואם השיא הנוכחי קיים יותר מפי שלוש או ארבע מהממוצע דינו מחיקה. נוסחה זו תמחק מיד שיאים עתיקים משנות השמונים כמו אלה של קוך (1985), גריפית ג'ויינר (1988) ושיא ה 800 של הצ'כית קרטוכבילובה שהוא העתיק מכולם ונקבע ב 1983. השני לוקח בחשבון כמה התקדמו הספורטאים האחרים מאז השיא בהתחשב בזמן שחלף. הנוסחה היא מספר שנים, למשל 10, למחצית הדרך בכל פעימה. אדגים באמצעות השיא ב 100 של גריפית ג'וינר. כשהוא נקבע במבחנים האמריקאיים ב 1988, המרחק בינו, 10:49, לשיא הקודם של אוולין אשפורד, 10:76, היה 27 מאיות. כדי שימשיך להיות מוכר ולא יימחק, חייבת להיות בשנה הבאה, שלושים שנים לאחר שנקבע, תוצאה קבילה המבטאת שיפור של 13.5 מאיות בעשור הראשון, 6.75 מאיות בעשור השני ו 3.375 מאיות בעשור השלישי, דהיינו 10.52. היות ואין תוצאה כזו, מאחר והאתלטית השניה המהירה ביותר היא כרמליטה ג'תר עם תוצאה של 10.64, דינו של השיא מחיקה.

נכון שהנוסחאות החלופיות מסובכות ואינן פתרון חד ואלגנטי כמו האיפוס הכולל, אבל היתרון שלהן הן שהן  בוחנות  את השיא במשקפיים ענייניות. הן מחפשות עד כמה השיא יוצא דופן, דבר המחשיד אותו כשיא שהושג באמצעים לא כשירים. זאת לעומת הקריטריון השרירותי המוצע. גישה מורכבת ועניינית יותר תצליח אולי בשתי המשימות, גם להחזיר את האמון לענף הנפלא הזה וגם למנוע את הרגשת התסכול של ספורטאים ששיאם עומד להימחק. את ההרגשה הזו היטיבה לבטא פאולה רדקליף שאמרה בימים האחרונים, בעקבות אישור ההצעה, כי איגוד האתלטיקה נכשל פעמיים. בפעם הראשונה בתפיסת ואיתור הרמאים והגנה על ציבור הספורטאים והצופים מפניהם ובפעם השנייה במחיקה גורפת הצובעת בצבעים קודרים גם ספורטאים נקיים כמוה.

Viewing all 743 articles
Browse latest View live